D.Montvydo ir jo mylimosios Veronikos vestuvės - lyg lenktynės su laiku

Į rizikingą žaidimą su gamta praėjusį antradienį įsivėlė vilnietis dainininkas Donatas Montvydas (25 m.), su savo mylimąja šokėja Veronika Brasaite (27 m.) nusprendęs tyliai susituokti prieš vaiko gimimą. Kūdikio besilaukiančiai porai likimas juk galėjo iškrėsti pokštą, jei jaunąją būtų tekę iš vestuvių ceremonijos vežti tiesiai į gimdymo namus.

Donatas ir Veronika Montvydai.<br>T.Bauro nuotr.
Donatas ir Veronika Montvydai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 29, 2013, 12:59 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:45 PM

Vietoj reklamos ir didelių iškilmių – jaukus šeimos narių susibūrimas sostinės viešbutyje „Grotthuss“. Taip aukso žiedus sumainė Donatas ir Veronika, įtvirtindami ketverių metų meilės istoriją.

Jaunieji švytėjo džiaugsmu, jaunosios suknelė paryškino artėjantį džiugų poros gyvenimo įvykį, o Donato sesuo Inga šiltai apkabino brolį, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".

Žinią apie vestuves Donatas ir Veronika saugojo kruopščiai – kur jos vyks, nežinojo net atlikėjo vadybininkas Martynas Tyla ir kai kurie artimi poros pažįstami.

Civilinę santuoką pora nusprendė įregistruoti ne metrikacijos rūmuose, o tiesiog sostinės viešbutyje, kuriame buvo rengiama vestuvių puota. Metrikacijos darbuotojų Donatas ir Veronika paprašė atvykti į jų šventę.

„Žinau, kad atrodau jaunesnis, nei esu. Nežinau, ar tai gerai“, – prieš porą metų juokdamasis prisipažino Donatas.

Per vestuves publikos numylėtinis atrodė gerokai suvyriškėjęs, o netrukus prie savo vardo galės rašyti ir garbingas tėvo pareigas.

Gandai apie šias vestuves pasklido dar pavasarį – kai viešnagės Japonijoje metu V.Brasaitė prasitarė apie poros sužadėtuves. Grįžusi pora patvirtino šią žinią, kaip ir tai, jog laukiasi kūdikio.

„Sunku nupasakoti, koks laimingas jaučiuosi. Noriu padėkoti visiems, kurie jau spėjo mus pasveikinti. Šie pokyčiai mūsų gyvenime – laukti ir planuoti“, – tada sakė atlikėjas.

Jis tuomet teigė, kad vestuvės įvyks kitais metais – jau gimus kūdikiui, tačiau vėliau persigalvojo.

„Jei klausiate konkrečios datos, mes jos nesame numatę. Jei klausiate, ką mes galvojame apie vestuves, tai mes manome, kad tai be galo graži tradicija, mes su Veronika esame išauklėti jų laikytis.

Šiuo atveju tai sužadėtuvės, vestuvės, vaikai, anūkai“, – šių metų vasarį sakė D.Montvydas.

Vėliau jis prasitarė, jog mylimajai pasipiršo spontaniškai, nors jau kurį laiką apie tai mąstė.

„Seniai buvau apsisprendęs – viduje nešiojausi tą apsisprendimo simbolį. Tai galėjo įvykti bet kurioje pasaulio vietoje. Aš tiesiog intuityviai pajutau, kad tai reikia padaryti Japonijoje.

Juokauju, kad mums, vyrams, paprasčiau – užmauni žiedą, ir viskas. Moterims kitaip – reikia ypatingos vietos, tinkamo momento.

Manau, jį suradau. Tai įvyko vieno aukščiausių Tokijo prekybos centrų apžvalgos aikštelėje – 340 metrų aukštyje“, – pasakojo Donatas.

Kiekviename žingsnyje apie muziką galvojantis, ištisas valandas galintis apie vokalo subtilybes pasakoti D.Montvydas savo gyvenimo moterį irgi sutiko darbo aplinkoje – prieš keletą metų repetuodamas koncertą, kuriame atliko savo dievuko Michaelo Jacksono dainas.

Užsimezgusio romano pora neslėpė – tai ir nebūtų buvę lengva. Koncertuose, TV filmavimuose nuolat sutinkama pora suprato, kad beprasmiška neigti tai, kas akivaizdu.

Donato gyvenimo pokyčiai buvo matomi plika akimi. Vaikinas netrukus rimtai užsikrėtė Rytų kovos menais, kurie yra jo mylimosios stichija.

Kartu su kovos menų entuziastais jie keliavo į Vietnamą, o šįmet – ir į Japoniją.

Dainininkas dar neseniai buvo nedidelis kelionių entuziastas – į užsienį dažniausiai vykdavo tik koncertuoti. Tačiau pažintis su Veronika pakeitė jo mąstymą.

„Sako, kai žmonės yra kartu, jie supanašėja. Iki pažinties su manimi Veronika daug keliaudavo – ir Indijoje turistų nenumindytais takais yra vaikščiojusi, ir dar daugelį kitų šalių aplankiusi.

Aš keliaudavau mažai. Dabar keliauju daugiau, o ji – mažiau nei įpratusi.

Šįmet Veronika mane tiesiog ištempė pailsėti į Turkiją, sakė, tu darboholikas, tau būtina pailsėti.

Patiko. Gal po metų jau aš pasakysiu – važiuojam kur nors toli. Norėtųsi pamatyti, pavyzdžiui, Australiją ar Pietų Ameriką“, – planavo dainininkas.

Sugrįžęs iš Japonijos jis džiūgavo, kad drauge su mylimąja kuria įsirengto nuosavo būsto interjerą – iš kelionių parsiveža malonių smulkmenų šiam tikslui.

„Atvirai kalbant, Veronika daugelyje situacijų už mane išmintingesnė ir supratingesnė.

Veronikos karma – būti su manimi. Ji niekada nebus objektyvi mano muzikos klausytoja. Ji mato, kaip kuriu, kaip užsibūnu studijoje, mato mano nepasitenkinimą, mano euforiją.

Ji niekada į mane nežiūrės kaip į viešą žmogų, o matys kaip antrąją savo pusę“, – savo ir mylimosios santykius apibrėžė D.Montvydas.

„Jei Donatas yra paniręs į savo veiklą, tuomet per gyvenimą žengia greitais žingsniais. Aš paskui jį nebėgu. Jis iš tiesų labai atsidavęs darbui, kūrybai“, – paantrino Veronika.

Pora ne kartą kalbėjo ir apie supratingumą – nuolat esant viešumoje gali atsirasti įvairių pagundų ir kilti pavydo bangų. Pavyzdžiui, šįmet Donatas suvaidino „nuogame“ klipe su aktore ir TV laidų vedėja Jurgita Jurkute-Širvaite, o tai Veronikai juk galėjo nepatikti.

„Tam tikrų pavyduliavimo virpuliukų turi būti. Juk jei mes su Veronika vienas kitam būtume abejingi, santykiai priartėtų prie pabaigos ir mums teliktų pasukti skirtingais keliais.

Aš jaučiu savo mylimosios jausmingumą, rūpinimąsi, net kai ji tam tikrus dalykus nutyli arba tik santūriai išsako.

Žinoma, pavyduliavimas neturi būti liguistas. Kadangi Veronika yra menininkė, ji skiria realius dalykus nuo liguistų, vaizduotės sukurtų pojūčių“, – sakė D.Montvydas.

Jie neišskiriami. Taip mano ne vienas, iš arčiau matęs Donato ir Veronikos bendravimą.

Pernai teko dvi savaites greta Donato ir Veronikos būti Baku – dirbant „Eurovizijoje“, kur dainininkas atstovavo Lietuvai.

Kartu su mylimąja Donatas čia buvo kiekviename žingsnyje – nuo konkurso repeticijų iki ekskursijų į Azerbaidžano gamtos parką ir Baku senamiestį, kurios buvo privalomas kiekvieno konkurso dalyvio ritualas.

Per daugybę jų kompanijoje praleistų valandų neteko matyti nė vienos situacijos, kurioje tarp įsimylėjėlių būtų kilęs ginčas.

Mažybiniais kreipiniais vienas kitą vadinantys Donatas ir Veronika, atrodė, vienas kitą supranta iš pusės žodžio.

Kartu keliaujantys, kartu miegantys, besitariantys dėl pasirodymo detalių ir tikriausiai kartu skaitantys internautų komentarus – tokį įspūdį tada paliko pora.

Dabar jau galima neslėpti – po poros dienų visa lietuvių „eurovizininkų“ komanda nusprendė, kad D.Montvydas visoms į žiniasklaidą pateksiančioms nuotraukoms Azerbaidžane pozuotų be mylimosios.

Tai atrodė logiška – scenos gražuoliukai juk dažniausiai stengiasi nerodyti antrųjų pusių.

Be to, erzino Lietuvoje plakantys pikti liežuviai, esą pora į „Euroviziją“ išvyko kaip į atostogas – nors Veronika rūpinosi Donato drabužiais, kasdien su juo šlifavo pasirodymo choreografiją ir atliko psichologo vaidmenį – pokalbiai su ja prieš pasirodymus akivaizdžiai nuramindavo dainininkui nervus.

Net ir finalo dieną Donatas ir Veronika keitė pasirodymą – galutiniame jo variante atsirado pora naujų šokio judesių.

Donatas ir Veronika priėmė žaidimo taisykles, tačiau po „Eurovizijos“ finalo dainininkas galiausiai pratrūko.

„Labai noriu pasakyti tai – šalia manęs visą kelionę buvo Veronika.

Ji – mano būsima žmona, būsima mano vaikų motina.

Buvo visokių keistų komentarų... Noriu pasakyti aiškiai – visa mano muzika eina iš žmonių, kurie yra šalia.

Gerbdami mano muziką, gerbkite ir juos“, – iškart po paskutinio pasirodymo „Eurovizijoje“ Baku arenos užkulisiuose būtent tai pabrėžė D.Montvydas.

Pavyzdžių, kai pora karštai palaiko vienas kitą, per šiuos keletą metų netrūko.

Donatas, laikantis kumščius TV šokių šou filmavimo užkulisiuose, kai jo mylimoji dalyvavo atrankoje.

Veronika, skaičiuojanti Donato šokio žingsnelius, kai jis scenoje rodė naują numerį.

Kai šįmet Veronika su bendraminčiais pristatė savo naują šou grupę „Sifonas“, iš fonogramos skambančiame dainos įraše buvo girdėti ir ne itin gudriai užmaskuotas Donato balsas.

Kai D.Montvydas M.A.M.A. ceremonijoje Kaune demonstravo įspūdingą šou, būryje šokėjų buvo ir Veronika – kaip ir ne viename ankstesniame jo pasirodyme.

„Mes su Veronika nuo pat pradžių kibome vienas į kitą. Buvome ir esame susižavėję, tačiau nuo pirmosios dienos supratome, kad meilė – darbas, kurį reikia dirbti.

Nekalbu apie tobulybės siekį. Tačiau jei turime neaiškią situaciją, kuri mus stabdo, mums trukdo, susėdame apie tai kalbėtis, nepaleidžiame jos. Atvirumas leidžia mums judėti į priekį.

Nekaupiame mazgų, kurie neatrišti ir neišlaisvinti galėtų smogti mūsų santykiams milžiniška jėga. Nesikratome atsakomybės. Pykčių irgi reikia, kad gyvenimas būtų visavertis.

Mano mylimoji Veronika penkiolika metų praktikuoja kovos menus, išmano Rytų filosofiją. Tai padeda.

Vyro ir moters santykiai klostosi etapais. Mudu visus tuos etapus norime pereiti vienas su kitu, o ne su vis kitais žmonėmis.

Aš noriu su Veronika nugyventi visą gyvenimą ir mąstau, kad jeigu mums užteks kantrybės, įveiksime visus etapus“, – yra sakęs D.Montvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.