D.Montvydas - atvirai apie muziką, tėvystės džiaugsmą ir erotiškas nuotraukas

Naujas albumas, įspūdingas koncertas, intriguojančios nuotraukos ir tėvystės džiaugsmai – dainininkas Donatas Montvydas šiuo metu išgyvena išties įdomų gyvenimo laikotarpį.

Albumo lankstinukas – džiaugsmas moterų akims. Kone kiekviename jo puslapyje iki pusės nuogas D.Montvydas.<br>G.Žilinsko nuotr.
Albumo lankstinukas – džiaugsmas moterų akims. Kone kiekviename jo puslapyje iki pusės nuogas D.Montvydas.<br>G.Žilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 21, 2013, 6:39 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:47 PM

Gruodžio 27-ąją Vilniaus „Forum Palace“ rūmuose Donatas į sceną eis su būriu muzikantų, šokėjais ir koncertuos dvi valandas.

Vakaras ypatingas – skirtas pristatyti naują albumą „Norim dar“, dėl kurio Donatas praleido daug bemiegių naktų, o kad dainos įgytų norimą skambesį, jų įrašai keliavo net į Australiją, rašo „Lietuvos rytas“.

„Biudžetas – daug kartų viršijantis tą, kuris paprastai išleidžiamas lietuvių muzikos albumams paruošti. Bet verta – noriu siekti kuo geresnės kokybės ir, manau, pavyko prie jos priartėti“, – sakė Donatas.

Įrašai keliavo ir į Sidnėjų

Visas albumo dainas D.Montvydui padėjo kurti prodiuserių grupė „One Element“. Jos nariai neatskleidžia savo tapatybės, bet Donatas sako, kad tai patyrę Lietuvos muzikos profesionalai.

Įrašyti dainų garso takeliai buvo siunčiami į Švedijos ir Australijos studijas, kur jie buvo sujungti ir atliktos garso korekcijos.

Sidnėjuje įsikūrusi „Studios 301“ – seniausiai Pietų pusrutulyje, dar nuo 1926-ųjų, veikianti garso įrašų studija. Joje dirbo ir savo įrašus šlifavo Eltonas Johnas, Bruce’as Springsteenas, Jay-Z, Kanye Westas ir dešimtys kitų ryškiausių žvaigždžių.

Kelių Donato dainų skambesys buvo „apdirbtas“ būtent šios studijos profesionalų.

„Kai klausausi užsienio hitų, suprantu, kad viskas ten paprasta, bet yra tokių sunkiai apčiuopiamų prieskonių, kurie padaro dainą patrauklesnę.

Tos mažos garso ir suvedimo subtilybės labai svarbios.

Tos studijos darbuotojai turi didelę patirtį, žino, kaip tai daroma. Tai įspūdinga – vienas garso pultas ten kainuoja milijoną eurų.

Kreipėmės ir jie sutiko padėti. Beje, nustebino paslaugų kaina. Maniau, kad ji bus didesnė“, – neslėpė D.Montvydas.

Ambicingiausias koncertas

Naujojo albumo muzikinė tema – šokių muzika. Šįmet per M.A.M.A. ceremoniją energingą pasirodymą su šokėjais surengęs Donatas nori, kad publika pamatytų ir tokį jo veidą. Iki šiol jis dažnai siejamas su baladėmis ir akustiniais koncertais.

„Abu muzikos keliai man labai artimi. Koncerte Vilniuje irgi bus dvi dalys, bet abiejose didžioji dalis muzikos bus grojama gyvai – su tokiais žinomais muzikantais kaip Valerijus Ramoška, Dainius Pulauskas, Rimantas Brazaitis ir kiti.

Pasirodymai tokiose vietose kaip Šv.Kotrynos bažnyčia Vilniuje – puiki patirtis. Bet kurdamas šį albumą įsivaizdavau didžiules sales, daug iškeltų rankų. Koncertas „Forum Palace“ – pirmas mano žingsnis į tai.

Tai ambicingiausias mano koncertas iki šiol. Visus, kuriems įdomu tai, ką darau, kviečiu ateiti“, – sakė atlikėjas.

Dainos – dviem kalbomis

Naujame jo albume skamba dainos ir lietuviškai, ir angliškai – atlikėjas nuolat gyvena viltimis, kad jo kūryba gali sudominti ir užsienio publiką.

Kai kurios dainos, pavyzdžiui, „Norim dar“ ir „Artojų himnas“, jau labai populiarios Lietuvoje. Bet į albumą nepateko daina „Make That Love“, šįmet įamžinta erotiškame vaizdo klipe su aktore Jurgita Jurkute-Širvaite.

„Ta daina tiesiog nelabai tinka šiam albumui. Matau ją kaip kito, būsimojo, albumo dalį.

Taip, jau galvoju ir apie jį“, – neslėpė Donatas.

Rodo raumeningą kūną

Albumo lankstinukas – tikras džiaugsmas moterų akims. Kone kiekviename jo puslapyje iki pusės nuogas D.Montvydas paplūdimyje demonstruoja raumeningą kūną.

Kai kuriose nuotraukose jis įsiamžino tik su glaudėmis.

Išsirengti dainuojantiems Lietuvos vyrams nėra labai įprasta. Masalas merginoms?

„Ne, apie tai visiškai negalvojau. Nemanau, kad tos nuotraukos – kažkokia erotika, viliojimas. Esu laimingai vedęs vyras, turiu vaiką. Tų nuotraukų idėja visiškai kita“, – juokėsi Donatas.

Domina Rytų kovos menai

Prieš keletą metų jis pradėjo rimtai domėtis Rytų kovos menais. Nuolatinės treniruotės keitė dainininko kūną – dabar jis tikrai kur kas raumeningesnis nei tas kiek vaikiškos išvaizdos jaunuolis, kurį galima pamatyti senesnių Donato pasirodymų nuotraukose.

„Tai – Rytų filosofija. Negali rūpintis savo siela, jei nesirūpini savo kūnu.

Keliaudamas po Lietuvą, susitikdamas su žiūrovais matau, kad mano elgesys, kaip ir muzika, daro jiems poveikį.

Ne vienas jaunas žmogus yra sakęs, kad pradėjo sportuoti užsikrėtęs mano pavyzdžiu.

Todėl ir norėjau parodyti, ką gali duoti sportas, treniruotės“, – fotosesijos sumanymą aiškino dainininkas.

Darė daug pratimų

Viena nuotraukų itin įspūdinga – atlikėjo bicepsai atrodo taip, jog pasigirdo kalbų, esą visa tai pakoreguota kompiuteriu.

„Ta nuotrauka – šimtu procentų tikra. Prieš fotografavimo akimirką dariau daug pratimų, raumenys pasiekė tam tikrą tonusą. Pavyko tai užfiksuoti.

Pasižiūrėkite mano šių metų pasirodymo per M.A.M.A. ceremoniją įrašą.

Technologijos dar nepasiekė tokio lygio, kad raumenis būtų galima padidinti per tiesioginę transliaciją“, – juokėsi Donatas.

Tėvystės džiaugsmai

Šiandien dainininko ir jo žmonos šokėjos Veronikos Brasaitės dukteriai sukanka du mėnesiai. Tėvu tapęs atlikėjas neslepia – kiekviena jo diena yra lyg džiugus stebuklas.

„Po koncertų grįžtu namo, žmona ir duktė jau miega. Ir kiekvieną sykį pagalvoju tą patį – koks esu laimingas ir koks dėkingas gyvenimui turiu jaustis. Turiu puikią žmoną, nuostabią dukrelę, visi sveiki ir laimingi. Nėra ko daugiau norėti.

Dukters gimimas daug ką pakeitė. Tapau ramesnis. Anksčiau nervindavausi dėl piktų komentarų internete. Dabar pažiūriu dukrytei į akis ir pagalvoju – juk štai čia yra svarbiausi dalykai. Dabar man piktų komentatorių tiesiog gaila, kaip smarkiai jie save apkrauna bjauriais veiksmais. Galvoju, kaip jiems padėti, bet dar nesugalvojau“, – pasakojo Donatas.

Dukrą pavadino Adele

Sauskelnių keitimas, kėlimasis naktį ir visos kitos tėvo pareigos Donatui teikia džiaugsmą, bet medalį už vaiko auginimą jis jau dabar kabintų žmonai.

„Turbūt visi vyrai žino, kiek daug laiko motinos skiria savo vaikams. Veronika – puiki mama. Mano, kaip vyro, pareiga – rūpintis, kad šeima jaustųsi patogiai, kad nieko netrūktų.

Bet, žinoma, ir pats stengiuosi kuo daugiau laiko būti su dukterimi.

Visas tas pareigas – sauskelnių keitimą ir taip toliau – kol kas atlieku autopilotu. Manau, vyrams suvokimas, kas yra tėvystė, ateina vėliau – po kelerių metų, kai žiūri atgal ir matai, kaip paaugo vaikas“, – svarstė Donatas.

Dukteriai laiminga pora davė Adelės vardą. Anot dainininko, jis su žmona ieškojo gražaus lietuviško vardo.

„Adelė – būtent toks. Kita vertus, šiuo metu pasaulyje labai populiari britų atlikėja Adele visiškai pakeitė jaunimo požiūrį į jį. Prieš kelerius metus šis vardas atrodė senamadiškas, o dabar jau taip nėra“, – sakė Donatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.