Verkių parke triukšmingai atšvęsta JAV nepriklausomybės diena

Šiltą ketvirtadienio vakarą, liepos 4-osios išvakarėse, į sostinės pakraštyje įsikūrusių Verkių rūmų parką prie Žaliųjų ežerų rinkosi amerikietiškajai kultūrai neabejingos damos ir džentelmenai. Čia Amerikos prekybos rūmai visus bičiulius pakvietė atšvęsti 238-ąsias JAV nepriklausomybės metines.

Verslininkas Romualdas Mačiulis su žmona Alesia ir vaikais Richardu bei Victoria.<br>D.Umbraso nuotr.
Verslininkas Romualdas Mačiulis su žmona Alesia ir vaikais Richardu bei Victoria.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2014, 8:52 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:21 AM

Svečiai noriai paisė ir aprangos kodo raudona-balta-mėlyna. Daugelio aprangoje buvo bent vieną iš šių trijų spalvų, o ne vienas svečias suderino ir visas tris. Grojant Lietuvos kariuomenės orkestrui sugiedojus JAV ir Lietuvos himnus buvo paskelbta renginio pradžia. 

Vakaro šeimininkai tradiciškai pasidžiaugė mūsų šalies ir Amerikos bendradarbiavimu, šiltais ir tvirtais ryšiais. Virš Verkių rūmų parko kelis kartus praskrido ir kurtinančiu garsu svečius nustebino naikintuvai.

Tarp svečių buvo galima išvysti Amerikos prekybos rūmų valdybos garbės narį Rimtautą Vizgirdą su žmona Birute, šių rūmų valdybos pirmininką, jo sūnų Tadą Virgirdą. Lietuvos ir JAV visuomenės veikėjus, verslo ir diplomatijos atstovus.

Svečiai tradiciškai vaišinosi amerikietiškais mėsainiais, šokoladukais, ledais. Kol vieni užkandžiavo, kiti domėjosi senoviniais automobiliais, fotografavosi su Peliukais Mikiais ir kitokiais amerikietiškais herojais. Renginyje apsilankė daugiau nei tūkstantis kviestinių svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.