Lietuvoje susituokusi E.Anusauskaitė: „Abu esame tikintys, bet bažnyčioje vestuvių nebus“

Sprendimas švęsti vestuves du kartus – nebe naujiena. Sausio pradžioje dainininkė Evelina Anusauskaitė ir jos mylimasis Adamas Youngas sykį jau prisiekė vienas kitam amžiną meilę. Tačiau tuomet Los Andželo Malibu paplūdimyje sumainę aukso žiedus jie pasiryžo dar kartą pakartoti įžadus. Tik šįkart – Evelinos gimtajame krašte.

Vestuvių akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vestuvių akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-08-10 14:00, atnaujinta 2018-03-02 00:51

„Šiandien mums – ypatinga diena. Ne tik todėl, kad mudu tuokiamės Lietuvoje. Tai diena, kai pirmą kartą susitinka mano ir Adamo šeimos“, – specialiai žiniasklaidai surengtoje vestuvių spaudos konferencijoje sakė Evelina.

Tiesa, tai nebuvo pirma diena, kai Evelinos ir Adamo tėvai paspaudė vienas kitam rankas. Maždaug savaitę Lietuvoje viešintys jaunikio tėvai ir po kojos traumos palaipsniui atsigaunanti 74-erių močiutė jau spėjo aplankyti gražiausias šalies vietas, jie apsilankė didžiuosiuose miestuose, buvo ir Druskininkuose, ir Nidoje. „Man visuomet svarbios žmogaus šaknys, domiuosi giminėmis. Man svarbu, kokie tai žmonės, todėl galiu pasakyti, kad tiek Adamas, tiek visa jo šeima – nuostabūs“, – susižavėjimo žentu ir jo šeima neslėpė Evelinos mama Jurga Anusauskienė. Tiek ji, tiek jaunamartė vestuvių dieną vilkėjo dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės kurtas sukneles. „Mums labai patinka Viktorijos darbai. Tačiau dar labiau – idėja kurti sukneles mamai ir dukrai“, – linksmai pasakojo visuomet itin artimą ryšį su dukra palaikanti Jurga.

Tuo tarpu Evelina pasakojo, kad vos pasimatavusi suknelę suprato – ji ją vilkės vestuvių dieną. Dainininkė labai norėjo melynų gėlių, kurios itin tiko prie švelniai kreminio baltumo drabužio. „Apsivilkau Viktorijos suknelę, ir pajaučiau, kad viskas, ji mano“, – juokėsi Evelina. Nors daugelio vestuvių detalių jaunavedžiai neišduoda, vis dėlto Evelina šiek tiek užsiminė apie būsimo vakarėlio detales. Prie kone pusmetį pradėtą planuoti renginį organizuoti padėjo Kristina Kaikarienė. Ji pasirūpino, kad pora būtų viskuo patenkinta iki menkiausių smulkmenų. Paklausta apie išskirtinius pageidavimus Evelina nusijuokė: „Abu esame išrankūs, nebuvo paprasta. Tačiau jeigu ne Kristina, aš nežinau, kaip mes būtume viską įgyvendinę“, –  linksmai pasakojo Evelina.

Be saldumynų negalinti gyventi pora didelį dėmesį kreipė į saldų stalą. Jų pageidavimų sąraše – didžiulis, kelių aukštų vestuvinis tortas, kurio pagrindas – lazdyno riešutų kremas. Taip pat – Adamo prašymu užsakytas specialus ledų vagonėlis. „Tai buvo  vienintelis Adamo noras tarp 1,5 tūkst. mano norų. Bet mes jį gavome. Pasakėm, kad reikia ir taškas. Abu sutarėme dėl to. Adamas - didelis ledų mėgėjas, jis kas vakarą suvalgo po didelę porciją ledų“, – šypsodamasi sakė jaunoji.

Net spaudos konferencijoje stalus puošė vestuvininkų ypač pamėgti prancūziški macarons sausainukai. Prie kiekvieno jų buvo pritvirtintas užrašas „Ačiū“. Evelina dėkojo žurnalistams sakydama, kad su jų pagalba užaugo, todėl speciali konferencija – tarsi ženklas, kad ji niekur nesislapsto, nėra užrietusi nosies ir mielai nusiteikusi bendrauti.  „Suprantu, kad jūs man esate reikalingi ir dėl to šiandien mes suorganizavome šį susitikimą, kad galėtume atsakyti į visus jūsų klausimus, maloniai pabūti, pasėdėti. Tikimės, kad mūsų šventė mums bus palikta mums“, - sakė ji.

Nors dažniausiai jaunavedžiai savo santuokos įžadus duoda prieš Dievą, Evelina ir Adamas į bažnyčią žengti nepanoro. Pasak Evelinos, jie abu tikintys, tačiau nejaučiantys poreikio susituokti prieš Dievą. Griežto „ne“ pora bažnytinei santuokai nesako, todėl jei pajus poreikį - vestuvės įvyks ir trečią kartą.

Visą laiką besišypsantis Adamas pradžioje į žurnalistų klausimus neatsakinėjo - tai už jį padarė Evelina. Tačiau ji patikino - vyras kone viską supranta. Metus lietuviškai kalbėti besimokantis amerikietis galiausiai prabilo lietuviškai pažerdamas mylimajai komplimentų. "Mano žmona labai graži, puiki ir nuostabi", - laužyta lietuvių kalba į kameras pasakė Adamas.

Evelina išdavė, kad Adamas jos gimtąja kalba mokosi šnekėti ne šiaip sau. „Iškėliau jam sąlygą – mūsų vaikai kalbės lietuviškai. Esu lietuvė, noriu, kad mano šeima suprastų, vieni kitus“, – sakė Evelina. Ir nors jaunieji apie atžalas užsimena nebe pirmą kartą, kol kas šeimos pagausėjimo sakė neplanuojantys. Pati du brolius turinti Evelina užsiminė, jog jeigu norėtų šeimos – ji būtų didelė ir joje augtų penki vaikai.

Dėl tokio dukros ir jos vyro sprendimo džiaugtųsi ir Evelinos mama Jurga. Patikinusi, kad svarbiausia jai – dukros laimė, ji vis dėlto išsidavė retkarčiais jau pagalvojanti ir apie anūkus. „Būsiu nestandartinė močiutė. Kai jie paaugs ir vartys šeimos albumą Evelina sakys: „Va, čia tavo vienas senelis, čia kitas, močiutė... O čia – kas čia? Čia kita močiutė. Kuri dalyvauja šokių projektuose, šoka per ugnį ir prisigalvoja visokių dalykų. Vis nesuaugu“, – juokėsi Jurga sakydama, kad norėtų, jog vaikai būtų auklėjami moderniai ir šiuolaikiškai.

Pasidžiaugti jaunavedžių laime saulėtą šeštadienio popietę susirinko ir Evelinos ir Adamo bičiuliai. Po stabtelėjimo sostinės „Forum Palace“ centre esančiame restorane „Terrazza“ jaunavedžiai skubės į audringą vakarėlio pratęsimą. Kur? Neišduodama. Tačiau Evelina užsiminė, kad šventėje dalyvaus ne tik artimiausi poros bičiuliai – joje bus ir visuomenei gerai pažįstamų veidų. Pasak Evelinos, vieni brangiausių svečių – aktorė Nijolė Narmontaitė su vyru Pauliumi Kovu.

Oficialiai vyru ir žmona JAV tapę jaunieji savo pirmąją ceremoniją atšventė be didelės pompastikos. Šventė už Atlanto buvo trumpa, joje dalyvavo tik jaunikio tėvai. J.Anusauskienė su vyru Ričardu ir dviem sūnumis į JAV neskrido, todėl Vilniuje vykusios vestuvės, Evelinos šeimai buvo ypač džiaugsmingos.

Tuoktuvės Amerikoje lietuvei buvo reikalingos dėl dokumentų, po kurių ji galės nevaržomai viešėti JAV. Pradžioje turėjusi tik vizą, dabar ji gavo vadinamą „Žaliąją kortą“. Pora santuoką už Atlanto vadina labiau formalia, nei šventiška ir sako, kad patiems daug svarbesnė diena yra būtent ši – rugpjūčio 10-oji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.