Niujorkas pribloškė L.Fergizą, tačiau laimės dar neatnešė

„Atvykau į Niujorką, tačiau jaučiuosi kaip Afrikoje. Ne dėl to, kad karšta, bet kad nesimato baltų žmonių“, – toks pirmasis įspūdis buvo prieš keletą savaičių į Ameriką laimės ieškoti išvykusio Laimo Fergizo.

„Atvykau į Niujorką, tačiau jaučiuosi kaip Afrikoje. Ne dėl to, kad karšta, bet kad nesimato baltų žmonių“, – pirmasis Laimo Fergizo įspūdis.
„Atvykau į Niujorką, tačiau jaučiuosi kaip Afrikoje. Ne dėl to, kad karšta, bet kad nesimato baltų žmonių“, – pirmasis Laimo Fergizo įspūdis.
Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

2013-09-23 07:00, atnaujinta 2018-02-21 22:15

Žurnalisto profesiją turintis vyras vis dar negali atsistebėti Niujorko dydžiu, įvairove ir dinamiškumu.

42 metų anykštėnas jau kurį laiką troško rimtų pokyčių. Labiausiai jį viliojo gyvenimas svajonių mieste — Niujorke. Pernai rudenį jo svajonė išsipildė – laimėjo žaliąją kortą.

Prieš išvykdamas Laimas atsakingai ruošėsi pradėjo mokytis barmeno amato viename Kauno viešbučio bare. Vėliau tą patį darė ir viename sostinės bare. Tikėjosi perskridęs Atlantą įsidarbinti barmenu. Tačiau kol kas Amerikoje už baro nestovi.

„Šiuo metu lankau profesinio mokymo kursus. Vėliau darbinsiuos. Dar vėliau – kursiu savo verslą. Nenoriu daug detalizuoti, dar anksti“, – mįslingai apie savo planus kalba L.Fergizas, savo socialiniame tinkle paskelbęs, kad lankėsi ir aktorių agentūroje.

Kol kas lietuvis vis dar grožisi ir negali atsistebėti Niujorku.

„Atvykęs iš Vilniaus buvau tiesiog priblokštas Niujorko dydžio ir žmonių skruzdėlyno“, – pasakoja jis.

Ir dabar, po kelių savaičių praleistų Niujorke, šis miestas jam vis dar atrodo milžiniškas ir labai įvairus.

„Man labai patinka Niujorko klimatas. Iki rugsėjo vidurio buvo karščiai, kai termometro stulpelis rodė daugiau kaip 30 laipsnių pagal Celsijų. Dabar – maloni vasara su 21 laipsniu šilumos“, – sako L.Fergizas.

Emigranto dalią ragaujantis buvęs burleskos šokėjos Eglijos Vaitkevičės mylimasis laisvalaikiu apžiūri Niujorko įžymybes, kartą maudėsi vandenyne.

Už Niujorko ribų išvykti kol kas jam dar neteko.

„Man dar visa ko pradžia, tenka prisitaikyti. Dar nesigailiu išvykęs, nes Niujorkas tikrai įdomus ir intriguojantis miestas, tereikia išmokti prie jo prisitaikyti. Tai gali užtrukti mėnesius“, – sako L.Fergizas.

Prisitaikyti Niujorke lietuviui padeda ir lietuvių bendruomenė. Ji šiltai priėmė Laimą į savo ratą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.