Našle likusiai K.Brazauskienei vis primenamos jos meilės istorijos

Dėl meilės kitam vyrui pirmąją šeimą palikusios Kristinos Brazauskienės (64 m.) sąžinė rami. „Tai buvo tarsi kerštas, ir aš nesijaučiau nusižengianti. Atradusi mylimą žmogų, kuris mane suprato, buvau laimingesnė nei šeimoje“, – prisipažino anapilin išėjusio Lietuvos prezidento Algirdo Brazausko našlė. Dvi K.Brazauskienės meilės istorijos buvo taip susipynusios, kad apie jas iki šiol sklando gandai.

Intymius savo gyvenimo puslapius K.Brazauskienė atvertė „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Kitoks pokalbis“. Dvi jos meilės istorijos buvo taip susipynusios, kad apkalbos netyla iki šiol.<br>D.Umbraso nuotr.
Intymius savo gyvenimo puslapius K.Brazauskienė atvertė „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Kitoks pokalbis“. Dvi jos meilės istorijos buvo taip susipynusios, kad apkalbos netyla iki šiol.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

2013-11-30 14:08, atnaujinta 2018-02-20 01:44

Nuo garsios moters skyrybų su pirmąja meile Antanu Butrimu (70 m.), su kuriuo ji praleido apie 30 metų, jau praėjo daugiau nei dešimtmetis.

Po to nuo 2002-ųjų ji aštuonerius metus santuokoje pragyveno su antruoju vyru A.Brazausku iki jo mirties, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Gyvenimo būdas".

Kodėl dar gyvenant su pirmuoju vyru moters širdis linko prie kito?

„Jaučiau nuoširdžius Algirdo jausmus, pagarbą, tuomet ir negalvojau kitaip. Bet dabar patarčiau – jeigu galite išsaugoti santuoką, saugokite iš paskutiniųjų“, – po šių žodžių K.Brazauskienė susigraudino ir dar mėgino tvardytis, tačiau ašaros tapo nevaldomos.

„Prisiminiau Algirdą. Jau seniai verkiau“, – tyliai ištarė moteris.

Itin intymius savo gyvenimo puslapius K.Brazauskienė atvertė „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Kitoks pokalbis“.

Žurnalistės Aušros Kilkuvienės ir garsios moters pašnekesys iš tiesų buvo kitoks – apie dramatiškas skyrybas ir naują ramybės uostą, apie vyrišką silpnumą ir moterišką gudrumą. Apie meilės galią ir santykių trapumą.

„Buvo įvykių, kurie mūsų su vyru santykius jau buvo atšaldę. Aš negaliu pasakyti, kad tai buvo neištikimybė, nes nesu pagavusi už rankos, bet įtarimų turėjau“, – atviravo K.Brazauskienė.

Pamažu ji atskleidė be galo intymias paskutines savo yrančios pirmosios santuokos akimirkas. Jos vyras pirmas prasižengė, tad dėl jausmų A.Brazauskui ji sau nepriekaištavo.

Daug metų gyvenęs vienas, A.Brazauskas troško kuo greičiau sukurti naują šeimą. Jam buvo lengviau, Kristinai – sunkiau.

„Algirdas buvo iniciatorius. Aš pradėjau skyrybas, jas tiesiog išprašiau.

Pasakiau vyrui, kad noriu būti su Algirdu“, – prisiminė jausmingas akimirkas K.Brazauskienė.

Pirmasis jos vyras skyryboms priešinosi ir susidariusią situaciją vadino kvailyste. Jis netikėjo, kad A.Brazauskas jo žmoną ves.

Taip manė ir jųdviejų sūnus Ernestas Butrimas (42 m.).

Apie Butrimų šeimos skyrybas sklandė filmą primenančios istorijos – esą vyras net prirakino Kristiną ir neleido jai eiti susitikti su A.Brazausku. Pasirodo, tai nėra visai laužta iš piršto.

Pirmasis Kristinos vyras iš tiesų buvo ją sulaikęs namuose ir atėmęs telefoną po to, kai ji kartu su A.Brazausku grįžo iš kelionės.

Tačiau Kristina savo pasirinkimu palikti šeimą jau neabejojo.

„Norėjau būti su Algirdu. Jis sakė, kad aš jam labai reikalinga, ir aš tai jaučiau. Tai turbūt buvo Dievo skirta“, – kalbėjo K.Brazauskienė.

Tačiau ji niekada nesigailėjo, kad A.Brazausko nesutiko anksčiau, nes iki tol buvo be galo įsimylėjusi savo pirmąjį vyrą A.Butrimą. Jai darydavosi pikta, kai kiti vyrai gatvėje į ją žiūrėdavo.

„Pagalvodavau: jūs taip nespoksotumėte, jei žinotumėte, kokį vyrą aš turiu šalia. Mes puikiai sutarėme.

Ačiū Dievui, kad gražiai išsiskyrėme. Dabar vienas kitą palaikome. Jei jam reikėtų pagalbos, kartu su sūnumi padėčiau“, – nedvejojo Kristina.

Neseniai sklido kalbos, kad Kristina su A.Butrimu ketina kažkur vykti drauge, be to, žinomos šalies būrėjos pranašauja, jog A.Brazausko našlė ištekės ir trečią kartą.

Tačiau A.Brazauskienė sakė, kad vargu ar galėtų vėl į savo gyvenimą įsileisti pirmąjį vyrą: „Man atrodo, kad jis jau susitvarkė savo gyvenimą, kartu su juo gyvena puiki moteris. Praeitis negrįžta. Aš dar myliu Algirdą“, – prisipažino K.Brazauskienė.

Šalia prezidento ji jautėsi kaip karalienė. Jautė jo švelnumą, meilę ir atidumą. Kristinai būdavo įdomu su juo keliauti po Lietuvą. Niekas tiek negalėdavo papasakoti, kiek Algirdas.

Jis žinojo, kaip ir kada kiekviename mieste ar miestelyje koks nors statinys atsirado. Net gulėdamas sunkios ligos patale Santariškių klinikose apie tai pasakodavo gydytojams.

Daugelis moterų svajoja apie turtingus ir įtakingus vyrus.

Kokios gyvenimo pakeleivės tokiems vyrams reikia?

„Algirdui patiko tokios, kokia esu aš. Gera, rūpestinga, tvarkinga, visuomet geros nuotaikos. Nors man ir būdavo sunku, niekada jam nesakydavau, neprašydavau užtarimo.

Netrukdžiau jo savo problemomis, nes žinojau, kad jis turi savo sunkių situacijų. Visomis išgalėmis stengdavausi sudaryti įspūdį, kad man viskas sekasi“, – atskleidė K.Brazauskienė.

Kaip turi savimi rūpintis moteris ir kaip turi elgtis su vyrais, Kristiną nuo jaunystės mokė mama ir močiutė. Apie pataikavimą ir grožį kalbų nebūdavo.

„Svarbiausia, sakydavo jos, reikia būti tvarkingai ir vilkėti švarius apatinius drabužius“, – pasakojo moteris. Mama mokydavo niekada nedėvėti liemenėlės ar apatinuko susisukusiomis petnešėlėmis, jos turi būti lygios, nesusilamdžiusios.

K.Brazauskienės mama dukrai akcentuodavo, kad būtų kukli ir saugotųsi piktų vyrų, turinčių blogų kėslų – neitų į pasimatymą su vyru, kuris pirmąkart palydėjęs namo čiumpa į glėbį ir puola bučiuotis.

Kaip tik su tokiu įžūliu vyruku Kristina susidūrė pirmą kartą apsilankiusi šokiuose Kaune. Kvietimo į pasimatymą tuomet jauna moteris atsisakė, tačiau vaikinas lengvai nepasidavė.

„Mano draugei jis prižadėjo dovanoti kilogramą saldainių „Karakum“, jei ji antrąkart mane atves į šokius. Teko dėl draugės sutikti“, – jaunystės nuotykius pasakojo K.Brazauskienė.

Nenoromis Kristinai artėjant šokių vietos link įsikišo likimas – ji pamatė prie Soboro stovintį tvarkingą, skvarbių akių vyrą, kurį vėliau sutiko toje pačioje diskotekoje.

Tai buvo Kristinos pirmoji meilė A.Butrimas, už kurio po dvejų metų draugystės ji ištekėjo. Tuomet jai buvo vos devyniolika.

„Jis buvo įdomus, taktiškas, tvarkingas ir gražus vyras. O aš jam buvau ideali žmona ir mama jo sūnui. Antanas iki šiol tai pripažįsta“, – tikino K.Brazauskienė.

Būti gera žmona Kristina skrupulingai ruošėsi. Ji lankė įvairius kursus, klausėsi žinomo Latvijos seksologo Janio Zalyčio paskaitų apie gyvenimą – nuo gimimo iki senatvės.

„Iš kitos garsios gydytojos sužinojau, kad vyrai yra kitokie – nemoka parodyti dėmesio, nėra tokie jautrūs kaip moterys, tačiau juos reikia auklėti gražumu.

Jei vyras ką nors ne taip padaro, sakydavo gydytoja, jiems reikia atleisti, nes jie tokie yra“, – šypsojosi K.Brazauskienė.

Šiais laikais dažna moteris pabrėžia lygias vyrų ir moterų teises, tačiau Kristinai tai svetima. Ji tai, ko nori, pasiekia tyliai.

„Nereikia man, kad vyras šliaužiotų, rankas bučiuotų ir drebėtų prieš mane“, – dėstė patyrusi moteris.

Ji atskleidė ir blogiausią savo savybę: „Aš galiu išklausyti, palinksėti, tačiau visada savaip padarysiu“, – gudriai šyptelėjo K.Brazauskienė.

Ji tikino nesielgianti su vyrais kaip su mažais vaikais, o žaidžianti žaidimą, kuris jai yra malonus.

„Ir vyrams tai patikdavo“, – pamerkė akį moteris.

Ji ir dabar jaučia didelį vyrų dėmesį, bet nekreipia dėmesio. O jei norėtų, galėtų iškart susirasti gyvenimo palydovą.

„Man patinka vyresni, o visi tie, kurie tiktų, jau yra senelių prieglaudose arba ligoninėse“, – sarkastiškai pajuokavo Kristina.

Šios „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Kitoks pokalbis“ kartojimą galite pažiūrėti šiandien, lapkričio 30 d., 10 val. ir pirmadienį, gruodžio 2 d., 10.50 val. arba jums patogiu laiku portale tv.lrytas.lt.

Tarp moters gerbėjų – ir buvęs vyras

Paprašytas prisiminti savo buvusią žmoną A.Butrimas (nuotr.) neprieštaravo:

„Ji labai gerai žaidžia šachmatais, tad mes ilgais žiemos vakarais pildavome nuolat. Ji dar megzdavo ir viena akimi žaisdama man matą padarydavo. Mane tai labai siutindavo. Kai dirbo vyriausybiniame bufete, ji šachmatais žaisdavo su apsaugininkais.

Niekada man nereikėdavo laukti, kol ji dažosi. Būdavo taip – aš pasiruošęs ir ji pasiruošusi. Ji neturi kaprizų ir yra linksmo būdo, moka bendrauti.

Ji nepaprastai taupi. Siūdavosi drabužius ir sau, ir sūnui – nereikėdavo jų pirkti. Ji labai gera ir rūpestinga mama. Lepindavo mūsų sūnų, o aš buvau labai griežtas tėvas. Jei kas nors ją įžeidžia, ji sunkiai atleidžia.

Aš pats Kristiną atsivežiau į Vilnių iš Kauno ir įdarbinau per savo pažįstamus tada naujų Sporto rūmų vyriausybiniame bufete. Tame nelaimingame bufete, nuo kurio viskas ir prasidėjo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.