„Orų mergaitė“ K. Liukaitytė pristatė visuomenei savo dukrą

Ketvirtadienio saulėtą vakarą Vilniuje Bernardinų sode aidėjo skardus vaikų juokas ir gera nuotaika. Čia vyko „Le Crepe Terrase“ atidarymas - žymios mamos maišė blynų tešlą savo vaikams ir kvietė visus svečius paskanauti savo keptų blynelių.

Karolina Liukaitytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Karolina Liukaitytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-17 20:07, atnaujinta 2018-02-11 21:52

Į jaukią šventę susirinko būrys garsių mamų su savo atžalomis – aktorė Redita Dominaitytė su dešimtmete dukrele Upe ir aštuonerių metukų sūnumi Ugniumi, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė, LNK orų pranešėja Karolina Liukaitytė su dukra Lukrecija.

Karolina savo pirmagimę pristatė visuomenei pirmą kartą. Iki šiol jauna moteris slėpdavo Lukreciją nuo visuomenės akių.

Vaikystės blynų receptus išsaugojusios mamos nevengia jų iškepti ir savo vaikams sekmadieniais.

„Mano vaikystės prisiminimuose visų pirma yra bulviniai blynai, kurių šiuolaikinės mamos nebekepa ir dėl laiko trūkumo, ir dėl juose „besislepiančių“ kalorijų. Kai grįžtu į Kauną, mano mama juos vis dar kepa, norėdama mane palepinti, nes tokių nerasčiau jokioje kavinėje“, - pasakojo aktorė R.Dominaitytė.

Dešimtmetės Upės ir aštuonmečio Ugniaus mama prisipažįsta, kad jos šeima daugiau mėgsta miltinius patiekalus, todėl retkarčiais jie palepinami blynais su obuoliais.

„Dirbančios mamos negali pasvajoti apie prabangą užsiimti ilgai trunkančiu maisto gaminimu, todėl tenka tenkintis tuo, ką galima pagaminti greitai, o blynai – puiki išeitis“, - džiaugiasi ji.

Dizainerė, mados namų „Zoraza“ įkūrėja D. Urbonavičiūtė be blynų savo gyvenimo neįsivaizduoja ir juos mielai kepa savo sūnui Pranciškui kiekvieną sekmadienį. „Blynai yra pats mėgstamiausias mano patiekalas, kuris asocijuojasi su mama, su meile, poilsiu, ir atostogomis. Vaikystėje juos man kepdavo ir mama, ir močiutė. Močiutės blynai būdavo tradiciškesni – su uogiene, mieliniai, bulviniai, žemaitiški su mėsa, o mama mėgdavo eksperimentuoti – kepdavo blynus iš morkų ir cukinijų“, - pasakoja moteris.

Renginio metu mažuosius džiugino linksmasis „Tele Bim Bam“ koncertas. Visas renginys buvo papuoštas įvairiaspalviais balionais, o smaližiai galėjo pasmaguriauti ledais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.