Kita A.Mamontovo pusė: pokalbis apie žmoną, vaikus ir gerbėjas

Karjeros 30-metį minintis Andrius Mamontovas (46 m.) šįvakar gerbėjus džiugins Vilniaus „Siemens” arenoje. Ši muzikos šventė vainikuos koncertų turą „AM+FOJE=30”, kuriame atlikėjas pasirodo su daugeliu karjeros kelyje jį lydėjusių muzikantų.

A.Mamontovas „Lietuvos ryto” TV laidos „Kitoks pokalbis” vedėjai A.Kilkuvienei pasakojo ir apie savo karjerą, ir apie šeimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Mamontovas „Lietuvos ryto” TV laidos „Kitoks pokalbis” vedėjai A.Kilkuvienei pasakojo ir apie savo karjerą, ir apie šeimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Oct 26, 2013, 3:07 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:59 PM

Turą po didžiuosius šalies miestus surengęs A.Mamontovas neseniai viešėjo „Lietuvos ryto” TV laidos „Kitoks pokalbis” studijoje.

Scenos įžymybė ir šeimos žmogus – ne itin dažnas derinys. Būtent toks A.Mamontovas atsiskleidė laidos vedėjai Aušrai Kilkuvienei.

Žmona – angelas sargas

„Pirmiausia aš esu dainų autorius ir atlikėjas. Mano pašaukimas yra rašyti dainas, o jau po to visa kita”, – dažnai pabrėžia A.Mamontovas.

Šeimos laimę su karjera sugebantis suderinti muzikantas laidoje „Kitoks pokalbis” neišvengė klausimų ir apie asmeninį gyvenimą.

Laidos vedėja A.Kilkuvienė domėjosi, ar gerbėjų dėmesys sumažėjo muzikantui vedus, ar jis buvo susižavėjęs kokia nors gerbėja, ar su žmona Inga nebuvo atsidūrę ant skyrybų slenksčio.

„Nemėgstu įtemptų santykių, pakelto balso. Namuose aš šito nepakęsčiau. Jei nuomonės nesutampa, bandome tai išsiaiškinti.

Man atrodo, kad žmonai nepatinka, kai pats nuo savęs kur nors pabėgu. Ji yra vienintelis žmogus pasaulyje, kuris mato mane tokį, koks esu iš tikrųjų. Dėl to ji yra mano angelas sargas”, – laidoje pasakojo A.Mamontovas.

Gerbėja atsisėdo ant kelių

Prieš 16 metų iširusios grupės „Foje” lyderis pasakojo turėjęs daug gerbėjų.

Jos skambindavo, rašydavo laiškus, o kai kurios net budėdavo prie namų. Kartą muzikantas rado merginą, sėdinčią prie jo durų su tortu.

„Turėdavau nustatyti ribą, kurios gerbėjai negalėtų peržengti, – laidoje pasakojo A.Mamontovas. – Vienas kitas nuotykis, žinoma, buvo, bet jie netapo mūsų gyvenimo dalimi.”

Atlikėjas prisiminė vieną nutikimą iš Eimunto Nekrošiaus vadovaujamo teatro gastrolių po Rusijos miestus.

Po spektaklio trupei besišnekučiuojant atėjo viena žiūrovė ir lyg niekur nieko klestelėjo A.Mamontovui ant kelių.

„Netrukus ji man į ausį pradėjo kuždėti kažkokius žodžius. Visi ėmė žvalgytis. Šalia sėdėjo tuometė E.Nekrošiaus vadybininkė ir prodiuserė Rūta Vanagaitė.

Jos paprašiau, kad nuo manęs nukeltų merginą, nes aš šiurkščiai nemoku.

Rūta merginai kažką tyliai pasakė į ausį, ji pašoko ir kaip kulka išlėkė. Iki šiol neturiu supratimo, ką ji pasakė”, – šypsodamasis sakė A.Mamontovas.

Šeimoje – atvirumas

„Gastrolės, gerbėjos, atsidavimas menui... Ar lieka laiko šeimai?” – paklausė A.Kilkuvienė.

„Kokia prasmė turėti šeimą, jei neturi jai laiko? Mes dalijamės buities rūpesčiais.

Mano žmona Inga buvo sėkmės lydima verslininkė, bet vieną dieną nusprendė, kad nori būti namuose ir matyti, kaip auga vaikai. Todėl didesnė dalis buities rūpesčių tenka jai.

Jeigu vaikai sunegaluoja, dažniausiai būtent ji rūpinasi, kaip nuvežti juos į polikliniką.

Tačiau tai nereiškia, kad aš to nedarau”, – pasakojo sūnų Andrių (15 m.) ir dukterį Viktoriją (18 m.) turintis atlikėjas.

Nuolatinės gastrolės, koncertai, įrašai. A.Mamontovas džiaugiasi, kad žmona priima tokį jo gyvenimo būdą.

„Niekas neturi paminti savo norų. Kai susipažinome, aš jau taip gyvenau. Niekada nesu girdėjęs klausimo, kodėl išvažiuoju į koncertus, o ji lieka viena.

Taip klausinėjantis žmogus negalėtų gyventi su manimi”, – kalbėjo A.Mamontovas.

Muzikantas prisipažino, kad išsaugoti šeimą jam pavyksta dėl to, jog su žmona stengiasi būti atviri vienas kitam.

„Kartais iš atviro žmogaus gali išgirsti tai, ko nenori girdėti”, – pastebėjo A.Kilkuvienė.

„Bet kartais tai yra geriausia, ką gali išgirsti”, – šyptelėjo A.Mamontovas.

Paslaptingas ir linksmas

* Būgnininkas Algis Kriščiūnas: „Aš manau, kad Andriaus žmona jam – ir vienintelė draugė. Jis neturi tokių artimųjų, su kuriais galėtų atvirai pasikalbėti, paverkti, pripažinti savo klaidas. Džiaugiuosi, kad yra Inga, nes kitaip Andrius tiesiog išprotėtų.

Jis labai paslaptingas ir greičiausiai niekas jo nesupranta iki galo. Gal net jis pats.

Tiesa, jis sunkiai pripažįsta savo klaidas. Matyt, todėl, kad gimęs po Liūto ženklu, jam sunku būti ne karaliumi. Jis viską savo kūryboje sprendžia pats, neklausia patarimo. Be to, Andrius nemėgsta kvailių.”

* Klavišininkas Arnoldas Lukošius: „Visos jo panos atrodė taip, kaip dabar atrodo Inga. Manau, jis taip supranta moters idealą. Tiesa, vieną kartą buvo tokia blondinė...”

* Smuikininkas Eimantas Belickas: „Tai labai linksmas žmogus. Per koncertų turą nuolat liejosi juokas. Andrius mėgsta rengti provokacijas prieš kvailumą ir tuštybę.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.