Senoviniais rūbais išsipustęs elitas rinkosi į labdaros vakarą

Šeštadienio vakarą garsūs visuomenės veikėjai įsėdo į laiko mašiną - Vilniaus rotušėje vyko labdaringa vakarienė trečiojo dešimtmečio tematika.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2014, 8:48 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:08 PM

Golden Twenties“ vakarėlio ištakų toli ieškoti nereikia – pasirodžius filmui „Didysis Getsbis“ (angl. „Great Gatsby“) garsenybės itin pamėgo trečiąjį dešimtmetį.

Šeštą kartą rengiamo labdaros vakaro „Sužydėjusi viltis“ vairas patikėtas garsiam Holivudo scenaristui, rašytojui, o dabar ir VDU dėstytojui, profesoriui Jaqui Greensponui. Iš Las Vegaso kilęs J.Greensponas jau daugiau nei dvejus metus Lietuvą vadina savo namais.

Už bilietą į vakarėlį Rotušėje kiekvienam svečiui teko atseikėti nei daug, nei mažai – 200 litų. Lėšos surinktus už bilietus ir per aukcioną bus skirtos krūties vėžio paliestoms moterims remti. Tiksliau, už jas bus nupirktos biopsinės adatos, kurios palengvina krūties vėžio diagnozavimą ir gydymą. Šios adatos bus padovanotos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių onkologinėms ligoninėms. Muzikinius pasirodymus svečiams dovanojo bohemietė Viktorija Miškūnaitė, tituluota pianistė Eglė Andrejevaitė ir „Džiazo galerija“. Kad susirinkusieji neapsnūstų, surengtas dar ir šokių vakaras, kuriuo pasirūpino Jurgita Česnavičiūtė su „Šokių akademija“.

Per penkerius labdaros vakarų „Sužydėjusi viltis“ metus buvo surinkta beveik 320 tūkstančių litų, Lietuvos ligonines jau pasiekė daugiau nei 3,6 tūkstančiai taip reikalingų biopsinių adatų. Onkologijos instituto duomenimis, apie 70 proc. krūties vėžio diagnozuojama I-II stadijos. Anksti diagnozavus ligą galima tikėtis gerų gydymo rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.