Ryškiausia „Sidabrinių gervių“ žvaigždė -15-metė A.Marčenkaitė

Penktadienio vakarą Vilniuje išdalinti lietuviški „Oskarai“ - „Sidabrinės gervės“ statulėlės. Geriausia metų aktore išrinkta filmo „Ekskursantė“ pagrindinė aktorė Anastasija Marčenkaitė (15 m.).

Geriausiai metų aktorei Anastasijai suknelę pasiuvo jos mama.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Geriausiai metų aktorei Anastasijai suknelę pasiuvo jos mama.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

May 2, 2014, 8:57 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:24 AM

Paauglė tapo jauniausia „Sidabrinių gervių“ apdovanojimų laureate ir didžiausia vakaro žvaigžde. 

Anastasija į apdovanojimų ceremoniją atvyko su brangiausiu žmogumi - mama Galina. Jos maloniai šnekučiavosi su visais jas užkalbinusiais, tačiau pačios prieiti prie žymių aktorių ar režisierių nedrįso, mat abi pernelyg kuklios.

Tačiau kuklintis priežasties neturi nė viena. Anastasijos talentas atsiskleidė kino ekrane, o Galinos - drabužių kūrime. „Sidabrinių gervių“ statulėlių įteikimo šventės proga A.Marčenkaitė pasipuošė ne garsių Lietuvos dizainerių kūriniu, o mamos kurta suknele. Žemę siekianti kūno spalvos suknelė, išsiuvinėta žvyneliais, pavertė Anastasiją tikra kino žvaigžde.

„Mama - geriausia dizainerė“, - plačiai šypsojosi Anastasija.

Kritikų ir žiūrovų išliaupsintame režisieriaus Audriaus Juzėno filme „Ekskursantė“ A.Marčenkaitė sukūrė pagrindinį Marijos vaidmenį.

Filmas sukurtas pagal tikrą 11-metės mergaitės iš Lietuvos istoriją (dėl finansinių sunkumų „Ekskursantės“ montavimo darbai užtruko ketverius metus, todėl pagrindinė aktorė spėjo užaugti). Pabėgusi iš tremtiniais perpildyto krovininio traukinio, vežusio ją ir jos šeimą į Sibirą, ji įveikė 6 tūkst. kilometrų ilgą ir pilną pavojų bei nuotykių kelią namo – į Lietuvą.

Keliaudama ji sutiko įvairių žmonių: vargšę rusų moterį, gyvenančią apleistame kaime taigoje, prasigėrusį vairuotoją, traukinio konduktorių, iš lagerių pabėgusių plėšikų gaują, žiaurų daktarą, dirbantį vaikų lageryje, įsimylėjusį lėktuvo pilotą, NKVD narį ir NKVD kareivius, medžiojančius lietuvių partizanus... Ir visi jie sutrumpino mergaitės kelionę į tėvynę, rizikuodami ne tik asmenine laisve, bet ir gyvybe. Kai kurie jos sutikti žmonės ją žlugdė, kai kurie abejingai nusisuko ir netrukdė jos kelionei. Tik keli jų sutiko pagelbėti įgyvendinti jos viltį grįžti namo, į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.