D. Meškaitė prisipažino, kad „Paslapčių namuose“ ji jautėsi it nuoga

Ant krūtinės pritvirtintas mikrofonas ir kiaurą parą įjungtos filmavimo kameros TV3 laidos vedėjai Diletai Meškaitei leido pajusti, koks jausmas apima, kai nebelieka erdvės privatumui.

"Paslapčių namuose" Dileta ištvėrė du su puse mėnesio.<br>R. Danisevičius
"Paslapčių namuose" Dileta ištvėrė du su puse mėnesio.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

2013-07-21 20:31, atnaujinta 2018-03-02 20:50

„Atidarai tualeto duris, o tave pasitinka graži kamera“, – juokavo Dileta, savo kailiu patyrusi, ką reiškia gyventi viešumoje.

Mergina pripažino esanti drąsi, ji gerai jaučiasi, kai kameros nukreiptos į ją. Dar būdama vaikas ji atsistodavo viduryje parduotuvės ir nustebusiems pirkėjams sakydavo: „Klausykitės, dabar dainuosiu.“

Tačiau užsidarius „Paslapčių namuose“ iš pradžių ją trikdė, kad kameros būdavo įjungtos net naktį. Netgi eidama maudytis į dušą ji užsivilkdavo maudymosi kostiumėlį, o mikrofonas turėdavo būti šalia, rašo „Lietuvos rytas“.

Ši aplinkybė Diletai apsunkino kasdienybę. Projektas truko tris mėnesius, bet mergina nepasidavė – ji sėkmingai ištvėrė du mėnesius ir dvi savaites.

„Nėra malonu, kai neturi kertelės, kur galėtum pabūti su savimi, nekontroliuoti savo emocijų ir išsiverkti. Dėl tokių dalykų jaučiausi visiškai nuoga“, – prisipažino Dileta.

Sunkių akimirkų būta ne vienos. Stresas, nepasitenkinimas, apmaudas, kad sutiko dalyvauti projekte, lydėjo ne tik Diletą, bet ir kitus dalyvius.

Dėl izoliuotos aplinkos ją buvo užplūdusios nemalonios emocijos. Labiausiai merginą trikdė tai, kad būdama „Paslapčių namuose“ ji nežinojo, kas vyksta išorėje, kitoje aplinkoje, kur žmonių judėjimas ir laisvė nėra suvaržyta.

„Jie viską žino apie tave, o tu nieko nežinai apie juos – dėl to darosi baisu, imi svarstyti, ar viskas gerai tavo šeimai, draugams, imi išgyventi“, – tikino pašnekovė.

Merginai padėjo tai, kad ji mokėjo susitvardyti, susikaupti, nes siekė užsibrėžto tikslo. Tačiau buvo dalyvių, kurie pratrūkdavo nuo emocijų antplūdžio. Dileta taip nesielgė, ji stengdavosi numarinti nepasitenkinimą.

Prisimindama dalyvavimą projekte, Dileta neslėpė, kad ši patirtis – visam gyvenimui. Sutikusi dalyvauti „Paslapčių namuose“ ji nė karto nesigailėjo. Jai tai buvo gera pamoka, nes išmoko analizuoti save ir kitus.

Mergina išmoko nugalėti save, valdytis aplinkoje, kur kontroliuojamas kiekvienas žingsnis ir trūksta privatumo.

Kai po 2,5 mėnesio Dileta grįžo iš projekto „Paslapčių namai“ į namus ir ryte atsibudusi nuėjo iki dušo, pirma mintis jai buvo – kur pradangino mikrofoną. Grįžusi prie lovos mergina ieškojo, kur galėjo dingti šis daiktas.

Vis dėlto mergina dėkinga likimui už neįprastą patirtį. Dabar su Justu Jankevičiumi ir Džiugu Siaurusaičiu ekrane pasirodanti Dileta nesigaili, kad sutiko dalyvauti ne tik projekte „Paslapčių namai“, bet ir „X Faktorius“, kur kartu su grupe „4 Roses“ galėjo atskleisti savo talentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.