B.Vizgirdienės patarimai, kaip įveikti rudeninę depresiją

„Aš turiu didelę silpnybę rudai spalvai“, – juokėsi Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro paramos fondo „Orfėjaus lyra“ vadovė Birutė Vizgirdienė. Antradienio vakarą salone „Sirena“ vyko dizainerės Irenos Serapinienės naujos rankinių kolekcijos pristatymas, į jį atskubėjo ir Birutė. Ši moteris visuomet spinduliuoja gera energija: visad maloni, nuolat besišypsanti. „Ruduo man – atgaivos metas“, – pasakojo ji ir pasidalijo geros nuotaikos receptais.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-10-30 08:22, atnaujinta 2018-02-20 17:56

Ragino tapti savanoriais

„Rudenį atsiranda energijos, pagerėja nuotaika. Nesuprantu, kaip galima rudenį liūdėti, juk tiek visko daug vyksta!“ – linksmai pasakojo B.Vizgirdienė.

Laikotarpį, kai medžių lapai nusidažo geltonomis ir raudonomis spalvomis, ji vadina pačiu gražiausiu metuose. „Vasarą viskas žalia, žmonės išvažiuoja, daugelio namai būna tušti... O štai rudenį važiuoju namo ir matau, kaip gyvenamųjų namų languose įsižiebia švieselės. Man tai asocijuojasi su jaukumu, kai visa šeima susirenka krūvon“, – mintimis dalijosi ji.

Toms moterims, kurios su nekantrumu brauko dienas kalendoriuje laukdamos pavasario, B.Vizgirdienė pataria pažvelgti į visa tai kitaip. Ruduo – puikus metas įvairiems apmąstymams. „Reikia išnaudoti šį periodą. Daugiau laiko skirkite pasivaikščiojimams gryname ore, daugiau lankykitės įvairiuose kultūriniuose renginiuose. Juk būtent rudenį pristatoma daug puikių operų, spektaklių, koncertų“, – tikino ji.

B.Vizgirdienė taip pat ragina visus, kurie ieško veiklos, neatmesti savanorystės idėjos. Pasak jos, pralinksminus vaiką, senelį ar neįgalų žmogų ir pačiam pasidaro smagiau gyventi. „Kiekvienas nori pasijusti reikalingu, o savanorystė tam puikiai padeda. Nebelieka laiko liūdėti. Visus raginu aukščiau pakelti nosis ir pažvelgti į gyvenimą optimistiškiau“, – šypsodamasi linkėjo B.Vizgirdienė.

Rudenį sugrįžta į virtuvę

Kai lauke ima spausti šaltukas, B.Vizgirdienė iš naujo įsimyli virtuvę. Tiksliau – ima mėgauti maisto gaminimu. Pasak jos, nėra nieko smagiau, kai už lango lietingas ir darganotas oras, o namai pakvimpa gardžiais patiekalais.

„Vasarą labai nemėgstu gaminti. Sodyboje paruošiu salotų ir viskas, dažniausiai maistu rūpinasi vyras“, – juokėsi ji. Tačiau orams atvėsus ją iš naujo apima noras išbandyti dar neatrastus receptus. Vienas firminių jos patiekalų – antiena. „Ją kepu mažiausiai keturias valandas, paskui apskrudinu su mėlynuoju kopūstu, pagardinu keptomis bulvytėmis“, – sakė B.Vizgirdienė.

Taip pat ruduo jai neatsiejamas nuo moliūgų sriubos. Tačiau čia jau kiekviena moteris turi savo receptą, kuris, kaip balta mišrainė, – visų kulinarių daromas lyg ir vienodai, tačiau skonis visų skiriasi.

Atvėrė savo rankinę

Apžiūrinėdama I.Serapinienės rankines B.Vizgirdienė užsiminė, kad artimiausiu metu ji ketina įsigyti ir naują krepšį. Pasak jos, naujas pirkinys sau – taip pat vienas iš būdų pasikelti nuotaiką. Moteris įsitikinusi, kad bet kuriai dailiosios lyties atstovei rankinė turėtų būti ne ką mažiau svarbi nei, pavyzdžiu, daili suknelė ar nepriekaištingas manikiūras. „Juk be suknelės nė viena iš namų neišeina, be rankinės – tai pat neturėtų“, – sakė ji. Moteris juokėsi, kad rinkdamasi krepšį ji visuomet atkreipia dėmesį į jo funkcionalumą – rankinė turi būti nei per didelė, nei per maža, o tokią rasti nėra lengva.

„Nesu iš tų, kurios nori su savimi kasdien pasiimti pusę gyvenimo, tačiau be kai kurių daiktų išeiti iš namų tiesiog negaliu. Mano rankinėje visuomet galima rasti namų ir automobilio raktus, piniginę, lūpų dažus, veidrodėlį. Taip pat – gausybę įvairiausių kvietimų į renginius, bilietų į koncertus. Galbūt todėl itin vertinu kietas rankines“, – pasakojo ji.

Prie minėtų automobilio raktų B.Vizgirdienė turi prisikabinusi ir specialią nedidelę piniginę, kurioje visuomet laiko keletą litų, skirtų susimokėti už automobilio stovėjimą. Svarbią vietą jos rankinėje užima ir didelė piniginė. „Tokį dydį pasirinkau neatsitiktinai – man svarbu, kad joje tilptų daug įvairių kortelių“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.