A.Petrikytės vestuvių puota priminė šiemet neįvykusį Šlagerių festivalį

Nors rugpjūtį tradicinio Šlagerių festivalio Šventojoje svečių namuose „Birutės uostas“ nebuvo, tačiau šeštadienį vakare čia vykęs dainininkės Andželikos Petrikytės ir interjero dekoratoriaus vokiečio Michaelio Munchtedto vestuvių pokylis priminė popmuzikos renginį.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 18, 2013, 1:41 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:33 PM

Kaip ir per Šlagerių festivalį, prie „Birutės uosto“ rikiavosi virtinė svečių automobilių, o kieme sukinėjosi žinomi estrados atlikėjai: Romas Bubnelis, specialiai į Andželikos vestuves iš JAV atskridęs legendinės grupės „Nerija“ dainininkas Liutauras Čeprackas, operos solistė Rasa Juzukonytė, žymiausias romas Radžis.

„Čia vyksta tarptautinės šlagerinės vestuvės“, – šmaikštavo pokylio vedėju tapęs Kauno civilinės metrikacijos biuro vedėjas Kęstutis Ignatavičius.

Jis yra geras jaunosios mamos, žinomos atlikėjos Birutės Petrikytės šeimos draugas, prieš 9 metus kaune sutuokęs B.Petrikytę ir Igorį Karžickį.

„Birutė 1975 – 1980 metais buvo mano vadovaujamo Kauno estrados ansamblio „Versmė“ solistė. Tuo metu ji tapo daugelio tarptautinių popmuzikos festivalių laureatė ir būtent „Versmėje“ prasidėjo jos kelias į žvaigždes.

Birutei dainuojant šiame ansamblyje mano akyse augo ir Andželika“, – pasakojo K.Ignatavičius.

Per savo gyvenimą apie 45 tūkstančius porų sutuokusiam K.Ignatavičiui teko atsakinga misija. „Birutės uoste“ jis vedė išvažiuojamosios Palangos civilinės metrikacijos santuokos ceremoniją, kurios metu A.Petrikytė ir M.Munchtedtas oficialiai buvo paskelbti vyru ir žmona.

Mergautinę pavardę pasilikusi Andželika priėmė ir vyro pavardę.

Oficialią jungtuvių ceremoniją stebėjusių svečių laukė staigmena. K.Ignatavičius pagarsino Palangos civilinio metrikacijos skyriaus liudijimą apie tai, kad 2004 metais su I.Karžickiu susituokusios B.Petrikytės pavardė tampa dviguba ir nuo šiol Birutė oficialiai bus Petrikytė – Karžickaja.

Su Igoriu susituokusi atlikėja buvo pasilikusi tik mergautinę pavardę.

Baigus oficialią santuokos ceremoniją linki jaunavedžių nusidriekė sveikintojų eilė. Vieni rankose laikė didokus paveikslus, brangaus šampano butelius, meno dirbinius, kiti rankose spaudė vokelius.

Panašu, kad būtent svečių piniginės dovanos labiausiai ir džiugino skolų prislėgtą jaunąją.

Neseniai A.Petrikytė sulaukė prastų žinių iš Palangos apylinkės teismo, kuris atsisakė patenkinti Andželikos prašymą ir jai neiškėlė fizinio asmens bankroto bylos. Šitaip A.Petrikytė norėjo atsikratyti ją slegiančių skolų bankams, kurios siekia apie pusantro milijono litų.

Prieš vestuves paklausta iš kokių lėšų rengs pokylį, Andželika tikėjosi, kad išlaidas padengs iš vestuvių svečių gautos piniginės dovanos.

Tačiau iš prabangaus pokylio, kuriame dalyvavo 140 svečių, neatrodė, kad jaunosios šeimą slegia nemažos skolos.

Pasibaigus sveikinimams jaunųjų tėvai ir artimieji išsirikiavo su tradicine duona ir druska.

Nuo B.Petrikytės vyro Igorio laikomo padėklo imdami simbolines tėvų vaišes jaunieji supainiojo nusistovėjusią tradiciją: duoną jaunieji turėjo paragauti iš sutuoktinio rankų, tačiau jaunieji savo duonos gabalėlius sukramsnojo patys.

„Oi, čia juk vanduo“, – prunkštelėjo Andželika, patikėjusi, kad duonai užgerti pasiūlyta taurelė bus su degtine.

Po to jauniesiems buvo įteikti laimingą vedybinį gyvenimą simbolizuojantys du balti balandžiai. Tačiau paleisti paukščiai neskubėjo skristi iš vestuvių pokylio vietos, o kuriam laikui įsitaisė ant scenos konstrukcijų.

„Čia jiems patinka“, – šūktelėjo Birutė Petrikytė, kuriai nepavyko nuslėpti širdgėlos, kad po vestuvių jos vienintelė dukra išvyksta gyventi į Vokietiją.

Po to visi svečiai buvo pakviesti į erdvią palapinę, kurioje buvo pastatyti dideli apvalūs stalai su balta medžiaga aptrauktomis kėdėmis.

Po jaunųjų tėvų sveikinimo žodžių į sceną atlikti dainą buvo pakviesta B.Petrikytės artima draugė operos solistė Rasa Juzukonytė.

Tačiau tuo metu kažkur dingo garso operatorius, kuriam prireikė atsivežti kažkokią įrangą.

Jam atsiradus po R.Juzukonytės dar spėjo padainuoti B.Petrikytė ir garso aparatūra vėl pradėjo strigti.

Kol ji buvo taisoma, svečiam buvo pasiūlyti karšti patiekalai. Vestuvių pokyliui pakviestas „Vanagupės“ restorano virėjas Mykolas Paleckis vestuvių svečiams paruošė du karštus žuvies ir kiaulienos patiekalus.

Ratatuja – tešloje užkeptą lašišos file su prancūziškomis ant grotelių keptomis daržovėmis su mėtų – laimo sulčių pesto ir šviežių burokėlių piure.

Kiaulienos file buvo patiektas su vaisiniu padažu, bulvyčiu gratinu, vasarinėmis salotomis, pagardintomis baziliko – balzamiko dresingu.

Šaltiems patiekalams buvo pasiūlyti šviežiai pagauti amūrai, įdaryti alyvuogėmis, midijomis ir krevetėmis, veršienos ir kalakutienos asorti, tortiljos.

Desertui buvo patiekti vestuvėms dovanoti įspūdingi tortai ir pyragaičiai.

Svečiam pavalgius kurį laiką įstrigęs vestuvių koncertas tęsėsi toliau. Pokylio svečius linksmino grupė „Tabasco“, į sceną dainuoti drąsiai kopė ir patys svečiai, tarp kurių netrūko popmuzikos atlikėjų.

Prieš vidurnaktį pokylio svečius nustebino atvykęs populiarus atlikėjas Radžis, kuris jauniesiems skyrė keletą savo dainų.

Pamažu įsilingavusi puota truko iki vėlyvos nakties.

Šventinius fejerverkus atstojo uždegtas didelis 4 metrų aukščio laužas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.