Vienos pokylis: pabrangę kvietimai neatbaidė norinčių šokti

Vilniaus rotušėje dvyliktąjį kartą ponios ir ponai atvyko į labdaringą Vienos pokylį. Tai – pirmasis labdaringas renginys Lietuvos istorijoje. Šiais metais, kaip ir anksčiau, austriškų šokių sūkuryje sukosi šalies verslininkai, politikai ir pramogų pasaulio atstovai. Pokylio tikslas – muzikos ir šokių vakarą surinkti lėšų labdarai.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Feb 8, 2014, 8:41 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:30 PM

Pramogų pasaulio atstovų - keli

Šių metų Vienos pokylio globėjas - J.E. Austrijos Respublikos ambasadorius Johannas Spitzeris.

Dalyvavimas pokylyje suaugusiųjų porai šįmet pabrango. Norintys sudalyvauti labdaringame renginyje kvietimams nepagailėjo 400 lt už du asmenis. Į kvietimo kainą įėjo dvi šokių pamokos, kurios organizuojamos prieš pokylį. Pernai kvietimas į Vienos pokylį porai kainavo 300 lt. Kvietimas dieninių skyrių studentui iki 26 m. dviems asmenims kainuoja 100 Lt – tiek pat, kiek praėjusiais metais.

Pokylyje dalyvavo šalies politikos, verslo, kultūros veikėjai, bet ir kitų visuomenės sluoksnių atstovai: gydytojai, mokslininkai, pedagogai, menininkai, studentai ir kt. Reiktų pastebėti, kad žinomų veidų iš pramogų pasaulio šiais metais buvo gerokai mažiau.

Kalbėdamasis su portalu lrytas.lt Krašto apsaugos ministras, buvęs Vienos pokylio ambasadorius Juozas Olekas sakė, kad yra pasirodęs beveik visuose sostinės Vienos pokyliuose. Politiką džiugina, kad dabar ant parketo sukasi vis jaunesni žmonės, neabejingi šokiams ir labdarai. Paklaustas, kodėl pastaruosius metus beveik nematyti jo kolegų - valdžios atstovų, J.Olekas tikino nežinąs - kiekvieno teisė rinktis, kur dalyvauti.

„Per pirmuosius Vienos pokylius rinkdavosi daugiau vyresni žmonės, galbūt kiek solidesni asmenys. Tačiau man labai smagu matyti tiek daug jaunimo, tokie pokyčiai -  į gerą. Tikiuosi, kad šokis, muzika ir labdara visada eis greta, o mes tęsime šią tradiciją toliau. Politikai yra kviečiami į labdaros renginį, tačiau žmonių negalima versti juose dalyvauti, jeigu jie nenori. Šis labdaros vakaras yra demokratinės Europos tradicija, kuri sėkmingai skinasi kelią ir Lietuvoje", - kalbėjo ministras.

Labdaros loterijos pagrindinis prizas - prabangus vėrinys

Koncertinę programą šiais metais paruošė maestro Virgilijus Noreika, scenos primadona Raimonda Tallat-Kelpšaitė, dainininkė Birutė Dambrauskaitė, solistai Liudas Mikalauskas ir Audrius Rubežius, operos dainininkė Rasa Jazukonytė. 

Žvakėmis išpuoštais rotušės laiptais pirmieji svečiai žengė 21 val. vakaro. Įžengus į gėlėmis ir raudonuoju kilimu padabintą pastato vidų juos pasitiko dalis Vienos pokylio organizatorių - Arnoldas Riekumas, Renė Jakubėnaitė, Gintaras Mikalauskas.

Po pirmųjų sveikinimo kalbų šventinį vakarą pradėjo baltomis suknelėmis vilkinčios merginos ir smokingais pasipuošę vaikinai – studentų ir jaunimo grupė. Poros sušoko specialiai jiems sukurtą šokį. Pagal senas tradicijas pokylį pradeda jaunimo komitetas. Šie metai – ne išimtis. 

Labdaringo vakaro pradžioje renginio vedėjas aktorius G.Mikalauskas svečiams perskaitė ir prezidento Valdo Adamkaus sveikinimą pokylio dalyviams. 

Prieš 22 val. valandą labdaringo renginio svečiai sušoko pirmąjį Vienos valsą. Netrukus po to prasidėjo pirmoji labdaros loterijos dalis. Antrasis loterijos etapas svečių laukė gerokai vėliau – pusę dviejų nakties.  Šio pokylio mecenatas - Lietuvos juvelyras Stasas Chailovas, keturiems pokyliams padovanojo pagrindinius prizus - kaklo papuošalus, žiedą, kurių vertė daugiau nei 70 tūkst. litų. Šiais metais labdaringos loterijos metu buvo galima laimėti S.Chailovo sukurtą įspūdingą kaklo vėrinį iš tauriųjų metalų ir brangakmenių. 

Laikrodžiui mušant dvylika svečiai vėl apgulė šokių aikštelę – vyko vidurnakčio kadrilio šokio pamoka. 

Sušokę paskutinį pokylio valsą „Prie gražiojo žydrojo Dunojaus“ pokylio dalyviai rinkosi tradicinių naktipiečių į sostinės restoraną ir viešbutį „Stikliai“. 

Vienos pokylis Vilniuje trunka iki 2 val. nakties, tuo tarpu Austrijoje poros sukasi ant parketo iki 5 val. ryto. 

Vienos pokylio metu surinktos lėšos (labdaringos loterijos metu ir ne tik) nukeliaus VŠĮ „Vaikų ligoninės paramos fondui“. Kiek paaukota lėšų bus skelbiama praėjus kelioms savaitėms po renginio. 

***

Vienos pokylyje Vilniuje ambasadoriais yra tapę politikas Juozas Olekas – 2008 metais, Kauno verslininkė Inga Budrienė – 2011 metais, nepaprastasis ir įgaliotasis Austrijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje dr. Florianas Haugas – 2012 metais, medicinos mokslų daktarė Daiva Janulaitytė-Guenther - 2013 metais.

Vienos pokylio iniciatorius šalyje - buvęs Austrijos ambasadorius Lietuvoje F.Haugas.

Visą svečių FOTOALBUMĄ galite pasižiūrėti ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.