Klaipėdoje ant podiumo - džiazo žvaigždė ir pats meras

Džiazo žvaigždė, dainuojantis ir net dizainerių kūrinius demonstruojantis meras su meriene, ant podiumo - ir žinomos uostamiesčio moterys. Gegužės 31-ąją Klaipėda šėlo kaip reikiant - jau suskambo pirmieji Pilies džiazo festivalio akordai. Keturiolika Lietuvos dizainerių prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ pristatė savo „džiazuojančius“ kūrinius, sukurtus specialiai mados ir džiazo sintezės parodai „Mados džiazas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 31, 2014, 7:57 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:50 AM

Unikalią parodą, kurios iniciatoriai yra Klaipėdos pilies džiazo festivalio siela Inga Grubliauskienė ir „Le Velvet“ mados ir stiliaus studija, bus galima apžiūrėti iki birželio 8 dienos.

Parodos atidarymo renginyje šiandien dalyvavo ir viena didžiausių džiazo festivalio žvaigždžių Sheila Ray Charles. Ji kelis kūrinius atliko pati, o dainą „Koks nuostabus pasaulis“ dainavo kartu su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku.

Kitą savaitgalį Klaipėdą užlies galinga tradicinė vis dar nemokamo džiazo banga – tris dienas vyks dvidešimtasis Pilies džiazo festivalis.

„Klaipėda birželio pradžioje tradiciškai pulsuoja džiazu. Mada – kaskart kitokia, gyvybinga, pulsuojanti - panaši į džiazo muziką, tad „Mados džiazo“ paroda turėtų nustebinti ne vieną“, - sako Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis.

Parodoje savo kūrinius pristato šalies batelių karaliene tituluojama Rūta Rimšelienė, ekstravagantiškoji menininkė Daiva Urbonavičiūtė, jau trečią dešimtmetį elegantiškas rankines kurianti Aušra Haglund, modernioji Julia Janus, išskirtinių rankų darbo papuošalų ir aksesuarų dizainerė Elvyra Monginienė, vestuvinių bei proginių suknelių kūrėja Ingrida Žitkuvienė, mezginių karaliene vadinama Indrė Dovydėnaitė, nepaprastų paltų kūrėja Kristina Narbutaitė, moteriškumu alsuojančių kūrinių dizainerė Algita Gudeliauskienė, minimalistinių rūbų linijų dizainerė Lilija Larionova, delninių, rankinių, aksesuarų bei rūbų dizainerė Kristina Kruopienytė, Kostiumo dizaino katedros profesorė bei dizainerė Jolanta Talaikytė, salonas „Lizos svajos“, jauna dizainerė Monika Pranckaitytė.

Per parodos atidarymą grojo džiazo grupė „Ačiū kubu“, dainavo Raimonda Vaičiulytė. Į prekybos centrą užklydę lankytojai galėjo pamatyti salono „Liza“ svajonių kolekcijos pristatymą.

Dizainerės Linos Zaveckienės sukurtus drabužius demonstravo Vytautas ir Inga Grubliauskai su dukromis Elze ir Saule, sūnumi Vytautu, aktorė Eglė Jackaitė su sūnumi Elijumi, Kristina Zibalienė su sūnumis Herkumi ir Pauliumi, kitos žinomos uostamiesčio moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.