E.Dragūno ir „Siemens“ byloje -T.Barščio ir N.Numavičiaus vardai

Populiarus lietuvių dainininkas, grupės „Sel“ lyderis, Egidijus Dragūnas ir toliau mina teismo slenkstį. Penktadienio rytą Vilniaus miesto apygardos teisme nagrinėta privataus kaltinimo tvarka iškelta byla, kuria Vilniaus „Siemens“ arenos bendraturčiai Arūnas Mačiuitis, Rimantas Bukauskas ir Remigijus Lapinskas prašo nuteisti E.Dragūną už šmeižtą.

E.Dragūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Dragūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-14 09:42, atnaujinta 2018-02-15 10:44

Į teismo posėdį atvyko „Siemens“ arenos bendraturčiams atstovaujantis advokatas Jovitas Elzbergas ir E.Dragūno advokatė Giedrė Subačiūtė. Taip pat teismo posėdyje dalyvavo patys verslininkai ir atlikėjas.

Penktadienį prie bylos pridėta nauja informacija – publikacijos iš naujienų portalų, kuriose pateikti E.Dragūno pasisakymai iš „Facebook“ paskyros įvairiais klausimais. E.Dragūnas šių tekstų priskyrimą prie bylos nesėkmingai bandė užprotestuoti, teigdamas, kad tai – sąmokslas.

„Tai nesąmonė. Aš nelabai suprantu, apie ką visa tai iš viso yra. Nuotrauka mano, bet profilis ne mano. Šito sakinio aš nesakiau. Negi manote, kad dieną prieš teismą parašysiu komentarą? Visa tai daroma sąmoningai“, - tikino E.Dragūnas.

Verslininkai į teismą kreipėsi po to, kai E.Dragūnas asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje praėjusių metų rugsėjo mėnesį viešai pareiškė, kodėl nekoncertuoja „Siemens“ arenoje.

„Gaunu daug klausimų, kodėl negrojame Vilniuje – „Siemens“ arenoje. Mano atsakymas trumpas: šią areną valdo vagiai ir banditai. Tuo įsitikinau pats savo kailiu. Eidami ten, jūs šeriate tuos gyvulius. Aš negrojau ir „Žalgirio“ arenoje, grodavom halėje, bet banditas ir vagis buratinas pasitraukė. Nors iki dabar neaišku, kodėl žmogus, pavogęs tiek pinigų iš paprastų žmonių, vis dar laisvėje“, – tuomet grupės „Sel“ socialinio tinklo paskyroje tariamai rašė E.Dragūnas.

Kaip liudininkas teismo posėdyje dalyvavo Juras Vėželis, organizavęs dainininko koncertą „Siemens“ arenoje.

„Jaučiuosi ir aš šiek tiek nukentėjęs. Nemalonu, kai taip žmogus kalba. Supratau, kad ta žinutė nukreipta prieš visą įmonę“, - kalbėjo J.Vėželis.

Tokie liudininko žodžiai itin pralinksmino dainininką – jis ėmė prunkštauti. Vis dėlto teismo procesas vyko toliau ir J.Vėželis tęsė savo pasakojimą. Liudininkas papasakojo, kad, organizuojant E.Dragūno koncertą „Siemens“ arenoje, atlikėjas pasirašė dokumentus, kuriais sutiko mokėti tam tikrą sumą už arenos nuomą.

J.Vėželio tikinimu, vėliau E.Dragūnas su apsaugininkais atvyko į J.Vėželio kabinetą. Atlikėjas jį ir „Siemens“ arenos bendraturčius iškoneveikė, grasino sudaužyti J.Vėželio akinius. Taip pat E.Dragūnas ketino paskambinti verslininkams Tautvydui Barščiui ir Nerijui Numavičiui, kad šie padarytų spaudimą „Siemens“ arenos savininkams ir jie pakeistų arenos nuomos sąlygas.

Po šių įvykių E.Dragūnas tariamai parašė skandalingąją „Facebook“ tinkle. Arenos bendraturčiai yra įsitikinę ir teigia, kad E.Dragūno pasisakymas viešoje erdvėje yra šmeižikiškas ir atlikėjas turi būti nubaustas pagal šalies įstatymus. Verslininkai buvo linkę susitarti draugiškai ir norėjo, kad E.Dragūnas viešai atsiprašytų. Tačiau E.Dragūnas savo kaltės nepripažįsta. Dainininkas patikino, kad jis netvarko Sel paskyros „Facebook“ tinkle - tai jo fanų puslapis. Oficiali grupės paskyra - SEL.

Pačiam teisiamajam per posėdį buvo gana nuobodu, tad jis spėjo ne tik kruopščiai apžiūrėti salės lubas, bet dar ir perskaityti naujausius straipsnius apie save. Kai kuriuose jų teigta, kad dainininkas teisme elgiasi arogantiškai.

„Dėl tos arogancijos viso teismo metu - aš tiesiog toks esu ir šitoje įstaigoje jaučiuosi laisvai, nes tikrai nežudau, nebanditauju ir nevagiu. Aš sąžiningai uždirbu duoną.

Šių ponų („Siemens“ arenos savininkų, - red. pastaba) aš niekada nemačiau ir nepažįstu. Jie man yra simpatiški ir aš neturiu nieko prieš jos. Minėtos žinutės aš nerašiau ir šis puslapis nepriklauso man“, - per baigiamąją kalbą sakė E.Dragūnas, patikindamas, kad jis mėgins nupirkti iš savo gerbėjo Sel paskyrą „Facebook“ tinkle.

Jei teismas nuspręs, kad E.Dragūnas yra kaltas, jam gali būti skirta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Teismo sprendimas bus skelbiamas dar kito posėdžio metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį