Verslininką J.Kučinską vesti baleriną J.Romankovą įkvėpė snieguotos uolų viršūnės

Vilniaus rotušėje užgeso šviesos, ir salė pavirto didžiule šokių arena. Svečius apakino prožektorių šviesa ir apkurtino gitarų bei būgnų garsai. Euforija! – suskambo žodis iš garsios dainos, ir į salę veržliu šokio žingsniu įskrido prieš keletą valandų susituokę žinoma balerina Jekaterina Romankova (25 m.) ir „Arvi“ įmonių grupės valdybos narys Justas Kučinskas (28 m.), rašo "Lietuvos rytas".

Daugiau nuotraukų (1)

Toma Pagojutė

Sep 21, 2013, 8:10 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:58 PM

Žaibiški, bet elegantiški šokio judesiai, nesumeluotos emocijos, euforija. Publika akimirksniu įsielektrino, šaukė „bravo“ ir paskendo audringame šokyje kartu su jaunaisiais.

Rugsėjo 14-osios vakarą Rotušė buvo neatpažįstama – dešimtys spalvotų prožektorių, talentinga roko grupė, kokteilių baras su raudonais sėdmaišiais ir pusantro šimto džinsus mūvinčių svečių, nusiteikusių linksmintis iki ryto.

Justą ir Jekateriną suvedė šokių arena – prieš trejus metus susipažinę jaunuoliai dar visai neseniai savo judesiais žavėjo priekabią Europos ir Amerikos publiką, tūkstančiai žiūrovų mirtinoje tyloje laukdavo dar vieno šios poros šokio.

Per trejus draugystės metus Justas ir Jekaterina triskart tapo Lotynų Amerikos šou šokių kategorijos Europos vicečempionais, dusyk šoko pasaulio čempionato finale.

Euforiškas vestuvių šokis atskleidė naują gyvenimo puslapį, kuriame šokiams vietos liks vis mažiau.

„Šokiai buvo tik pradžia, sakyčiau, tramplinas. Šventė ir grožis. Jie užgrūdino charakterį, suteikė jėgų, o dabar atėjo laikas eiti toliau. Norisi stabilumo versle ir gyvenime“, – kalbėjo Justas.

Nors Jekaterinos akyse dar vis spindi noras šokti, ji pritarė Justui: sprendimas abiejų iškalbėtas, išgyventas, jau priimtas.

Justas mylimajai pasipiršo praėjusią vasarą Italijoje, ant stačios Dolomitinių Alpių kalnų uolos trijų kilometrų aukštyje.

Jis pasirinko ne itin populiarų, bet sudėtingą maršrutą, kuris buvo atidarytas XX a. pradžioje ir beveik išsyk užmirštas. Į viršūnę jie kopė dviese, susirišę virvėmis, apsiginklavę karabinais.

Tai buvo pirmasis jų kalnų žygis be gido. Šįsyk kelią rodė pats Justas – kiek anksčiau jis jau buvo patikrinęs šį maršrutą.

Užkopė sklandžiai, netikėtumų nebuvo – ne taip, kaip anksčiau, kai kildama į uolą Jekaterina koja išjudino akmenį, o vos keliais metrais žemiau ant uolos kabojo Justas.

Visa laimė, kad paskutinę sekundę akmuo pakeitė kryptį ir nieko nekliudydamas smigo žemyn.

Viršūnėje nebuvo jokios gyvasties – tik Justas, Jekaterina ir snieguotos kalnų viršūnės.

Toli iš apačios sutilindžiavo varpeliai – kažkur liko šurmuliuojantys Italijos kaimai, begalinėse žaliose pievose besiganančios karvės.

Ar Jekaterina nujautė, kad viršūnėje jos laukia sužadėtuvės?

„Mačiau, kad kažkas ne taip, – prisiminė ji. – Vakare Justui dingo apetitas: iš vakaro nevalgė, iš ryto...“

Prisimena, kaip viršūnėje patiesė pledą, išvyniojo sumuštinius.

„Buvau sutepusi su lašiša, – prisiminė Jekaterina. – O Justas ir vėl nevalgė. Stovėjo ir lėtai vyniojo virves. Po to atsisėdo šalia ir pasiūlė tekėti.“

Kada tai įvyko?

„Ketvirtadienį, – tvirtai pasakė Justas. – Liepos septynioliktąją, prieš metus. Norėjau tikro išbandymo.

Kabant ant stačios uolos gyvybė yra vienas kito rankose. Tai tarsi pats gyvenimas, kurį noriu pereiti kartu su Jekaterina.“

Jų draugystė kupina netikėtų sutapimų.

Likus porai dienų iki vestuvių jaunuosius palaimino Lietuvoje viešėjęs Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama, kurio paskaitos Rotušėje klausėsi ir Justas su Jekaterina.

Jekateriną garsiojo svečio prisilietimas tiesiog įelektrino, kūną užplūdo neįtikėtina karščio banga.

Dalai Lamos skleidžiama energija pripildė visą Rotušę, o jau po dviejų dienų čia įvyko Jekaterinos ir Justo vestuvių pokylis.

Pokylio metu išaiškėjo dar vienas sutapimas – krikščionių pasaulyje filosofijos globėja yra Kotryna Aleksandrietė, dar kitaip vadinama Jekaterina.

O Justas ilgus metus studijavo filosofiją ir vis dar neatsisako idėjos parašyti disertaciją.

Per vestuves draugai juokavo, kad iki šiol Jekaterina galėjo globoti graikų filosofus Sokratą ir Platoną, lietuvių filosofus Arvydą Šliogerį ir Vytautą Radžvilą, o dabar ji privalės globoti savo filosofą Justą.

Medų jaunieji taip pat kopinės kalnuose. Pasibaigus vestuvių puotai, nutilus roko skambesiui jie sėdo į automobilį.

Ant galinės sėdynės įsitaisė ištikimas šuo – belgų aviganis Ozis, ir jie visi kartu tris savaites keliaus po Europos šalis.

Važiuos per Prancūziją, Italiją, Slovėniją, Vokietiją. Lankys muziejus, universitetus, parodas.

Ir, žinoma, būtinai kops į kalnus. Jie jau žino, kad kartu gali viską – šokti tūkstančiams, kopti į stačias uolas ir kartu keliauti per visą gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.