N.Pareigytė-Rukaitienė atvirai apie santykius su vyru ir motinystės džiaugsmus

„Nieko daugiau neveikiame, tik auginame vaikus ir koncertuojame“, – paklausta apie jau beveik prabėgusios vasaros įspūdžius linksmai sučiauška merginų grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė. Karklėje šiuo metu gyvenanti atlikėja pripažįsta: kai šeima pagausėja, planus tenka reguliuoti pagal jauniausią jos narį.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Aug 26, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:54 PM

Devynių su puse mėnesių dukrelė Patricija apvertė atlikėjos gyvenimą aukštyn kojomis. Tačiau toks pokytis Nijolei – be galo malonus. „Žinojau, kad motinystė – nuostabus etapas, tačiau niekada negalvojau, kad jis gali teikti tiek daug džiaugsmo“, – džiaugėsi ji ir sutiko atverti širdį lrytas.lt skaitytojams.

Scenoje – pokalbiai apie vaikus

Po motinystės atostogų į sceną grįžusi Nijolė sako, kad koncertinė veikla jos gyvenime įgavo naują prasmę. Kone kas antrą dieną muzikinius pasirodymus rengianti atlikėja po vaikelio gimimo jaučiasi ramesnė ir jau „spėjusi išsilakstyti“.

Ji net juokėsi, kad prieš porą metų dainuodama savo gerbėjams „Meilės simfoniją“ visiems linkėdavo aistros ir audringų santykių. O šiandien jos noruose atsispindi kitos vertybės – šeima ir sėslesnis gyvenimo būdas. „Žmonėms visuomet palinkiu gražių vaikų ir kad jie gimtų iš didelės meilės“, – teigė Nijolė. Scenoje ji nevengia užmegzti kontakto su klausytojais, o kartais net leidžiasi į diskusijas apie motinystės džiaugsmus.

Pasak jos, įsimintiniausi – nedideli, miesto šventėse vykstantys koncertai. Taip yra todėl, kad čia susirenka draugiški, paprasti ir linksmintis nusiteikę žmonės iš visos Lietuvos.

Ir nors visos grupės „69 danguje“ narės jau ištekėjusios ir augina atžalas, jos iki šiol nestokoja gerbėjų, po koncertų grįžta su gėlėmis. „Tas dėmesys – labai smagus. Kartais vyrui net kildavo įtarimų. Tačiau juk žmonės ateina į koncertą, parodo, kad mūsų pasiilgo – tai didžiausias įvertinimas atlikėjui“, – sakė Nijolė.

Dukrelę prižiūri mama

Repeticijos, koncertai užima daug laiko, todėl tenka sukti galvą, kam palikti prižiūrėti mažąją Patriciją. Kadangi Nijolės vyras Rimvydas Rukaitis skuba į darbus, mergaite rūpinasi Klaipėdoje gyvenanti Nijolės mama. „Be jos pagalbos būtų tikrai sunku. Juk išvažiuoti tenka dažnai, – sakė Nijolė, tačiau suskubo pridurti, kad su dukrele dar nė karto nebuvo išsiskyrusi ilgiau nei aštuonioms valandoms. – Ilgiau nesimatyti sunku. Per daug jos pasiilgstu.“

Po septynių mėnesių sėdėjimo namuose atlikėja stengiasi įsivažiuoti į ankstesnio gyvenimo vėžes. Ir nors vaikas šiandien jai – didžiausias gyvenimo šviesulys, ji įsitikinusi – kiekvienai mamai reikia bent retkarčiais pailsėti nuo rutinos, pravėdinti galvą, susitikti su draugėmis.

Su grupės merginomis Nijolė visuomet buvo ne tik kolegės, bet ir geriausios draugės, todėl galvoti, su kuo praleisti vasarą, jai nė nekyla minčių. Ir Ingrida Martinkėnaitė, ir Karina Krysko-Skambinė šiltuoju metų sezonu su vaikais atvyksta į pajūrį, merginos drauge leidžia laiką.

Džiaugiasi motinyste

Gimus dukrelei pasikeitė ir Nijolės mąstysena. Visuomet vaikų norėjusi moteris džiaugėsi, kad viskas jos gyvenime - savu laiku: „Savo gyvenimą padalijau į etapus: pradžioje daug dirbau, mokiausi, tada – linksminausi. Iš tikrųjų linksminausi. Šeimos sukūrimas mane pristabdė, dabar jaučiuosi brandesnė.“

Šiandien dainininkė neretai audringus vakarėlius iškeičia į ramų pasisėdėjimą namuose ir laiką, kurį galėtų skirti Patricijai. „Nebenoriu lakstyti. Noriu tik apsikabinti lėliuką ir nekelti kojos iš namų. Nueiti prie jūros – didžiausia pramoga“, – tikino ji.

Norėtų didelės šeimos

Nijolė dar anksčiau yra prisipažinusi neretai pasvajojanti ir apie šeimos pagausėjimą, todėl paklausta, ar jau planuoja antrą vaikelį, tik šelmiškai sukrizeno: „Tikrai taip. Ir antrą, ir trečią.“ Jos nuomone, idealios šeimos modelis – trys atžalos: dvi mergaitės ir vienas berniukas.

Pati su sese ir broliu užaugusi moteris nori, kad dukra turėtų vyrišką petį šalia. „Mergaitei tai svarbu. Aš iš brolio labai daug visko išmokau, jis mane auklėjo – esu jam dėkinga už tai. Neįsivaizduoju, kad gali būti kitaip“, – pasakojo Nijolė.

Tačiau net ir norėdama didesnės šeimos dar kartą pastoti ji neskuba – esą viskam ateina savas laikas. „Jeigu vienas vaikas šliaužios, o kitą reiks nešioti ant rankų – negalėsiu nei vienam, nei kitam skirti pakankamai dėmesio. Antro norėčiau tuomet, kai Patricija truputį paaugs, tačiau tokių dalykų nesuplanuosi – bus lemta arba ne“, – sakė ji.

Siūlo nekaupti nuoskaudų

Po dukrelės gimimo praėjo daugiau nei devyni mėnesiai. Tai, kad pirmieji metai auginant vaiką sunkiausi – nenuostabu. Tai pripažįsta ir pati Nijolė. Jos nuomone, vaikai gali suartinti šeimą, tačiau lygiai taip pat – išskirti, atitolinti sutuoktinius.

„Galvoti, kad vaikas sutvarkys byrančius santykius – labai prasta mintis. Norint gražiai auginti vaikelį reikia vienodo požiūrio į šeimą. Neslėpsiu, mūsų šeimoje buvo visko, ypač pradžioje. Tačiau laikui bėgant viskas susidėliojo į lentynėles“, – atviravo Nijolė. Ji tiki: norint išlaikyti harmoningus santykius šeimoje svarbiausia nekaupti nuoskaudų ir nepamiršti kalbėtis.

Sportas ir vaikas – suderinama

Dar anksčiau duodama interviu portalui lrytas.lt Nijolė pasakojo po gimdymo atsikračiusi kone 15 kilogramų. Tačiau šis skaičius jai ne riba. Šiandien dar labiau kūno linijas padailinusi moteris rado efektyvų būdą, kaip be vargo mažinti apimtis.

„Ingrida pasufleravo labai puikų sprendimą. Ji daug bėgioja, o man kaip tik reikėjo, kad kas nors paagituotų. Vaiko nesinori palikti, todėl kai vyras išvažiuoja į darbą, mes su Patricija bėgame pabėgioti. Tiesiog stumiu vežimėlį ir bėgu takeliu prie jūros. Iš pradžių įveikdavau tris, dabar – keturis kilometrus“, – pasakojo Nijolė.

Prie dainininkės prisijungia ir kolegės Ingrida bei Karina, neretai – ir kitos draugės. „Drauge sportuoti smagiau“, – įsitikinusi Nijolė. Vasarą prie jūros leidžianti moteris palaipsniui sako atgaunanti savo sportinę formą, tačiau dėl vieno kito papildomo kilogramo per daug nesukanti galvos, nors jos planuose – dar dviem kilogramais mažesnis svoris: „Iki šiol Patriciją maitinu krūtimi. Kai nustosiu tai daryti, viskas atsistatys savaime.“

Po darbų maratono – į šiltus kraštus

Atlikėja pripažįsta, kad įtemptame vasaros grafike laiko pabūti su savimi ir su vyru be galo trūksta. Galbūt todėl Rukaičių šeima atostogas planuoja tik rudeniop. Atsipūsti nuo kasdienybės jie ketina vykti į Tenerifę. „Vyksime su didele kompanija. Jau ieškome pigesnių bilietų, įsikursime greta Ingridos, ji mus ir paragino ten vykti“, – pasakojo Nijolė.

Pora ketino aplankyti Ameriką, tačiau keliauti su mažu vaiku tokį atstumą – ne pats didžiausias malonumas. Galbūt todėl Rukaičiai nusprendė apsiriboti artimesniais kraštais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.