D.Elzbergienė milijonieriui R.Petrauskui antrą kartą ištarė lemtingąjį „taip“

„Tai – modernios vestuvės, šventė draugams. Nenorime pompastikos ir perdėto dėmesio. Tiesiog džiaugiamės savo švente“, – sakė antrą kartą lemtingąjį „taip“ ištarusi Danutė Elzbergienė. Vos prieš savaitę aukso žiedus su 18 metų vyresniu mylimuoju Raimundu Petrausku Amerikoje sumainiusi moteris nusprendė susituokti dar kartą. Tik šįkart – Lietuvoje.

Danutė Elzbergienės ir Raimundo Petrausko vestuvių šventės akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Danutė Elzbergienės ir Raimundo Petrausko vestuvių šventės akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Sep 21, 2013, 2:10 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:08 PM

Du kartus skirtingose pasaulio šalyse prisiekti vienas kitam amžiną meilę – ne naujiena, ypač tuomet, jei bent vieno iš jaunavedžių šaknys įleistos kitame krašte.

„Jeigu Amerikoje labai jaudinausi, tai Lietuvoje – labai laukiau šios šventės. Laukiau, kaip mažas vaikas, nes žinojau, kad ateis mano draugai, geri bičiuliai. Noriu pasidžiaugti su jais. Amerikoje palikau stresą, o dabar galiu atsipalaiduoti“, – portalui lrytas.lt linksmai sakė ji.

Danutės vyras – JAV gyvenimą kuriantis milijonierius teisininkas. Ten gyvena jo draugai, šeima. Galbūt todėl civilinę santuoką už Atlanto įregistravę jaunavedžiai vis dėlto nusprendė atšokti vestuves ir Lietuvoje, Visų Šventųjų bažnyčioje Vilniuje. „Amerikoje tuokėmės vien todėl, kad Raimundo mamai, kuriai šiuo metu – 96 metai, būtų buvę sunku atkeliauti į Lietuvą“, – pasakojo modelių studijos „Mažoji mis” įkūrėja. Dėl bažnytinės santuokos Lietuvoje porai keblumų nekilo. Abu jie – našliai, be to – Danutė turėjo gerą bičiulį kunigą, kuris net įkalbėjo juos prisiekti prieš Dievą.

Sunkiau buvo su pavardės keitimu. JAV gyvenimą planuojanti Danutė nusprendė pasirinkti amerikietišką pavardės variantą – po vestuvių ji norėjo tapti Petrauskas. Tačiau pavardę registruoti reikėjo Lietuvoje ir į tokį jos prašymą nebuvo atsižvelgta.

„Man pasakė, ne, tai negalima. Neva vyras turi dvigubą pilietybę, o aš – lietuvė, todėl galiu būti tik Petraukienė arba Petrauskė. Tuomet pasirinkau tapti Petrauske, nenorėjau dviejų -ienių“, – pasakojo Danutė, planuojanti oficialiai gauti dvi, Elzbergienės ir Petrauskės pavardes.

„Vyras nori, kad būčiau Petrauskas. Man keista, kad santuokos liudijimą pateikėme kaip amerikietišką, o jie vis tiek padarė lietuvišką, sulietuvino vardus ir pavardes“, - sakė ji.

Šventinę ceremoniją pora ketina pratęsti prabangiame, Širvintų rajone esančiame, Šešuolėlių dvare, į kurį sugužės daugiau nei šimtas kvietinių svečių. Tarp jų - nemažai žinomų žmonių, Lietuvos verslo ir pramogų pasaulio atstovų. Tačiau pasidžiaugti jaunavedžių laime atvyko ir šeši svečiai iš JAV, Karibų salų. Pasak Danutės, kai kurie jų jau atšoko vestuves ten, bet nepatingėjo atvykti ir į Lietuvą. „Mums su Raimundu tai buvo didžiulė staigmena. Dar sekmadienį kai kurie jų neturėjo nusipirkę bilietų ir štai, viską spėjo susiorganizuoti. Labai dėl to džiaugiamės“, – šypsodamasi pasakojo Danutė.

Pora gerai pažįsta šį dvarą ir nori išnaudoti jo erdves. Galbūt todėl vakarėlį jie surengs keliose skirtingose salėse. „Bus daug židinių, vyno baras, prie staliukų gėles sumerksime į aukštas taures. Pradžioje svečius kviesime išgerti kokteilių, vėliau - sėsime prie šventinės vakarienės. Norime, kad būtų smagu ir jauku“, – užsiminė moteris.

Tradicijų nepaisanti pora tikino apeisianti be jų. Vestuvėse nebus ir dažnai įprasto jaunavedžių pasitikimo. Priešingai – svečius į dvarą pasitiks patys jaunieji. Į bažnyčią jaunieji atvyko senoviniu „Jaguar“ automobiliu. Jaunikis vilkėjo juoda klasikinį kostiumą, o jaunoji - iš Barselonos atkeliavusią elegantišką nėriniuotą suknelę. Tai – 2014 metų „Pronovias“ kolekcijos modelis. Tiesa, „akluoju“ būdu suknelės ji nepirko, o pagal internete pamatytą ir patikusį modelį paprašė pasiūti specialiai jai.

Ceremonijai įpusėjus Danutė ketina persirengti. Tačiau kuo ji vilkės – pati dar nežino. „Specialiai šiai progai pasisiuvau tris apdarus. Rinksiuosi pagal nuotaiką“, – juokėsi ji. Moters spintoje kabo dizainerio Egidijaus Sidaro siūtas šviesus pūstas sijonas ir šilkinė palaidinė, dvi ryškios dizainerės Audronės Bunikienės suknelės.

Vestuvių apdarus ji patikėjo savo sritį išmanantiems specialistams. „Jei būčiau žinojusi, kaip aš pati noriu – būčiau ėjusi pas siuvėją, tačiau pasitikėjau kitais. Todėl kreipiausi į dizainerius ir daviau jiems pilną valią daryti taip, kaip jie nori“, – tikino ji.

Pasak Danutės, tiek daug suknelių jai reikėjo vien todėl, kad ji norėjo apsidrausti. Tuo metu, kai ji užsakė iš Ispanijos atvykti turėjusią suknelę, ji viešėjo Amerikoje. „Bijojau, kad drabužis nespės atkeliauti, todėl pagalbos prašiau ir lietuvių dizainerių“, – sakė ji.

Verslininkė juokėsi, suknelė tokia graži, kad galvoti apie prašmatnius papuošalus net nereikės. „Jei suknelė būtų prastesnė, bandyčiau tą grožį kompensuoti, tačiau dabar.... Dabar man užteks sužadėtuvių ir vestuvinio žiedų“, – patikino ji.

Amerikoje aukso žiedais rankas papuošę jaunieji Lietuvoje dar kartą jų nesumainys, o tik palaimins tuos pačius. Įdomu tai, kad ant kairės rankos savaitę mūvėtus žiedus Danutė ir Raimundas šeštadienį persidės ant dešinės. Esą tai bus tam tikras ženklas, kad tuoktuvės vyko pagal dvejų šalių papročius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?