Į policijos akiratį patekęs dainininkas D.Šamrajus: „Tylėti daugiau negaliu”

Renginių organizatorius ir vedėjas, buvęs populiarios uostamiesčio grupės „Pikaso“ narys Dovydas Šamrajus prisipažįsta – viešumo našta jam jau per sunki. Žinomas klaipėdietis jaučiasi tapęs žiniasklaidos taikiniu, kuriam lipdoma negatyvi etiketė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2013, 12:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:41 AM

Kita skandalo pusė

„Nors nėra įrodyta, aš kai kuriose žiniasklaidos priemonėse jau pristatomas kaip narkotikų prekeivis arba kaip asmuo, sumanęs pasipelnyti iš neįvykusio Rusijos dainininkės Veros Brežnevos koncerto. Niekas nepasivargino parašyti, kad šioje situacijoje buvau ir esu tik samdomas darbuotojas, kad koncertas neįvyko dėl renginių organizatorių iš Latvijos kaltės ir įvykio pasienio zonoje. Paskutinė informacija apie tai, kad aš šalia degalinės sumušiau nekaltą žmogų, tiesiog perpildė mano kantrybės taurę, todėl nutariau netylėti“, – sako Dovydas.

Neseniai spaudoje buvo paviešinta informacija apie tai, kad garsaus klaipėdiečio D.Šamrajaus laukia dar vienas teismas už savo bendraamžio sumušimą. Klaipėdos miesto apylinkės teisme pradėta nagrinėti baudžiamoji byla iškelta dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Dovydas tikina, kad pareiškimą policijai parašė ir jis pats, tačiau praėjus keliems mėnesiams po fakto, policija nesiėmė jokių veiksmų tyrimui pradėti.

„Tą birželio dieną skubėjau į darbą ir užsukome į degalinę užpilti automobiliui degalų. Vairavo mano kaimynė, mašinoje sėdėjo 9 metų vaikas. Ėjau link degalinės sumokėti, kai pro mane visu greičiu prašvilpė „BMW“ markės automobilis. Kelios sekundės – ir būčiau tiesiog papuolęs po ratais. Atšokau ir spontaniškai pakėliau rankas. „BMV“ sustojo, priėjau ir tiesiog žmogiškai vyrukui pasakiau: „ei, vos manęs nenutrenkei!“. Vietoj atsiprašymo sulaukiau lavinos keiksmažodžių. Visa tai girdėjo ir vaikas automobilyje. Numojau ranka, įėjau į degalinę ir išsitraukiau piniginę. Štai tuomet išgirdau sau už nugaros :„tu, py....e, galvoji, kad tavęs bijau?“, – apie konfliktą pasakoja D.Šamrajus.

Dainininkas įsitikinęs, kad buvo sąmoningai provokuojamas.

„Manau, kad kiekvienas normalus vyras pavadintas tokiu žodžiu, sureaguotų į tai vyriškai. Aš taip ir padariau. Visa tai matė degalinės darbuotojas. Vyrukas garsiai man grasino susidorojimu, tvirtino žinantis kur gyvenu. Maža to, išvažiuojant iš degalinės jis savo automobiliu staiga mums užkirto kelią ir mano kaimynė vairavusi automobilį vos išvengė susidūrimo, vaikas išsigando, pradėjo verkti“, – dėsto Dovydas.

Jaudinasi dėl artimųjų

Šią istoriją klaipėdietis jau buvo pamiršęs, kuomet rugsėjo mėnesį išgirdo, jog iškelta baudžiamoji byla.

Tuomet ir jis kreipėsi į teisėsaugą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, avarinės situacijos kelyje sudarymo ir garbės bei orumo įžeidimo. Iš policijos iki šiol nesulaukęs jokios reakcijos į pareiškimą vyras mano, kad jo versija teisėsaugai tiesiog neįdomi, nes visuomenės akyse žinomas klaipėdietis ir be teismo jau yra nuteistas – žiniasklaidoje tapęs nuolatiniu viešosios tvarkos pažeidėju.

D.Šamrajus pripažįsta – pastaruoju metu jį persekioja problemos, tačiau jam kur kas svarbiau, kaip į tendencingai pateikiamą informaciją reaguoja artimieji ir šeima, kuriuos tai skaudina.

„Mano giminaitis nori tapti teisininku, tačiau jam aiškiai leidžiama suprasti, jog jo karjerai kliūtis esu aš. Ką mano mama turėtų atsakyti kaimynei, klausinėjančiai kada pasodins į kalėjimą jos sūnų? Kaip man vertinti straipsnius, kuriuose leidžiama aiškiai suprasti, kad bandžiau apvogti klaipėdiečius neįvykus V.Brežnevos koncertui, nors ne aš pardavinėjau bilietus ir ne aš rinkau pinigus už juos? Kaip reaguoti, kuomet esu pristatomas viešosios tvarkos pažeidėju, nors vos per plauką pats netapau avarijos auka?“, – retoriškai klausia D.Šamrajus.

Jam keista, kad policijai nesukėlė įtarimų tai, jog nukentėjęs asmuo net tris kartus keitė savo parodymus, tik po kelių savaičių pristatė neva konflikto metu suplėštytus marškinėlius, o policijos pareigūnai tirdami įvykį nekreipė dėmesio į tai, jog incidentą užfiksavo degalinės vaizdo kameros.

„Jis pažino mane ir esu įsitikinęs, kad nutarė iš šio įvykio tiesiog pasipelnyti. Dabar reikalauja, kad sumokėčiau jam 5 tūkst. litų. Su manimi važiavusi moteris, mačiusi visą situaciją net nebuvo apklausta, nors yra įvykio liudininkė. Ši istorija yra akivaizdus įrodymas, kokia didelė yra viešumo kaina“, – teigia D.Šamrajus.

Jis papasakojo, kad iš tiesų yra socialiai atsakingas asmuo. Jau kelis metus jis globoja sutrikusio intelekto vaikų mokyklos „Guboja“ auklėtinius. Autizmu sergantiems vaikams Dovydas rengia ir veda nemokamus renginius, ieško paramos ir pats remia įstaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.