Aktorės D.Varnaitė, N.Narmontaitė ir L.Kalpokaitė apnuogino sielą

Juvelyrės Dalios Varnaitės (37 m.) idėją sujungti teatrą, juvelyriką ir fotografiją įgyvendinusios aktorės džiaugiasi patyrusios daug emocijų, užplūdusių fotografuojantis su šios kūrėjos papuošalais. Aktorė Nijolė Narmontaitė (54 m.) pajuto, ką reiškia būti paliktai mylimojo, o Larisa Kalpokaitė (55 m.) atviravo: sunkiausia užduotis aktorei – būti savimi.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Dec 22, 2013, 1:06 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:41 PM

Sostinės Mažajame teatre atidarytoje parodoje „Moterys juveLYRIKOJE” iš fotografijų žvelgia aktorės, pasipuošusios rokiškėnės juvelyrės sukurtais papuošalais.

Jauno fotografo Gedimino Gražio įamžintos moterys stengėsi parodyti, ką joms reiškia papuošalas, atskleisti moters vidinį pasaulį.

Mažame miestelyje gyvenanti ir kurianti D.Varnaitė nesitikėjo, kad dirbti su iškiliausiomis aktorėmis bus taip paprasta. Kelias jų Dalia pažinojo, mat yra kūrusi geriausios aktorės moters apdovanojimus, kurie kasmet teikiami Rokiškio teatro festivalyje.

Juvelyrė buvo maloniai nustebinta, kad aktorės be jokių kaprizų ar arogancijos vos paprašytos sutiko įsiamžinti parodai.

„Buvau priblokšta! Tikėjausi krūvos pavargusių žvaigždžių. Kiekvienos moters fotografavimas virto mažu teatro spektaklio etiudu! Aktorės buvo seksualios, grobuoniškos – palinkusios virš krūvos papuošalų, linksmos ar subtilios”, – emocijomis dalijosi juvelyrė.

L.Kalpokaitė į fotosesiją atvyko labai pavargusi, miegojusi vos kelias valandas. Aktorė tik tarstelėjo, kad greičiau būtų nufotografuota, nes nori namo.

Jos buvo paprašyta nusiauti aukštakulnius, tada ji buvo apauta vilnonėmis kojinėmis, pavaišinta arbata. Moteris taip atsigavo, kad ėmė pasakoti anekdotus!

Fotosesija jai suteikė malonumo, o po jos visa komanda su aktore dar ilgai sėdėjo, aptarinėjo vakarą, valgė picą ir gurkšnojo vyną.

„Nepastebėjau, kaip prabėgo laikas! Atsipalaidavau, buvo linksma ir šilta. Kai pasipylė juokai ir anekdotai, Dalia prasitarė, kad tokios manęs – linksmos, atviros, nuoširdžiai besišypsančios jai ir reikėjo.

Pasirodo, tereikėjo būti savimi! O tai ir buvo sunkiausia užduotis. Aktorei kur kas lengviau vaidinti”, – kalbėjo L.Kalpokaitė.

Moteris tiki papuošalų magiška galia. Ji mano, kad ir šį kartą jie įkvėpė.

„Visada maniau, kad neigiamas pasaulis manęs nepasiekia – atsitrenkia į papuošalus. Kasdien nešioju žiedus, grandinėlę, auskarus, tik tada jaučiuosi apsirengusi. Be žiedų esu plika”, – kalbėjo Larisa.

Aktorė N.Narmontaitė fotostudijoje susivėlė kruopščiai stilistų sudėliotus plaukus ir surengė puikų spektaklį.

Ji įsijautė į išduotos, paliktos moters vaidmenį, kuri grįžusi iš lemtingos puotos meta papuošalus, nusispiria aukštakulnius ir rauda dėl nenusisekusio gyvenimo.

„Norėjosi kontrastingų dalykų, todėl drąsiai kūriau vaidmenį. Per fotosesiją liejau ašaras, įsivaizdavau, kad esu palikta.

Tokią mintį padiktavo spaudžiantys aukštakulniai, kuriuos nusimečiau. Nušveičiau ant jų ir papuošalus – viskas čia pat, viskas dramatiška. Džiaugiuosi, kad pavyko išlaikyti saiką, neperlenkti lazdos – juk svarbiausia buvau ne aš, o papuošalai”, – pasakojo Nijolė.

Ji galėtų gyventi be deimantų, aukso papuošalų. Aktorė dažniau renkasi ne brangius, o įdomius, keistus aksesuarus. Įsigydama papuošalą ji iš anksto apgalvoja, su kokiais drabužiais jį derins. Dėl įdomių vėrinių ar segių moteris dažnai sulaukia komplimentų iš vyro Pauliaus.

Parodą „Moterys juveLYRIKOJE” papuošalų kūrėja D.Varnaitė vadina vyšnia ant torto, nes pati fotosesija buvo lyg meno kūrinys. Vienatvėje jau 15 metų kurianti menininkė nustebo, kaip profesionaliai moterys sugebėjo atskleisti savo santykį su papuošalu.

Neseniai ji sukūrė segę prezidentei Daliai Grybauskaitei. Papuošalas šalies vadovei buvo įteiktas lapkritį Rokiškyje vykusiame šio miesto Dalių susitikime.

„Kūriau ne prezidentei, o moteriai. Statusas man nesvarbus, kur kas įdomiau – įvaizdis, charakteris. Visi ją mato kietą politikę, o aš mačiau stiprią moterį”, – pasakojo D.Varnaitė.

2007-aisiais jos sege pasipuošė mūsų šalyje viešėjusi Japonijos imperatoriaus žmona Michiko. Juvelyrė nežinojo, kam užsakomas papuošalas, o per radiją išgirdusi, kieno atlapą jis papuoš, buvo maloniai nustebinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.