Jaunoji kūrėja K.Meschino išlukšteno moters baimę

Egzaminas kosmetikos ir parfumerijos salone? Tokią vietą – vieną „Kristianos“ salonų Vilniuje – savo pirmajai fotografijų parodai pasirinko abiturientė Karolina Meschino (19 m.). Kodėl gi ne, jei jaunoji menininkė savo darbuose kalba apie amžinąjį grožį.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

May 20, 2014, 4:24 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:31 PM

Paroda – viena iš trijų Karolinos fotografijos egzamino dalių. Nuotraukas pavadinti erotiškomis, nes jose nuogas kūnas, būtų per banalu ir paprasta – Karolina žvelgė giliau.

Modelio kūnu, žaidžiančiu šviesa ir šešėliais, mergina norėjo papasakoti apie moters baimę pasenti. Tačiau nuo jos turėtų apsaugoti amžinybės simbolis auksas – nuauksuotas visas modelio kūnas. Būtent auksas ir pastabi Karolinos akis savitai atskleidė moters grožį.

Šie socialinių tinklų laikai, kai merginos vieną po kitos į juos kelia savo nuotraukas, kuriose nori atrodyti kuo gražiau, regis, turėjo paveikti Karoliną. Tačiau jos darbuose pamaiviškumo nejusti nė lašo, kad ir kaip keista, estetiką skleidžia kameros išryškinta kaulų struktūra, raukšlės, odos faktūra.

Modeliu tapo Karolinos bendramokslė. Fotografė pati stebisi, kad jos nėra artimos, labai geros draugės, tačiau fotoaparatas, suvienijęs ilgoms darbo valandoms, sukūrė abipusišką supratimą.

„Būtent ji mane įkvėpė šiai idėjai. Tas žmogus – stulbinamos energijos, ji džiaugiasi kiekviena gyvenimo akimirka“, – pasakojo Karolina.

Kaip jiedvi įveikė drovumą – juk nuotraukose modelis nuogas?

„Mes jo iš viso nejutome, kur kas svarbiau buvo pats darbo procesas“, – sakė K.Meschino.

Mokytis fotografijos ji pradėjo prieš porą metų, pradėjusi mokslus Tarptautinėje Amerikos mokykloje.

„Visas pasaulis nušvito kitomis akimis, jei kurią dieną nepasiimu fotoaparato, iš karto jo pritrūksta, nes taip norisi viską įamžinti. Man labai įdomu detalės – medžio lapelis ar nuskilusi plytelė. Iš pradžių norėjau rengti parodą apie rankas – man gražu raukšlės ir linijos. Moterys jų gėdijasi? Bet mane tai labiausiai žavi“, – sakė mergina.

Šis metas daugeliui abiturientų nepaprastas – juk laukia egzaminai. Tačiau Karolina nurimusi, nes ji – jau Milano mados ir dizaino mokyklos Marangoni instituto studentė, studijuos madingo įvaizdžio kūrimą.

Jos tėvas Antonio Meschino – Australijos garbės konsulas Lietuvoje, užaugo Italijoje, tad greičiausiai tai ir nulėmė sprendimą, kurią šalį rinktis studijoms?

„Nuo mažens lankydamasi pas netoli Romos gyvenančią močiutę nusprendžiau, kad studijuosiu Italijoje“, – sakė Karolina, kurios sprendimui turėjo įtakos ir motinos Astos Meschino valdomas parduotuvių tinklas „United Colors of Benetton“ – juk mada ir menas žengia koja kojon.

Merginai žinomos kalbos apie tai, kad tikras menininkas turėtų gyventi asketiškai, rengtis paprastai ir pilkai. Bet kaip atrodo, jai rūpėjo nuo mažens.

„Man tai rūpi, nuoširdžiai sakau, juk esu jauna – norisi grožio“, – šypsojosi parodos autorė.

A.Meschino pasidžiaugė dukters sprendimu studijoms rinktis ne tolimąją Australiją ar Londoną.

„Dukra juokavo, kad nori būti saulėtoje šalyje, bet iš tikrųjų ji nerimavo dėl to, kad reikės nutolti nuo šeimos, tad rinkosi miestą, artimesnį ir sielai, ir gimtinei“, – džiaugėsi Asta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.