„Mis Aukštaitija 2014“ tapo vadybininkė E.Miškinytė

Šeštadienio vakarą Panevėžio J.Miltinio dramos teatre vyko neįprastas šiai erdvei renginys. Panevėžiečiai rinkosi į „Mis Aukštaitija 2014“ rinkimus. Teatro didžioji salė buvo pilnutėlė. Kai kas net stovėdami žiūrėjo gražuolių konkursą.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

May 11, 2014, 11:24 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:09 AM

„Mis Aukštaitija 2014“ tapo 24 – erių panevėžietė, Kauno technologijos universitete vadybos ir verslo administravimo bakalauro studijas baigusi Ernesta Miškinytė. Ji pelnė ir „Mis Publikos“ titulą. Konkurso pradžioje prisistačiusi kai nuoširdi, linksma ir aktyvi, mergina atskleidė ir savo ateities planus. Ji lanko buhalterinės apskaitos kursus ir ateityje rengiasi dirbti buhaltere.

Aukštaitijos gražuolės rinkimuose šiais metais dalyvavo 14 merginų. Tiek atrinkta finalisčių ir paraiškas pateikusių 32 pretendenčių. Tarp dalyvių buvo ne tik panevėžiečių, bet ir Pasvalio rajono, Ukmergės atstovių.

Konkursančių amžius svyravo nuo 16 iki 24 – erių. Tarp jų buvo kelios moksleivės, iš kurių jauniausia lanko 9 klasę. Renginio intriga tapo dvi dailios policijos pareigūnės, talentų konkurse pademonstravusios ne tik imtynių veiksmus, bet ir tai, kaip tramdomi nusikaltėliai.

Iš septynių „Mis Aukštaitija 2014“ vertinimo komisijos narių tik du buvo vyrai. Tai J.Miltinio teatro aktorius Laimutis Sėdžius bei verslininkas, mados studijos savininkas Christianas Rieke. Taigi, lemiamą balsų persvarą, renkant gražuolę turėjo komisijoje dalyvavusios moterys. Tarp jų – buvusi panevėžietė, dainininkė, televizijos laidų kūrėja ir vedėja Rūta Lukoševičiūtė, modelių agentūros „Major Amber Models“ savininkė ir vadovė Agnė Dagilė. Vienai iš konkursančių – 21 – erių Justinai Oksaitei atiteko ir kontraktas su agentūra.

Konkursą vedė teatro aktoriai Toma Razmislavičiūtė – Juodė ir Andrius Povilauskas. Jis buvo ir renginio režisierius.

Merginos publikai ir komisijai prisistatė vilkėdamos lietuvių tautinius kostiumus. Rengėjai ilgu laukimu nekankino žiūrovų, nekantravusių stebėti bikinių konkursą. Pusnuogės gražuolės savo privalumus demonstravo Brazilijos karnavalo ritmu.

Talentų varžybos užsitęsė kiek ilgiau, nei buvo planuota: gražuolės šoko, dainavo, grojo, deklamavo pačių sukurtas eiles, rodė kovos menus, piešė ir net pademonstravo savarankiškai pagamintų konditerinių šedevrų.

Tiesa, kai kurių dalyvių šokis užsitęsė ilgokai, o jau nuo pirmųjų taktų norėjosi, kad jis kuo greičiau baigtųsi. Mat kelios šokėjos gerokai pervertino savo sugebėjimus, net išdrįsusios juos pavadinti talentu.

Pertraukoje tarp gražuolių pasirodymų publiką linksmino talentingasis Donatas Montvydas. Jo pasirodymo metu jaunimas smaginosi ir šėlo: šoko ankštuose tarpuose tarp minkštų teatro krėslų, šaukė palaikydami ir dainavo kartu. Vyresnio amžiaus žiūrovai ir kai kurie teatro darbuotojai buvo sutrikę ir pasipiktinę. Jie svarstė, ar maestro J.Miltinis į teatro šventovę būtų įsileidęs panašų renginį.

„Mis Elegancijos“ konkursas vainikavo gražuolių rinkimus. Šių metų nugalėtojai E.Miškinytei karūną ant galvos uždėjo „Mis Aukštaitija 2013“ Justina Ieva Steponavičiūtė. Šių metų pirmąja vicemis buvo išrinkta 24 – rių Simona Povilavičiūtė, antrąja vicemis tapo praėjusių metų Ukmergės gražuolės titulą pelniusi 18 – metė abiturientė Domantė Kelbauskaitė. „Mis Elegancijos“ titulas atiteko policijos pareigūnei 22 – jų Giedrei Mulevičiūtei. Talentingiausia dalyve pripažinta 20 – metė Ilona Stsefanovich, o fotogeniškiausia gražuole išrinkta 16 – metė Simona Klimovaitė.

„Mis Aukštaitijos rinkimus“ organizavo grožio studijos „Ieva“ savininkė Ieva Žiukaitė – Damaševičienė. Ji pernai atgaivino prieš aštuonerius metus nutrūkusius Aukštaitijos gražuolių konkursus. Kosmetologės ir visažistės specialybę turinti panevėžietė sakė, jog dirbdama grožio studijoje suprato, kaip jaunoms merginoms norisi dalyvauti panašiuose konkursuose. Tai joms yra puikus būdas išmokti nugalėti vidines baimes ir atskleisti save. I.Žiukaitė – Damaševičienė pasidžiaugė, kad jos organizuojamas konkursas „Mis Aukštaitija 2014“ pripažintas vienu iš šių metų Lietuvos kultūros sostinės renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.