B.Vizgirdienė pakvietė dosnius žmones į Didįjį metų pokylį

Dešimt metų – tiek laiko Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro paramos fondo „Orfėjaus lyra“ vadovė Birutė Vizgirdienė rengia Didįjį metų pokylį, kurio metu surinktos lėšos skiriamos jauniesiems šalies muzikantams, dainininkams ir baleto šokėjams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2013, 6:41 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:15 AM

Sekmadienio vakarą į viešbutį „Le Meridien Vilnius“ susirinko daugiau kaip 200 žmonių. Bilietas į šventę kainavo 250 litų – kartu tai yra ir aukojama suma.

Ją padidina ir rengiama loterija, kurios metu reikia pirkti bilietus.

O prizus – vertingus papuošalus, vakarienes puikiuose restoranuose ar viešnagę viešbutyje dovanoja rėmėjai. Pavyzdžiui, šventinį vakarą ne viena moteris troško juvelyrikos namų „Alma Diamonds“ iš perlamutro kurtos segės, papuoštos jūriniais perlais, briliantais, safyrais ir smaragdais.

Loterija suteikia žaismės elegantiškai vakarienei.

O didžiausią malonumą svečiai patiria stebėdami talentingų menininkų pasirodymus.

Sekmadienio vakarą pasirodė solistės Marta Lukošiūtė, Vilhelmina Mončytė ir Jovita Vaškevičiūtė, baleto šokėjas Kipras Chlebinskas.

Per „Orfėjaus lyros“ veiklos Lietuvoje dešimtmetį daugiau nei trisdešimčiai muzikantų, baleto šokėjų, dainininkų skirta parama stažuotėms, pamokoms pas garsius mokytojus, konkursams, muzikos instrumentams, kostiumams pirkti.

„Orfėjaus lyros“ globotinių sąrašas įspūdingas – tai ir operos dainininkas Vaidas Vyšniauskas, Merūnas Vitulskis, Rafailas Karpis, Jovita Vaškevičiūtė, Marta Lukošiūtė, arfininkė Aistė Baliunytė, fleitininkė Vita Marija Daunytė.

B.Vizgirdienė puikiai prisimena, kaip prieš dešimt metų jos idėją remti jaunus talentus nelabai kas suprato. Birutė prisipažino, kad ne kartą jau norėjo atsisakyti veiklos „Orfėjaus lyroje“, nes ne visi žmonės supranta, kam reikia remti meną. Nors tradiciją rengti labdaringus pokylius turi visi didieji pasaulio teatrai.

Tačiau pamažu „Orfėjaus lyros“ pagalbininkų būrys didėjo, o tai suteikė B.Vizgirdienei įkvėpimo darbuotis toliau.

Įkurti fondą B.Vizgirdienę įkvėpė pačios patirtis: ji pati buvo operos dainininkė, o gyvendama JAV priklausė net keliems jaunųjų dainininkų rėmimo fondams.

Tačiau ji pati dar puikiai prisimena, kaip gyvenimo pradžioje stiklainyje taupydavo pinigus, kad kartą per metus galėtų su savo trimis vaikais nueiti į operos spektaklį Kalifornijoje.

Viena iš priežasčių, kodėl jai yra gera gyventi Lietuvoje, yra ta, kad kultūros renginiai čia kainuoja kur kas pigiau nei užjūryje. Tad bet kada gali patenkinti meno troškulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.