Dizainerė D.Urbonavičiūtė: „Gimdyti reikia namie ir su vyru“

Kur geriau gimdyti: namuose ar ligoninėje? Ar vyras turi dalyvauti gimdyme, ar geriau jo „netraumuoti“? – apie tai bus kalbama šį trečiadienio vakarą 20.30 val. BTV laidoje „Yra kaip yra“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2014, 12:36 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:47 PM

Viena laidos herojų – drabužių bei interjero dizainerė Daiva Urbonavičiūtė. Ši ir kelios kitos laidos dalyvės tikino, jog gimdyti namuose – kur kas saugiau nei ligoninėje. Moterys tvirtino, jog iš ligoninės kone kas antra gimdyvė parsiveža daugelio mamų siaubą: bakteriją - auksinį stafilokoką. Maža to, moterys įvardijo ir kitus gimdymo namuose privalumus: jaukumas, smilkalų kvapas, jokių medikų baltais chalatais ir, galų gale, savos sienos.

Dizainerė taip pat pasisakė už vyro dalyvavimą kūdikio gimime. „Tai nepaprasta patirtis, kuri pakeičia vyro požiūrį į tėvystę“, – laidoje kalbėjo D.Urbonavičiūtė.

Moterų, pasisakiusių už gimdymą namuose, laidos pradžioje kantriai klausėsi grožio specialistė Renata Koftun. Tačiau netrukus gražuolė pratrūko: "Kokiame pasaulyje jūs gyvenate? Kodėl norit grįžti į akmens amžiaus? Gimdyvei turi būti užtikrinta medicininė pagalba, o jeigu viskas vyks ne taip sklandžiai, kaip planuota? Jei gimdymas bus komplikuotas? Kas turėtų atsakyti už nesėkmes?".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.