S.Skambinas užsimojo atitraukti vaikus nuo gatvės pagundų

Kauno sporto halė šį šeštadienį virto didele gatvės šokių aikštele, kurioje savo sugebėjimus demonstruoja apie 1 tūkst. dalyvių. Nuo pat ryto čia prasidėjo ketvirtus metus organizuojamas „Black&White Dance Session“ gatvės šokių turnyras, vienijantis šokį mėgstančius vaikus ir jaunimą. Turnyre varžysis 6–30 metų šokėjai iš visos Lietuvos.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 8, 2014, 5:42 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:31 PM

Turnyre galima išvysti įvairių gatvės stilių – hip hopo, disko, breiko, houso, popingo atstovus. Į tris amžiaus kategorijas suskirstyti dalyviai varžosi dvejetų ir nedidelių grupėmų ir komandų rungtyse.

Kovos dėl geriausiųjų titulo vyksta tarp vaikų iki 12 metų, 12 – 15 metų jaunuolių ir suaugusiųjų – nuo 16 metų.

Turnyro organizatorius žinomas šokėjas ir choreografas bei šokių studijos "Žvaigždžių mokykla" įkūrėjas Saulius Skambinas tikino, jog šiuo renginiu siekiama atitraukti vaikus ir jaunimą nuo gatvės pagundų, mokyti plastikos, lavinti klausą bei koordinaciją.

Visi turnyro dalyviai vertinami pagal numatytus turnyro kriterijus: originalią komandos išvaizdą, šokio kokybę ir sinchroniškumą, muzikalumą ir muzikos interpretavimą, meniškumą, šokio originalumą.

Varžybų dalyvius vertina Lietuvoje žinomi šokėjai ir choreografai: Kęstutis Baranauskas, Karina Krysko-Skambinė, Olegas Stanilionis, Gaudrė Kazlauskaitė, Andrius Kandelis bei Julijus Nosovas. Prie jų prisijungė specialiai į šį renginį atvykę šokio žinovai iš Anglijos, Baltarusijos ir Lenkijos.

Nugėtojai apdovanoti prizais, o kiti dalyviai gavo atminimo dovanas.

Renginio koncertinėje dalyje pasirodymą surengė grupės „G&G Sindikatas” nariai Svaras ir Mamania, grupė „Project Mayhem“ ir svečiai iš Baltarusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.