Dainuojančios dvynės tapo pageidavimų koncertų pažiba

Vilniaus universiteto administracijoje dirbančioms 39 metų dvynėms Gintarei Karkliuvienei ir Miglei Tvarijonienei, vaikystėje dėvėjusioms vienodus rūbus, dar ir dabar patinka vienodai apsirengti. „Būdamos scenoje rengiamės taip pat, nes toks įvaizdis – mūsų etiketė“, - sakė seserys.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Aug 3, 2013, 10:52 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:35 AM

Dainuoti mėgstančios dvynės neseniai filmavosi kompozitoriaus Leono Pranulio dainos „Tu Lietuva“ vaizdo klipui ir nutarė pasipuošti vienodomis rožinėmis suknelėmis. Jų makiažas ir šukuosena taip pat buvo identiški. Žiūrėdami filmuotą medžiagą dvynių artimieji ir draugai jas sunkiai atskiria. Tačiau dainininkės jau užkariavo žiūrovų simpatijas.

Seserų duetas, prieš tai įsiamžinęs vaizdo klipe „Brangioji mama“, tapo televizijos pageidavimų koncertų pažiba. Jų atliekamos dainos - puiki muzikinė dovana jubiliejus švenčiantiems vyresnio amžiaus žmonėms, kuriems šiuos kūrinius užsako vaikai ir anūkai.

„Dainavimas mums tėra pomėgis, kuri suradome vaikystėje“, - vienbalsiai patikino iš Ignalinos kilusios seserys, ne kartą dalyvavusios populiariame konkurse „Dainų dainelė“. Gintarė ir Miglė Kaminskaitės (dabar Karkliuvienė ir Tvarijonienė) 1992 metais tapo „Dainų dainelės“ laureatėmis, tačiau baigusios mokyklą pasirinko studijuoti vokiečių kalbą Vilniaus universitete. Po to abi Vilniaus universiteto Tarptautinėje verslo mokykloje baigė verslo administravimo ir vadybos studijas. Tačiau be dainavimo joms nebuvo lengva ištverti – dvynės lankė Vilniaus universiteto kapelą „Jaunimėlis“, vėliau septynerius metus traukė dainas kapeloje „Vilnija“.

Dainuojančios seserys viena nuo kitos nenutolo ir sukūrusios šeimas. Jos netgi vestuves atšoko kartu – Gintarė ir Miglė su savo išrinktaisiais prie altoriaus Vilniaus arkikatedroje žengė 1994 metų rugpjūčio 6 dieną. Jų sutuoktiniai – ne dvyniai ir netgi skirtingo būdo, tačiau abi šeimos puikiai sutaria. Jose auga po sūnų: Miglė susilaukė Giedriaus, kuriam dabar 15 metų, o Gintarė – Gytauto, kuriam jau – 17 metų.

„Mūsų sūnūs vienas be kito negali ilgai ištverti, kaip ir mes abi“, - šyptelėjo Miglė. Todėl nenuostabu, kad atžalos nemažai laiko praleidžia kartu, o mamos drauge netgi dirba.

„Visuomet norėjome dirbti vienoje darbovietėje, tačiau ne visąlaik pavykdavo. Beveik prieš trejus metus mano darbovietėje atsirado laisva vieta, todėl pasikviečiau seserį, kad mums būtų linksmiau dirbti. Ji tuo metu kaip tik norėjo keisti darbą, tad permainos išėjo į naudą“, - džiaugėsi Vilniaus universiteto Eksploatavimo ir paslaugų direkcijos Paslaugų skyriaus vyriausioji specialistė M. Tvarijonienė. Jos sesuo G. Karkliuvienė Eksploatavimo ir paslaugų direkcijoje eina vyriausiosios specialistės pareigas.

„Mūsų pareigos darbe – vienodos, todėl viena kitos neužgožiame“, - šmaikštavo septynerius metus Vilniaus universitete dirbanti M. Tvarijonienė.

Koja kojon per gyvenimą drauge einančios seserys neįsivaizduoja, kad galėtų gyventi skirtinguose miestuose, dirbti skirtingus darbus ir abi nedainuoti.

„Kadaise norėjome stoti į odontologiją, nes mūsų tėvai – odontologai. Bet sesuo sustresavo, nebenorėjo medicinos ir mane paskui save patraukė į vokiečių kalbą. Mums patiko ši kalba, todėl nebuvo sunku studijų metais“, - pasakojo M. Tvarijonienė.

Tačiau kartu tobulinti dainavimą buvo G. Karkliuvienės iniciatyva. Prieš porą metų Miglė ir Gintarė privačiai lankė dainavimo pamokas pas vokalo mokytoją Eglę Juozapaitienę, žinomo operos solisto Vytauto Juozapaičio žmoną.

Pusantrų metų trukusios pamokos pas E. Juozapaitienę dvynėms labai pravertė – jos ne tik lavino balsą, sužinojo dainavimo technikos paslapčių, bet ir įgavo pasitikėjimo scenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.