Garsios Lietuvos moterys - aistringos meškeriotojos

Nors vyrai pokštauja, kad moteris laive prišaukia nesėkmę, pačios meškeriotojos į tokias kalbas numoja ranka, drąsiai mauna ant kabliuko slieką ir sviedžia plūdę į vandenį.

Aktorei Nijolei Narmontaitei žvejyba – didžiausias pomėgis. Juo ji užkrėtė ir savo vyrą – buriuotoją Paulių Kovą.<br>Asmeninis archyvas
Aktorei Nijolei Narmontaitei žvejyba – didžiausias pomėgis. Juo ji užkrėtė ir savo vyrą – buriuotoją Paulių Kovą.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Jul 31, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:37 AM

Su meškere rankoje atsipalaiduoti mėgsta žinomos moterys – dainininkė Rosita Paulauskaitė (34 m.), politikė Kristina Brazauskienė (64 m.) ir aktorė Nijolė Narmontaitė (54 m.).

Buvusi grupės „Junior” narė, dabar rinkodaros srityje dirbanti Rosita Paulauskaitė žvejoti pradėjo pavasarį. Šia veikla ją sudomino aistringas žvejys – mylimasis Tomas.

Rosita jau seniai norėjo atrasti veiklą, kur išmėgintų savo kantrybę ir galėtų pailsėti. Moteriai pabodo linksmintis naktiniuose klubuose, šėlti su bičiuliais – ji norėjo ramesnio laisvalaikio.

Rosita išbandė jogos treniruotes, tačiau šis sportas jai nepatiko, atsipalaiduoti nepavyko. Kai vieną rytą gyvenimo draugas pasiūlė kartu vykti į žvejybą, ji nutarė pabandyti.

Bene didžiausias iššūkis ilgėliau miegoti mėgstančiai Rositai buvo kėlimasis 5 valandą ryto.

„Pamaniau, nuvažiuosiu ir po poros valandų pradėsiu zyzti, kad noriu namo. Tačiau sau pažadėjau, kad vyrų neerzinsiu.

Kai nuleidau meškerę į vandenį, pirmą kartą į laikrodį pasižiūrėjau tik po 10 valandų!” – sakė Rosita.

Laikas, praleistas laivelyje Minijos kaime, moteriai visai neprailgo. Juolab kad kibo žuvys, ji parsivežė gerą laimikį, kurį džiovino.

Sakoma, kad baisiausia žvejyboje – ant kabliuko užmauti slieką.

Tomas mylimajai nepadėjo – liepė su užduotimi susidoroti pačiai. Susikaupusi Rosita įveikė šią moterišką baimę.

„Kai užkibo pirma, antra, trečia žuvis, apėmė azartas ir džiaugsmas. Tiek laiko gryname ore net nesu buvusi! Net galva pradėjo svaigti nuo gaivos. Grįžusi miegojau kaip užmušta”, – džiaugėsi pašnekovė.

Vis dažniau į žvejybą su vyrų kompanija išsiruošianti Rosita žvejoja su dugnine meškere, tačiau svajoja apie spiningavimą.

„Esu užsispyrusi ir tikrai to išmoksiu! O tada jau trauksiu didžiules žuvis. Kol kas vis prašau mylimojo pagalbos, bet trokštu viską žinoti pati”, – juokėsi Rosita.

Prie vandens leidžiamas laikas – puiki meditacija. Sėdėti ir žiūrėti į vieną tašką tiek laiko dainininkei atrodė neįmanoma misija.

„Rūpesčiai, darbai, problemos išgaruoja iš galvos. Anksčiau tuo net nebūčiau patikėjusi. Žvejyba tikrai puikiai tinka moteriai!

Dabar aš puikiai suprantu vyrus, kurie nuvažiuoja į žvejybą ir visą dieną pamiršta paskambinti savo žmonoms”, – sakė naujoji žvejė.

Gaudyti žuvis patinka ir Rositos dukrelei Lukrecijai. Penkiametė net pyksta, jei mama jai neduoda meškerės.

Prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė žvejoja nuo vaikystės. Būdama vaikas ji mėgo gaudyti žuvis Nemune, o dabar dažniausiai žvejoja ežere prie sodybos.

Šviesaus atminimo vyras žmonai buvo išnuomojęs tvenkinį, kuriame abu mėgdavo meškerioti.

„Man žvejyba – atsipalaidavimas, kantrybės ugdymas. Žuvies valgyti nemėgstu! Man patinka ramybė, mėgstu žiūrėti į skaidrų vandenį – jis nuramina”, – juokėsi moteris.

Didžiausias Kristinos laimikis – daugiau nei dviejų kilogramų lydeka, nemaži karpiai. Ne viena didelė žuvis jai yra ir nutrūkusi – neišlaikė valas.

Šįmet pasikapsčiusi darže K.Brazauskienė prisirinko sliekų, tad nusprendė, kad žuvys jos jau laukia. Netrukus energinga moteris ketina užsukti į žūklės prekių parduotuvę naujų plūdžių, pašaro žuvims, o tada jau keliaus prie vandens.

Anksčiau į žvejybą Kristina keldavosi anksti ir tuo stebino savo vyrą. Mat 6 valandą ryto prie liepto atplaukdavo didelių lynų.

Žiemą Kristinai žvejoti nepatinka. Kartą į poledinę žūklę išsiruošusi moteris sušalo, tad daugiau per speigą ant ledo netraukia.

Vykdama į žvejybą K.Brazauskienė laikosi prietaro – šiukštu į maisto krepšį nesidėti žuvies patiekalų.

„Žuvies imti negalima! Jei žuvies jau turi, daugiau tau nereikia, todėl nekimba”, – pasakojo pašnekovė.

Aktorei Nijolei Narmontaitei žvejyba – didžiausias pomėgis. Juo ji užkrėtė ir savo vyrą – buriuotoją Paulių Kovą.

„Juk negali jis vienas nuolat stengtis mane viskuo užkrėsti. Dabar jau ir jis rimtai kibo į žvejybą”, – šypsojosi aktorė.

Kone kiekvieną laisvą minutę pora skiria meškeriojimui. Jei žuvys nekimba ir reikia palaukti valandėlę kitą, Nijolė čia pat, prie vandens, griebiasi virbalų. Ji – puiki mezgėja, savo kūrinius dovanojusi kone visiems giminaičiams ir bičiuliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.