Valentino dieną pupytė N.Šiaudikytė didelių dovanų negaus

Vasario 14-ąją viso pasaulio įsimylėjėliai švęsdami Valentino dieną ners į aistrų sūkurį. Todėl tą vakarą netrūks šventinių renginių ir romantiškų pasiūlymų. Ypatingą dieną romeo bei džuljetomis pasijus ir daugelis meile tikinčių žinomų kauniečių.

Dainininkė N.Šiaudikytė su mylimuoju šokėju T.Uroška kol kas drauge yra šventę tik vieną Valentino dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dainininkė N.Šiaudikytė su mylimuoju šokėju T.Uroška kol kas drauge yra šventę tik vieną Valentino dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Feb 9, 2014, 8:20 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:55 PM

Etnologai vienbalsiai tvirtina, jog lietuviams Valentino diena svetima šventė, ir siūlo atsigręžti į tautines tradicijas. Tačiau tądien įprastai nuo ankstaus ryto po Kauną vaikšto nuo galvos iki kojų raudonomis širdelėmis apsilipdę jaunuoliai.

Jie vieni kitiems telefonu ar elektroniniu paštu siuntinėja meilės žinutes, dovanoja minkštus žaislus, rašo slaptus meilės laiškus. Pakilia nuotaika Valentino diena praskaidrina net solidaus amžiaus žmonių gyvenimą. Dažna pora nelinkusi vakaroti namuose ant sofos.

Įsimylėjėliai išsiruošia į romantines išvykas, lankosi teatruose, koncertuose, linksminasi restoranuose, kur vyksta geismu ir aistra alsuojančios programos.

Nors daugelis romantikų tvirtina, kad Meilės dieną svarbiausia – dėmesys ir jausmai, neapsieinama be gėlių ir bent simbolinių dovanų.

Svajoja apie meilės miestą

Konkurso „Mis Lietuva 2013“ laimėtoja Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė Valentino dieną švenčia nuolat, nes tądien – jos tėvo Valentino vardadienis.

„Valentino dieną pirmiausia visa šeima pasveikiname tėtį. Tądien jis yra svarbiausias asmuo. Kadangi vasario 14-oji kartu yra ir Meilės diena, sveikinu visus artimuosius, bičiulius. Be dėmesio nelieka ir mano širdies draugas Mantas“, – kalbėjo tituluota gražuolė.

Valentino dieną R.E.Mazurevičiūtei svarbu gauti ar įteikti ne kuo daugiau ir brangesnių dovanų, o sulaukti dėmesio ir jį rodyti pačiai.

„Nei aš, nei artimieji stengiamės šios šventės „nesudaiktinti“, todėl vieni kitus džiuginame pramogomis ar simbolinėmis, bet kartu ir išmoningomis dovanomis: puodeliais, pagalvėmis, raktų pakabučiais, marškinėliais su meilės simboliais ir širdžiai mielais prisipažinimais“, – pasakojo R.E.Mazurevičiūtė.

Iki šiol Valentino dieną gražuolė dažniausiai praleisdavo namuose arba eidavo į kavinę mieste. Mergina tikisi, kad būtinai išsipildys jos svajonė šią dieną su širdies draugu sutikti Paryžiuje.

Laimėjo bučinio konkursą

Cirko artistai Agnė ir Mykolas Zobovai Valentino dieną švenčia nuo pat pažinties pradžios. Ji nebuvo minima tik tuomet, kai poros santykiai buvo pašliję.

Meilės diena Zobovų namuose alsuoja nuo pat ryto.

„Valentino dieną mūsų dukra Marija, kuriai dešimt metų, širdelėmis nuklijuoja visus namus. Negana to, širdelėmis ji papuošia ir gyvūnų narvus, jų ėdalo indelius, pavadėlius“, – pasakojo A.Zobovienė.

Kiekvieną vasario 14-osios vakarą pora traukia į kavinę ar restoraną, kur mėgaujasi afrodiziakais pagardintais patiekalais. Kauniečius labiau domina ne romantiškas pasisėdėjimas, o linksmybės.

„Renkamės vietą, kur netrūksta pramogų, linksmybių, žaidimų. Prieš kelerius metus su Mykolu dalyvavome ilgiausio bučinio konkurse ir net jį laimėjome“, – sakė A.Zobovienė.

Mėgausis kurorto malonumais

Pernai Valentino dieną mylimajai šokėjai Linai Chatkevičiūtei raudonos spalvos automobilį „Alfa Romeo Mitto“ padovanojęs šokėjas Donatas Vėželis šįmet ją pamaloninti žada kuklesne, bet labai smagia dovana. Vyras su išrinktąja Meilės dienos vakarą leis SPA ir pirčių erdvėje Birštone, kur mėgausis vandens procedūromis bei masažais.

18 metų kartu esanti pora Meilės dieną vienas kitą palepina nuolat. Dažniausiai tai būna gėlės ir mielos dovanėlės. L.Chatkevičiūtė ir D.Vėželis tradiciškai drauge pavakarieniauja restorane.

„Gauti dovanų ir gėlių tą dieną labai smagu. Tačiau, mano manymu, jausti, kad esu mylima, šalia turiu mylimą žmogų, kurį galiu apkabinti ir su kuriuo galiu pasikeisti švelniais žodžiais, – didžiausia laimė“, – tvirtino L.Chatkevičiūtė.

Kasmet Meilės dieną šokėjai gauna širdelių ir balionų. Juos porai dovanoja šokių mokyklos, kuriai vadovauja, mokiniai.

Siuntinėjo slaptus laiškus

Jau ne vienus metus mentalistas ir iliuzionistas Nikolas Kinas vasario 14-ąją pasirodo įvairiuose Valentino dienos renginiuose.

„Ši diena man visada tampa šventine, nes kaskart patenku į širdelėmis išpuoštą ir meile alsuojančią aplinką. Smagu nuo scenos sveikinti žiūrovus ir linkėti jiems meilės, aistros“, – sakė N.Kinas.

Mylimam žmogui pastaruoju metu mentalistas tikina neturėjęs progos plačiai parodyti romantiškų jausmų. Kol gyveno su žmona Aušra, su kuria pernai išsiskyrė, iš ryto jai įteikdavo gėlių, saldainių ar mielą žaisliuką. Tačiau romantiškų vakarienių nebūdavo.

Kaip šįmet minėtų Valentino dieną, jeigu tektų nedirbti, kaunietis dar nežino. Nesuradęs naujos mylimosios vyras neturi kam įteikti gėlės žiedo ar smulkmenos. Tačiau jis neatmeta galimybės tądien apsilankyti koncerte, spektaklyje ar kitame renginyje.

N.Kinas pasakojo, jog Valentino diena jam svarbi buvo paauglystėje.

„Šeštoje klasėje įsižiūrėjau bendramokslę, kuriai nedrįsau prisipažinti mylįs. Kai ateidavo vasario 14-oji, jai siųsdavau meilės laiškus. Jų nepasirašydavau, bet toji mergaitė žinojo, kas juos rašo. Mano slapta meilė ir laiškeliai baigėsi vienuoliktoje klasėje“, – pasakojo N.Kinas.

Svarbiausia – būti kartu

Dainininkė Neringa Šiaudikytė su mylimuoju šokėju Tomu Uroška kol kas drauge yra šventę tik vieną Valentino dieną. Tądien jie vienas kitą apipylė ne širdelėmis ar dovanomis, o dėmesiu.

„Kartu esame daugiau nei metus, todėl pernai buvo pirmoji mūsų bendra Valentino diena. Ją praleidome labai gražiai, šiltai ir romantiškai. Manau, svarbiausia Meilės dieną, kaip ir visomis kitomis dienomis, yra ne daiktai, o partnerių buvimas kartu, dėmesys vienas kitam“, – įsitikinusi N.Šiaudikytė.

Šįmet vasario 14-ąją pora dirbs, todėl Meilės dieną jie kartu paminės kitą vakarą.

„Kaip žadu nustebinti mylimąjį – paslaptis, bet staigmeną jam ruošiu. Noriu pasikartoti, kad tądien nebus didelių dovanų, tačiau dėmesio tikrai netrūks“, – sakė dainininkė.

Pramogos primena paauglystę

Stilistas Mantas Petruškevičius Valentino dieną paprastai nesiuntinėja žinučių, neskambina telefonu, nedovanoja meškučių ir neklijuoja širdžių. Jis įsitikinęs, kad meilę artimam žmogui reikia reikšti nuolat, ne tik vasario 14-ąją. Stilistui Meilės diena labiau primena paauglystę, kai mokykloje stovėdavo laiškų dėžė, o vaikai prirašydavo krūvas meilės laiškelių.

„Kai dėžę atidarydavome, visi puldavome ieškoti sau skirto laiško. Ką čia slėpti – smagu būdavo juos skaityti“, – sakė M.Petruškevičius.

Kai stilistas vedė televizijos laidas, Valentino dieną į televiziją plūsdavo gerbėjų jam skirti meilės laiškai ir minkšti žaislai.

Namai skęs širdžių jūroje

Dainininkė Simona Milinytė šiuo metu neturi mylimojo, tačiau Valentino dieną nesiruošia sėdėti sudėjusi rankų ir liūdėti. Kaip ir kasmet, mergina širdelėmis bei gėlėmis papuoš visus namus. Jos tėvų ir namuose lakstančių keturkojų tą dieną laukia S.Milinytės pagaminti skanėstai.

„Šią progą vadinu ne įsimylėjėlių, o meilės diena. Manau, jog rodyti meilę galima visiems, kurie brangūs“, – tvirtino atlikėja.

Valentino dienai S.Milinytė pradeda ruoštis likus savaitei iki šventės – dairosi širdelių, įvairių dekoracijų. Pirmą kartą švęsti Valentino dieną namuose ji sumanė būdama vos šešerių. Nusistačiusi žadintuvą 5 valandai ryto, S.Milinytė atsikėlė ir pradėjo ruoštis staigmenas. Ji kaip mokėjo iškepė kiaušinienę, užplikė kavos, viską papuošė širdelėmis ir nunešė tėvams į miegamąjį.

„Turbūt buvo šešta valanda ryto, kai prikėliau tėvus ir pasveikinau juos Valentino dienos proga. Aišku, tai juos nustebino, tačiau vėliau jie prisipažino, kad tuomet jautėsi laimingi“, – sakė S.Milinytė.

Nuo mažens šią dieną dainininkė aplinkinius stebino ir mokykloje. Pro ją mokiniai nepraeidavo be ant skruosto ar rankos prilipdytos širdelės.

Meilės dieną – ir eilės, ir pamokymai

Meilės dieną kauniečiai turės galimybę ne tik linksmintis kavinėse, restoranuose ir klubuose. Meilės dienai mieste parengta daugybė įvairių kitų pramogų. Smalsuoliai galės dalyvauti ekskursijose „Romantiškas Kauno senamiestis“, „Nuodėmių miestas Kaune“, „Kaunas dalijasi jausmais“. Jautrias sielas turėtų paliesti ir M. ir K.Petrauskų lietuvių muzikos muziejuje parengta programa „Tik tau, mano meile“, kurioje bus skaitomi aistringi gerbėjų laiškai, rašyti operos solistui Kiprui Petrauskui, ir jo paties laiškai, skirti būsimai žmonai, dramos artistei Elenai Žalinkevičaitei. Skambės ir K.Petrausko įdainuotos operų arijos ir liaudies dainos. Kauno arkivyskupija organizuoja Šv.Valentino dienos renginį, kuris vadinsis „Kitaip“. „Žalgirio“ arenoje bus galima išgirsti, kad vasario 14-osios kvietimas mylėti turi platesnę prasmę nei proginiai meilės prisipažinimai, laiškeliai ir dovanos. Kauno kultūros centre „Tautos namai“ vyks meilės šokių, eilių, pantomimos ir muzikos vakaras. Miesto teatruose bus rodomi spektakliai, o koncertų salėse meilės dainas dovanos žinomi dainininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.