Dainininkas E.Lubys su bendražygiais pasižadėjo auginti ūsus

Nuo lapkričio 1 dienos visi muzikos grupės "Feral" nariai mėnesiui padėjo skutimosi priemones į šalį. Visą lapkritį muzikantai augins ūsus, taip prisidėdami prie visame pasaulyje vykstančio judėjimo „movember“, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į vyrams būdingas vėžio formas bei padrąsinti stipriosios lyties atstovus nedelsti.

Visi "Feral" muzikantai mėnesiui į šalį padėjo skutimosi priemones.<br>T.Kaunecko nuotr.
Visi "Feral" muzikantai mėnesiui į šalį padėjo skutimosi priemones.<br>T.Kaunecko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 9:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:40 PM

„Mums visiems tai – nemažas iššūkis, nes nė vienas neįsivaizduojame, kaip atrodysime su ūsais. Ko gero, būsime šį mėnesį juokingi ne tik sau, bet ir kitiems. Tačiau nusprendėme surizikuoti ir prisidėti prie „movember“ judėjimo, kuris jau plinta po visą pasaulį“, - pasakoja "Feral" lyderis Edgaras Lubys.

Kasmet lapkritį skirtingose pasaulio šalyse vyksta „movember“. Judėjimo pavadinimu tapo dviejų žodžių - "moustache" (angl. ūsai) ir "November" (angl. lapkritis) – junginys. Vyrai augina ūsus, siekdami atkreipti dėmesį į prostatos ir kitas vėžio rūšis, kuriomis serga stipriosios lyties atstovai. „Movember“ taip pat ragina vyrus tirtis, kuo anksčiau diagnozuoti vėžį ir išvengti mirties. Juk sakoma, kad vyrams būdinga delsti kreiptis į medikus.

Prieš "Feral" prisijungiant prie „movember“ judėjimo, žinomas fotografas Tomas Kauneckas ("Ciklopas") užfiksavo grupės narius be ūsų. Lapkričio gale muzikantų laukia dar viena fotosesija, kurioje jau visi bus „ūsuoti“. Pokyčiai atsispindės ir nuotraukose, kurias kas savaitę muzikantai pristatys gerbėjams savo "Facebook" puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.