Metų apžvalga: intrigomis, gandais ir ašaromis apipintos Lietuvos garsenybių skyrybos

2013-aisiais pramogų pasaulį sudrebino daug įvykių. Šiais metais įvyko kaip niekad daug vestuvių, gandrai buvo dosnūs ir jauniems tėveliams atnešė ne po vieną atžalą. Tačiau kur būna balta, būna ir juoda. Kol vienos poros džiaugėsi kurdamos naują meilės lizdelį, kitos - aiškinosi tarpusavio santykius ir galiausiai nusprendė pasukti skirtingais keliais. Netrūko nei pykčių, nei ašarų, nei intrigų. Portalas lrytas.lt siūlo prisiminti ryškiausias ir labiausiai nustebinusias metų skyrybas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:36 PM

Dar 2012-ųjų pabaigoje šokių projekte „Kviečiu šokti“ dalyvavęs dainininkas Donatas Baumila-Dūnis įsimylėjo savo šokių partnerę Rasą Židonytę. Baumila su ja sutiko didžiąsias žiemos šventes – Londone pasitiko Naujuosius 2013 metus. Netrukus po to įvyko Donato ir jo žmonos Dainės skyrybos. Kai jau visi tikėjosi Rasos ir Donato sužadėtuvių, vyras paliko ir ją – suprato, kad nori atnaujinti santykius su buvusia žmona.

Po paklydimų ir savęs Donatas vėl bando kurti šeiminę laimę kartu su Daine. Vyras atsikraustė į jos butą Vilniaus Santariškių rajone. Susitaikęs su buvusia žmona Donatas pristatė naują dainą prasmingu pavadinimu „Pabudau“.

Vienuolika metų kartu praleidę magas Arvydas Gaičiūnas ir jo žmona Aurelija Gaičiūnienė pavasarį savo santuokai padėjo tašką. Druskininkiečių pora oficialiai išsiskyrė kovą, tačiau Aurelija pas tame pačiame mieste gyvenančius savo tėvus išsikraustė dar pernai liepą. Erdviame keturių kambarių šeimos bute, kurio kiekvieną kampą savaip buvo pertvarkiusi Aurelija, liko gyventi A.Gaičiūnas su vienuolikamečiu bendravardžiu sūnumi Arvydu.

Teismas nustatė vaiko gyvenamąją vietą, o individualios įmonės savininkei A.Gaičiūnienei paskyrė mokėti alimentus sūnui išlaikyti. Teigiama, kad pora išsiskyrė geruoju ir be pykčių, tačiau patirto streso pakako abiems. Magas neslėpė, kad prieš metus šeimą ištikusi krizė kainavo daug nervų, jis sunkiai ištvėrė skyrybas, kurių pats panoro.

Po daugiau nei šešerių metų santuokos televizijos laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė ir jos vyras Dainius Budrys pasuko skirtingais keliais. Jau kelerius metus atšalę poros santykiai sunaikino meilę ir privedė juos iki skyrybų proceso.

Spėliojama, kad Budrių santuoka iširo dėl to, kad Dainius jau kurį laiką gyvena atskirą gyvenimą, tačiau kokį - nežino net pati Daiva. Ji prisipažino, kad kol kas kalbėti apie atvėsusius jausmus nėra lengva, o širdies žaizdos dar neužgijo. Moteris neslėpė, kad po išsiskyrimo su vyru jai teks mokytis gyventi iš naujo.Tiek D. Tamošiūnaitei-Budrei, tiek D. Budriui ši santuoka buvo pirmoji, pora augina dukterį Adelę, kurios susilaukė dar iki vestuvių – 2002-aisiais.

Po aštuonerių metų draugystės Linas Karalius-Ezopas su širdies drauge Gintare Gurevičiūte pasuko skirtingais keliais. Bent jau tą savo socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė pati G. Gurevičiūtė. Mergina prie draugystės statuso užsirašė: „Single“ (liet. vieniša). Pasiteiravus paties L. Karaliaus-Ezopo, vyras nebuvo linkęs atvirauti apie savo ir Gintarės santykius.

„Panašu, kad tai tapo valstybinės svarbos klausimu. Nenoriu pasakoti, tai mano asmeninis gyvenimas, o aš noriu, kad jis toks ir liktų. Anksčiau pakankamai daug gyvenime pridariau klaidų pasakodamas apie intymius dalykus, antrą kartą tokios pačios klaidos nekartosiu, nes tam ir duotas žmogui intelektas“, - kalbėjo grupės „ŽAS“ narys. Kalbama, kad jų skyrybų priežastis gali būti ta, kad L. Karalius vėl pradėjo vartoti kanapes, liaudyje vadinamą „žolę“, tačiau atlikėjas patikino, kad tai - ne tiesa.

Vėliau pora vėl susimetė draugėn, tačiau apie savo santykius jiedu per daug atvirauti nelinkę.

TV3 sporto žinių vedėja, Lietuvos ir Europos antrosios lygos lengvosios atletikos čempionė Vlada Musvydaitė-Baranauskienė išsiskyrė su vyru Mantvydu Baranausku.

Žinoma moteris apie tai, kad ji ir sutuoktinis skiriasi, nelinkusi atvirauti. „Niekada nekalbėdavau apie savo asmeninį gyvenimą ir dabar nekalbėsiu“, - trumpai atsakė sporto žinių vedėja. Tačiau fakto, kad skiriasi, moteris nepaneigė. Pora augina du vaikus – dukrytę Ulą ir sūnų Beną. Apie tai, kad lengvaatletės santuoką ištiko krizė, kalbėta jau beveik prieš metus.

Skirtingais keliais nusprendę pasukti Jurga ir Ričardas Anusauskai savo vedybinio gyvenimo istorijoje galiausiai padėjo paskutinį tašką. Gegužės pabaigoje teismas patenkino jų prašymą ir nutraukė jų santuoką bendru susitarimu.

Dar prieš skyrybas R.Anusauskas portalui lrytas.lt buvo sakęs, kad šis laikotarpis jo gyvenime – ne pats lengviausias, liūdėti nėra laiko. Vilnietis namuose neužsidaro ir savęs nesigaili – jo akys pradeda degti planuojant keliones, kuriant muziką ir džiaugiantis vyriausios dukters Evelinos laime.

Ji – vienas iš trijų bendrų poros vaikų. Šeimoje taip pat auga sūnūs Mindaugas ir Haroldas.

Keliauti mėgstanti pora drauge aplankė daugiau nei pusantro šimto šalių. Jurga ir Ričardas yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariai.

Vasaros viduryje „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Super L.T.“ vedėjas bei renginių organizatorius Jogaila Morkūnas ir stilistė Austėja Jablonskytė pasuko skirtingais keliais. Savo namuose Vilniaus Lazdynėlių rajone Jogaila jau kuris laikas gyvena vienas.

Trejus metus gyvenimą su A.Jablonskyte siejęs J.Morkūnas santykius su mylimąja nutraukė prieš keletą mėnesių, tačiau dar kurį laiką turėjo vilties, kad nesutarimai išnyks, todėl portalui lrytas.lt situacijos nekomentavo - vylėsi, kad santykiai pasitaisys.

„Šiandien gavau didelę sąskaitą už pastaruosius trejus savo gyvenimo metus... Įspūdinga suma“, - socialiniame tinkle savo mintimis ketvirtadienį pasidalijo J.Morkūnas, išvydęs tame pačiame tinkle paviešintą jo buvusios mylimosios Austėjos ir buvusio Genutės Žalienės vyro Justino nuotrauką, kurioje pora bučiuojasi.

Austėja ir Justinas dalyvavo krikštynose, kuriose buvo krikštatėviai. „Dabar vėl esu svajonių jaunikis“, – su portalu lrytas.lt šmaikštavo Jogaila. Ir iš tiesų Jogaila ne kartą buvo tituluojamas svajonių jaunikiu. Vyras buvo vedęs tik kartą. Tačiau jo santuoka su pianiste ir jo sūnaus Adomo motina Audra Budryte truko neilgai. Vėliau trejus metus vyras draugavo su kelionių organizatore Inga Bytaute. Santykiams iširus, užsimezgė Jogailos ir Austėjos draugystė. Tačiau ir ši truko tik trejus metus.

„Mes jau seniai kartu, bet liko paskutiniai mėnesiai iki mūsų vestuvių, todėl gavau oficialų pasipiršimą“, – portalui lrytas.lt vasaros pabaigoje sakė žiemą už mylimojo Vimalio Ramchurno ištekanti dainininkė Raimonda Masiulytė. Iš Mauricijaus kilęs vaikinas ir Airijoje gyvenanti lietuvė jau kurį laiką vienas kitą vadina sužadėtiniais, tačiau apie būsimas vestuves garsiai kalbėti ėmė tik dabar.

Rugpjūtį ji oficialiai nutraukė ketverius metus trukusią santuoką su pakistaniečiu Sherazu Iqbalu Langirialiu, todėl nenuostabu, kad padėtas taškas su buvusiu vyru paskatino ją kurti naujus gyvenimo planus. „Nusprendėme nebelaukti. Dabar jau galime tai daryti“, – sakė Raimonda. Internete ji paviešino sužadėtuvių žiedo nuotrauką, prie kurios parašė: „Taip. Yes. Oui. Can't wait!“. „Žiemą išteku“, – linksmai patikino ji. Tačiau daugiau apie būsimų vestuvių detales ji kalba atsargiai ir visų planų neišduoda. „Svarbiausia, kad susijungsime prieš Dievą. Vestuvės vyks katalikų bažnyčioje. Vėliau leisime laiką gražioje aplinkoje su artimiausiais žmonėmis“, – pasakojo Raimonda

Vasaros pabaigoje dizainerė Daiva Urbonavičiūtė nusprendė nutraukti santuoką su Skomantu Janoniu. Skyrybų su dešimt metų jaunesniu vyru priežasčių dizainerė nepanoro komentuoti.

Sutuoktiniai kartą jau buvo išsiskyrę. Prieš kelerius metus reklamos kūrėjas S.Janonis buvo išėjęs pas kitą moterį.

„Išsiskirti ir išsilakstyti į priešingas puses nėra sunku. Tačiau išsaugoti santykius reikia pastangų, tai menas. Visos kliūtys įveikiamos, tik reikia pasitikėti Dievu. Esu ištekėjusi moteris ir nesiruošiu draskyti šeimos. Negalima smerkti žmogaus, jeigu jis daro klaidų“, – tada kalbėjo dizainerė.

Visai netrukus pora vėl susitaikė. Dar pernai rudenį Daiva tryško džiaugsmu, kad šeimoje viskas puiku.

„Dirbtinis bandymas išsaugoti santuoką nieko gera neduoda. Kai susvetimėję žmonės būna kartu, tai akivaizdžiai matyti”, – portalui lrytas.lt sakė rudens pradžioje su žmona Aurelija išsiskyręs TV laidų vedėjas Andrius Rožickas.

Pasak jo, viengungi gyvenimas – labai spalvingas: jame netrūksta vietos ne tik draugams ir laisvalaikiui, gyvenant be antrosios pusės nereikia jausti jokių įsipareigojimų vienam konkrečiam žmogui.

„Ji – labai protinga moteris. Net ir turėdama kitą nuomonę ji pasielgė inteligentiškai ir civilizuotai“, – taip apie buvusią mylimąją atsiliepia Andrius. Jo nuomone, dirbtinis bandymas išsaugoti santuoką nieko gera neduoda, o gyventi dėl vaikų – ne visuomet reikia.

Su homoseksualais kovojantis Seimo narys Petras Gražulis turės vaikščioti po teismus - jo sutuoktinė Raminta Gražulienė dar vasaros pabaigoje paprašė skyrybų dėl vyro kaltės. „Žmona pavargo nuo tokio mano gyvenimo tempo, būdo. Tikrai, manau, kad kito vyro jos gyvenime nėra. Skyrybos yra mano šeimos tragedija“, - portalui lrytas.lt sakė Seimo narys.

P.Gražulis jau kurį laiką gyvena atskirai nuo šeimos. Viena iš skyrybų priežasčių yra Seimo nario elgesys, pasinėrimas į darbą. „Visas politiko gyvenimas labai užimtas. Mano apygarda – Klaipėdos rajone, savaitgaliai ten arba kituose renginiuose.

Šiokiadieniais darbas Seime, Vilniuje. Šeimai tai yra didelė našta. Šeima ir vaikai nuo to labai kenčia. Kiekvienas politikas tai paliudys“, - kalbėjo „tvarkietis“.

Sugriuvo dar vienos žinomos poros santuoka. Grožio konkurso „Mis Lietuva 1996” nugalėtoja Daiva Anužytė-Kasiulaitienė išsiskyrė su savo sutuoktiniu. Lapkritį Vilniaus apylinkės teismas paskelbė nuosprendį šios šeimos skyrybų byloje.

Pasak teismo atstovės, sutuoktiniai išskirti bendru susitarimu. Gražuolė ir jos buvęs vyras dabar galės pasukti skirtingais keliais ir kurti naujas šeimas. Apie tai, kad ji nori skirtis, D.Kasiulaitienė savo tuomečiam vyrui Petrui Kasiulaičiui pasakė prieš kelerius metus. Tai nustebino vyrą. Tąkart jis patvirtino pasklidusius gandus ir teigė, kad trečio asmens įsikišimo tarp jo ir žmonos nebuvo.

Daivos ir Petro santuoka truko 10 metų.

Lapkričio pabaigoje Vilniaus miesto apylinkės teismas išskyrė žymią pramogų pasaulio porą Nataliją ir Danielių Bunkus. Skyrybų byla buvo nagrinėjama už uždarų durų.

Portalas lrytas.lt dar birželio mėnesį pirmasis parašė, kad Bunkų šeimos pamatai braška. Pora, nors ir neigė apie savo skyrybas, ilgą laiką viešumoje kartu nesirodė. Bunkai susituokė prieš daugiau nei dvejus metus ir augina sūnų Kristupą. Kalbama, kad N.Bunkė nebeapsikenčia vyro svetimoteriavimo ir D.Bunkus rėžia sparną ne tik aplink ją.

Natalija ir Danielius susituokė 2011 metų birželio 14-ąją. Šį faktą pora slėpė net nuo draugų. Ceremonija buvo kukli. Jaunavedžiai su liudininkų pora vyko į pajūrį, ten kopose ir įvyko jungtuvės. Tuomet D.Bunkus apie savo naują žmoną kalbėjo: „Ji švelni, moteriška, šeimyniška. Aš ją pažįstu įvairiapusiškai ir visos pusės man patinka.“Tų pačių metų rugpjūtį jiems gimė sūnus.Abiems Bunkams tai buvo antroji santuoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.