Mikrochirurgo K.Vitkaus sodybos puošmena – lamų porelė

„Ar anys valgamas?” – aukštaičių tarme kaimynai paklausė mikrochirurgo Kęstučio Vitkaus (60 m.) ir jo žmonos dizainerės Daivos Vitkienės (60 m.), kai išvydo naujas jų augintines lamas. Taip, indėnai jas valgo, bet Vitkai neketina to daryti. Viskas jų sodyboje Molėtų rajone skirta tam, kad pailsėtų siela ir kūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

2013-10-29 11:23, atnaujinta 2018-02-20 18:33

Kiekviena pastatų kertė šioje sodyboje turi savą istoriją. Štai K.Vitkaus bičiulis menininkas Romas Karpavičius padėjo nusausinti pelkę ir nutiesti kelią – taip kelias gavo itališkai skambantį „Via Roma’s” pavadinimą.

Namuose visi kambariai taip pat įvardyti, tik prancūziškai. Pavyzdžiui, močiutės Juzefos vardas kaligrafiškai išraitytas kaip Džozefina.

Nepatikliai, bet išmintingomis akimis į atvykėlius žvelgia didžiulis katinas Mistofelis. Po kiemą bėgioja kelių mėnesių vokiečių aviganis Cezaris.

Keliasdešimties avių bandoje kiekvienos garbanotosios vardas byloja apie kokią nors istorinę asmenybę, operų kūrėjus ar jų personažus.

Bandos puošmena – lamų pora Bucefalas ir Brunhilda. Tai dukters Vitos Vitkutės-Degutienės šeimos, draugų ir bendradarbių dovana K.Vitkui jubiliejaus proga praėjusį gruodį.

Bucefalo vardas duotas prisimenant antikos laikų karvedžio Aleksandro Makedoniečio mylimą žirgą, o Brunhildos – iš kompozitoriaus Richardo Wagnerio operos „Nibelungo žiedas”.

Pušų alėja sodyboje veda į Austėjos klėtelę. Ji taip pavadinta septyniolikametės Vitkų anūkės Austėjos garbei.

Klėtelėje yra Didžiųjų ragų kambarys, kuriame mėgsta nakvoti į svečius atvykęs krepšininkas Arvydas Sabonis. O į palėpę, pavadintą Afrika, suguža vaikai.

Plačiau apie tai žurnale „Stilius”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.