Haityje viešinčiai Laurai Blaževičiūtei stresą sukėlė dingęs šuo

Vos prieš keletą dienų į UNICEF misiją Haityje išvykusiai TV3 generalinei direktorei Laurai Blaževičiūtei teko išgyventi nerimą dėl Palangoje dingusio šuns.

Mylimo šuns dingimas Haityje viešinčią Laurą Blaževičiūtę privertė nerimauti.<br>V.Balkūno nuotr.
Mylimo šuns dingimas Haityje viešinčią Laurą Blaževičiūtę privertė nerimauti.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2014, 10:50 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:53 PM

Kurorte atostogavęs jos vyras advokatas Andrius Pranckevičius numylėtos kurtsharų veislės kalytės Amazonės pasigedo praėjusio sekmadienio vakarą. Ilgai nelaukęs jis apie šią nelaimę paskambino ir pranešė žmonai. Kaip jis pats sakė portalui lrytas.lt, L.Blaževičiūtei tai sukėlė didžiulį nerimą.

„Tikrai spėjau pranešti žmonai, nes mes šeimoje dalinamės įvairiomis patirtimis - tiek geromis, ir kaip šiuo atveju, nelabai. Manau, kad tai yra labai svarbu. Ji taip pat išgyveno ir siūlė įvairius variantus, kaip čia būtų galima tą paiešką paskelbti. Žinote, šuo kaip šeimos narys“, - pasakojo A.Pranckevičius.

Džiugu tai, kad dėl dingusio šeimos nario jiems ilgai nerimauti neteko, mat Amazonės paieškos netruko nei paros. Už tai L.Blaževičiūtės vyras dėkingas gyvūnų globos namams ir geranoriškiems žmonėms.

„Šuo dingo sekmadienio vakarą, pakankamai vėlai – apie 10 valandą vakaro. O atsirado jau kitos dienos popietę – sakyčiau, greit. Mes gyvenome netoli „Vanagupės“ viešbučio, tad šuo naktį ir atklydo į viešbutį. Ten dirbančios merginos juo pasirūpino, davė atsigerti, pernakvoti, o vėliau iškvietė gyvūnų globos tarnybą, kuri Amazonę išsivežė“, - istorija dalinosi A.Pranckevičius.

Vyras nestokojo ir patarimų, kaip tokioje situacijoje elgtis ir ieškoti dingusio šuns. Anot A.Pranckevičiaus, svarbiausia yra bandyti kuo greičiau rasti augintinį, apieškoti teritoriją, kurioje jis dingo, apklausti žmones ir skubiai iškabinti skelbimus.

„Bet manau, kad pagrindinis dalykas yra gyvūnui implantuoti mikroschemą - mes tokią turėjome. Tai, visų pirma, padeda identifikuoti šuns šeimininkus. Tai yra labai pravartu, nes turint mikroschemą kiekviena veterinarinė klinika ar gyvūnų globos tarybos turi specialius skenerius ir gyvūnėlį nuskenavę mato visą informaciją apie šeimininką, jo telefono numerį“, - aiškino A.Pranckevičius.

Šiuo atveju, L.Blaževičiūtės ir vyro numylėto šuns paieškoms pasitarnavo ir socialinis tinklas „Facebook“. Jame vyrui paskelbus apie nelaimę žmonės netruko dalintis žinute. Ten pat apie rastą šunį paskelbė ir gyvūnų globos namai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.