Kaunietis N.Kinas - tarp geriausių pasaulio mentalistų

Įspūdingais triukais publiką kerintis magas ir mentalistas iš Kauno Nicholas Kinas Baltarusijos mieste Gardine prieš keletą dienų vykusiame Tarptautiniame iliuzionistų festivalyje „Magic Show 2014“ pasijuto tikra žvaigžde.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Feb 12, 2014, 5:40 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:43 AM

26 metų kaunietis renginyje buvo įvertintas trimis apdovanojimais. Vienas jų N.Kinui labai svarbus. Tai – garsius iliuzijos meno atstovus iš viso pasaulio vienijančios Ukrainos magijos asociacijos apdovanojimas „Superstars of Mentalism“ ir simbolinė statulėlė.

Šiai asociacijai priklauso tokios magijos garsenybės, kaip Alexanderis Aleksanderis, Luke'as Jermay, Davidas Berglassas, Uri Gelleris.

Kasmetinis apdovanojimas už mentalizmo meno populiarinimą ir pasirodymų metu rodomą aukštą profesionalumo lygį įteikiamas vienam labiausiai nusipelniusiam ir įspūdingiausius pasirodymus rodžiusiam mentalistui. Kandidatai siūlomi iš įvairių pasaulio šalių.

N.Kinas – pirmasis tokį garbingą apdovanojimą gavęs Lietuvos atstovas.

„Labai džiaugiuosi, kad mano sugebėjimai jau ne pirmą kartą įvertinami prestižiniais apdovanojimais. Toks įvertinimas yra didelė paskata tobulėti“, – kalbėjo mentalistas.

Lietuviui taip pat skirtas „Superstars of Magic“ apdovanojimas. Tačiau jis nėra toks svarbus, kaip pirmasis, nes jį gavo iš karto keli magijos atstovai. Festivalio metu geriausią magijos pasirodymą surengęs kaunietis pelnė ir renginio organizatorių prizą „Festivalio vinis“.

N.Kinas visame pasaulyje žinomų mentalizmo meistrų įvertinamas ne pirmą kartą. 2010 metais jis buvo nominuotas prestižiniam apdovanojimui „Merlin Award“ už originaliausią pasirodymą, 2011 metais Baltijos šalių iliuzionistų asociacija „Amber“ vyrą pripažino geriausiu metų mentalistu. 2012 metais N.Kinui įteiktas apdovanojimas „The Geller's Star“, kurį yra gavę tik 3 mentalistai iš viso pasaulio.

Kaunietis Lietuvos, Anglijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir kitų šalių publiką ne kartą stebino eidamas per ugnį, lankstydamas metalinius šaukštus ir šakutes, rydamas vinis.

Ypač publiką stebina mago įtaiga. Vyras savo valdoma mįslinga energija pasirodymų metu žiūrovams sugeba įteigti, kad jie užuodžia vieną ar kitą kvapą, priverčia vienaip ar kitaip elgtis.

„Suvokti pasaulį žmogui padeda penki pojūčiai. Publikos akivaizdoje kuriu savitą pasaulį – iliuziją, kurios įtaigumui visi šie pojūčiai ir turi įtakos. Savo ypatingųjų galių nenaudoju piktiems ar apgavikiškiems kėslams. Mano tikslas – stebinti ir džiuginti“, – tvirtino N.Kinas.

Prieš dvejus metus mentalistas gerbėjus nustebino ne tik magija, bet ir nauju Lietuvos rekordu. Žiūrovų akivaizdoje akis užlipdęs karštu vašku, užsidėjęs metalinius akinius ir juodo audinio maišą ant galvos, vyras sėdo į kartingą ir sėkmingai įveikė tris trasos ratus – iš viso 230 metrų.

Vaikystėje tėvo rodomais triukais su monetomis susidomėjęs ir iš pradžių savarankiškai magijos mokęsis kaunietis ateityje gebėjimais trokšta pranoktų net mokytojo U.Gellerio galias.

N.Kinas Kauno technologijos universitete baigė psichologijos mokslus. Jis taip pat yra gavęs tarptautinį Eksperimentinės psichologijos bakalauro diplomą Oksfordo universitete. Šiuo metu magas tęsia psichologijos magistro studijas Vytauto Didžiojo universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.