Šešiolikametę S.Chlevickaitę į „Mis Lietuva“ konkursą pastūmėjo drąsa ir tėvai

„Atrodau gal ir nekukli, tačiau iš tiesų susinepatoginu, kai man dabar kas nors primena, kad aš – „Mis Lietuva“. Bet turbūt turiu didžiuotis, kad man pavyko!“ – prisipažįsta grožio karūną 1996 m. užsidėjusi Sandra Chlevickaitė. Ji viešumos nesibaido, tad dabar yra viena žinomiausių tituluotų šalies gražuolių. Dar galima pridurti – viena jauniausių. Sprendimą dalyvauti „misių“ rinkimuose Sandra žaibiškai priėmė būdama vos šešiolikos.

Prisiminusi, kaip išvis neplanuotai pateko ant „Mis Lietuva“ scenos, Sandra sako, kad lygiai tokią pačią galimybę per atsitiktinumą turėjo dalyvauti ir konkurentų rengiamuose gražuolių rinkimuose.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Prisiminusi, kaip išvis neplanuotai pateko ant „Mis Lietuva“ scenos, Sandra sako, kad lygiai tokią pačią galimybę per atsitiktinumą turėjo dalyvauti ir konkurentų rengiamuose gražuolių rinkimuose.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Goda Juocevičiūtė

2013-08-28 18:07, atnaujinta 2018-03-01 16:52

Tiesa, prieš keliolika metų vykusių grožio ir madų renginių dalyvės, prisiminusios „Mis Lietuva“ organizatorių skilimą ir permainas, iki šiol pajuokauja, kad anuomet buvusi viena tikra, o kita – netikra karūnuotoji „misė“.

Mat 1996-aisiais vyko du oficialūs gražuolių konkursai. Beno Gudelio kompanijos rengtą „Mis Lietuva“ konkursą laimėjo alytiškė Daiva Anužytė, ji ir turėjo teisę vykti į „Mis pasaulis“. O vilnietė S.Chlevickaitė tais pačiais metais tapo nugalėtoja konkurso, kurį organizavo viena pirmųjų gražuolių rinkimų šalyje sumanytoja, bendrovei „Lietuvos grožio formulė“ vadovavusi Jūratė Vilimienė.

Mados podiumas tapo keliu į „Mis Lietuva“

Prisiminusi, kaip išvis neplanuotai pateko ant „Mis Lietuva“ scenos, Sandra sako, kad lygiai tokią pačią galimybę per atsitiktinumą turėjo dalyvauti ir konkurentų rengiamuose gražuolių rinkimuose.

„Su viena dizainere buvau susitarusi ateiti pasimatuoti rūbų jos kolekcijos pristatymui. Kaip tik tose pačiose patalpose vyko „Lietuvos grožio formulės“ konkurso „Mis Lietuva“ dalyvių atranka. Pamačiusi mane, organizatorė tarė: „Turi penkias minutes apsispręsti, ar nori dalyvauti.“  Man buvo lengvas šokas, nes tokių planų neturėjau“, – šypsosi tą lemtingą akimirką mados užkulisiuose atkūrusi S.Chlevickaitė.

Tuomet šešiolikametė, dar mokinukė, ji paskambino tėvams pasitarti. Artimųjų atsakymas buvo vienareikšmis: „Tu dar galvoji... Žinoma, dalyvauk!“ 

„Ironiška, bet tais pačiais metais man buvo pasiūlyta dalyvauti ir kitame konkurse. Situacija – labai panaši. Vyko renginys, kuriame demonstravau madas. Po jo prie manęs priėjo „Mis Lietuva“ organizatoriai ir pakvietė į atranką. Deja, jau buvau pasižadėjusi“, – pasakoja Sandra.

Kaip tik tuo metu ji pažindinosi su grožio pasauliu. Tai merginai nebuvo kažkas visiškai svetima ar netikėta. „Man visad patiko atrodyti išskirtinai. Labiau mėgau rūbus siūdintis, o ne pirkti. Sekiau užsienio madų žurnalus. Demonstruodavau madas. Modelio karjeros nepadariau tik todėl, kad pritrūko ūgio“, – atskleidžia nuo paauglystės stiliui ir madai nebuvusi abejinga S.Chlevickaitė.

Į avantiūrą pastūmėjo drąsa

Sandra pritaria, kad „misių“ konkursuose siekiant titulų vien gražių akių nepakanka – reikalinga drąsa, pasitikėjimas savimi. „Tuo metu man to netrūko. Turėjau drąsos net su kaupu. Dabar esu daug kuklesnė ir santūresnė. Neužtektų kelių minučių priimti svarbų gyvenime sprendimą. Ir manau, kad dabar nesiryžčiau tokiai avantiūrai“, – prisipažįsta prieš septyniolika metų šalies gražuolių rinkimuose dalyvavusi moteris.

Dienos, kai ją paskelbė „Mis Lietuva“, Sandra niekada nepamirš. „Pirmą minutę po to, kai buvo ištarta mano pavardė, pamenu kaip per miglą. Patyriau lengvą šoką. Paskui mačiau, kaip vienos merginos verkė, o kitos – džiaugėsi. Mano šeima iš laimės netvardė emocijų. O aš galvojau: na va, mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojom. Dabar negaliu pasakyti, ar į gera, ar į bloga, nes nežinau, kaip būtų viskas susiklostę, jei nebūčiau laimėjusi“, – sako nuo to laiko viešai „mise“ vadinama Sandra.

Ar tai – tik bergždžia etiketė, vien tuščias epitetas, ar ir tam tikra privilegija, dabar moteris neskuba vienareikšmiškai atsakyti. „Žinoma, kartais gal ir gali pasinaudoti savo titulu siekiant karjeros televizijoje, bet kitose srityse reikia naudotis smegenėlėmis, o ne karūna“, – mintimis dalijasi S.Chlevickaitė.

Jei ne ji, gal ir jaunesnioji sesuo Saulenė šiandien nešmėžuotų TV ekrane? „Taip, aš ją paskatinau dalyvauti muzikiniame projekte „Lietuvos balsas“, bet kai žmogus talentingas, jo kišti niekur nereikia, anksčiau ar vėliau jo talentas pastebimas. Aš labai tikiu, kad ji pasieks kur kas daugiau nei aš“, – apie seserį optimistiškai kalba ir pati dainininkės amplua išbandžiusi, 1997 m. savo muzikinį albumą išleidusi moteris.

Savo pasiekimo „Mis Lietuva“ S.Chlevickaitė tiek nesureikšmina, kad susitapatintų su grožio karalienės įvaizdžiu. „Tas titulas įpareigoja tave metams, o paskui gali gyventi kaip tik nori. Aš taip ir gyvenu. Savęs niekur nevaržau, nebandau atrodyti ar elgtis tobulai. Nemėgstu pompastikos, netikrų žmonių, netikrų kalbų“, – tikina buvusi „misė“.

Apkalbos dėl apsinuoginimo negąsdina

„Nesijaudinu dėl to, ką kiti pagalvos ar pasakys apie mane. Negąsdina manęs ir apkalbos. Visada gyvenu sau, dėl savęs“, – priduria Sandra, priminus jai apie pozavimą lietuviškam „Playboy“ žurnalui prieš ketverius metus.

S.Chlevickaitė – vienintelė „Mis Lietuva“, atsidūrusi ant „Playboy“ viršelio. Beje, nuotrauka užėmė pirmą vietą geriausio šio žurnalo viršelio rinkimuose.

Tačiau tituluota gražuolė iš pradžių erotinės fotosesijos atsisakė. Po pusės metų moteris vėl sulaukė to paties pasiūlymo. „Aptarėme sąlygas, tuomet pasitariau su savo šeima ir sutikau. Nuotrauka man pačiai patiko“, – sako apnuoginti kūną prieš objektyvą pasiryžusi Sandra.

Vis dėlto pozavimas, madų demonstravimas jai netapo pagrindiniu darbu. Tarptautinio verslo bakalauro studijas baigusi, pramogų pasaulyje jėgas išbandžiusi „misė“ dabar mėgina įsitvirtinti vestuvių versle. „Man patinka grožis, ilgą laiką dirbau su renginiais, domiuosi naujomis vestuvių idėjų tendencijomis. Manau, kad tikrai galėsiu padėti jauniesiems“, – savo pasirinkimą aiškina S.Chlevickaitė.

Anot jos, lietuviai vis dar bijo eksperimentuoti kurdami vestuvių šventę. „Pas mus vis dar paplitęs įsitikinimas, kad originaliai šventei būtinai reikia daug pinigų. Bet tai netiesa. Svarbiausia – turėti originalią idėją, nestandartinių minčių“, – sako vestuvių planuotoja tapusi Sandra.

Tačiau žurnalistams S.Chlevickaitė pasakoja ne tik apie savo veiklą – atskleidžia ir asmeninio gyvenimo dramas bei džiaugsmus. Šiuo metu moteris gyvena su reperiu Andriumi Glušakovu, žinomu Pusho pseudonimu, ir dviem sūnumis: vienuolikamečiu Augustu ir šešiamečiu Emiliu.

„Ką aš beveikčiau gyvenime, šeima man yra svarbiausia. Mano vaikai dar pakankamai maži, todėl savęs jiems noriu atiduoti daugiausia. Nesu tobula, išprotėjusi mama, bet manęs jiems užtenka visiškai. Daug juokaujame, bendraujame, turiu laiko jiems atsakyti į rūpimus klausimus“, – atvirauja ir pokalbių apie šeimą nevengianti S.Chlevickaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.