JAV nepriklausomybės dieną pagerbė ir prezidentas Valdas Adamkus

Ketvirtadienio vakarą sostinės Operos ir baleto teatre prabangiai paminėta 238-oji Jungtinių Amerikos Valstijų Nepriklausomybės diena. Iškilmingoje šventėje dalyvavo daugiau nei pusė tūkstančio žmonių.

JAV Nepriklausomybės dienos minėjime pasirodė ir prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma.<br>T.Bauro nuotr.
JAV Nepriklausomybės dienos minėjime pasirodė ir prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 2:46 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:53 AM

JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah A. McCarthy iškilmingai paminėti dieną, kuri simbolizuoja Amerikos žmonių kovą už laisvą ir nepriklausomą valstybę, sukvietė Lietuvos politikos grietinėlę ir nusipelniusius visuomenės veikėjus. Ambasadorė kantriai pasitiko kiekvieną kviestinį vakaro svečią ir priėmė sveikinimus skirtus jos atstovaujamai valstybei. Kartu su ja svečius priėmė ir jos pavaduotojas Robertas Silbersteinas.

Ta proga buvo pagerbtos JAV karinės vėliavos, kurias pristatė JAV jūrų pėstininkai.

Iškilmingo vakaro metu skambėjo JAV ir Lietuvos Respublikos himnai, kuriuos atliko Artūro Noviko džiazo mokyklos grupė „Jazz Island“.

Šventėje su žmona apsilankė ir tik ką klastingą ligą įveikęs šalies prezidentas Valdas Adamkus. Puikiai atrodantis prezidentas savo sveikinimu nudžiugino JAV ambasdorę Lietuvoje.

Pati D. A. McCarthy sakė oficialią kalbą, kuria užkabino ir skaudžia šių dienų realybę - pasaulyje vykstančią nesantaiką, pilietinius karus, nekaltų žmonių kraujo praliejimą. Ambasadorė paminėjo ir skaudžius pastarųjų dienų Ukrainos įvykius.

Vakaro svečius D. A. McCarthy pralinksmino kalbėdama ir apie JAV kadaise skaudžią temą - nepriklausomybę. Pasak jos, reikia dėkoti tiems, kurie iškovojo laisvę: „Jų dėka savo nacionaline sporto šaka galėjome pasirinkti krepšinį, o ne kriketą“.

Ambasadorė taip pat pažymėjo, kad JAV ir Lietuvos valstybių bendradarbiavimas bei patirtis yra labai svarbu padedant kitoms šalims siekti nepriklausomybės.

Po iškilmingų kalbų ir tosto už laisvę vakaro svečiai buvo pakviesti stebėti pasaulio futbolo čempionato varžybų. Ketvirtadienio vakarą čempionate kaip tik varžėsi JAV ir Vokietijos futbolo rinktinės.

Galbūt todėl iškilminga JAV Nepriklausomybės dienos šventė buvo paminėtą tą vakarą. Kasmet Nepriklausomybės dieną amerikiečiai mini liepos 4-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.