A. Butkevičiaus apsaugos vyrams – netikėta užduotis

Premjeras Algirdas Butkevičius penktadienio vakarą į namus žmonai Janinai parneš kelis maišus kaimo gėrybių iš Vilniuje prasidėjusios Lietuvos derliaus šventės.

Pakeliui į Derliaus šventę premjeras apžiūrėjo kovinę ginkluotę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pakeliui į Derliaus šventę premjeras apžiūrėjo kovinę ginkluotę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2014, 5:17 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:53 PM

Penktadienio vidurdienį atvykęs į derliaus šventės atidarymą Vyriausybės vadovas turėjo beveik valandą klausyti nuobodokų kalbų ir stebėti įvairių žemės ūkio funkcionierių, organizacijų bei ūkininkų apdovanojimus. Paskui prasidėjo malonioji šventės dalis.

Lydimas didelio būrio apsaugininkų, Seimo narių ir partijos bendražygių, premjeras patraukė apžiūrėti šių metų derliaus. Ūkininkai, kaimo bendruomenės ir savivaldybių atstovai savo prekes bei vaišių stalus išdėliojo Gedimino prospekto atkarpoje nuo Lukiškių aikštės iki Seimo.

Bet A.Butkevičiui, kaip ir kitiems mugėse apsilankantiems valstybės vadovams, piniginę iš kišenės ne visada reikėjo išsitraukti. Beveik prie kiekvieno prekystalio Vyriausybės vadovas gaudavo po maišą ar dėžutę dovanų – mėsos produktų, konditerijos gaminių, daržovių, vaisių.

Visas dovanas iš premjero rankų greitai perimdavo jo apsaugos darbuotojas. Po gerų dešimties minučių augaloti vyrai sunkiai tramdė šypsenas – jų glėbiai buvo pilni maisto produktų. Nors gavo daugybę dovanų, premjeras ir pats buvo dosnus, pirkdamas gėrybes nesiderėdavo. Mugėje jis išleido apie 200 litų - pirko sūrio, medaus, duonos.

Po kurio laiko atvyko pastiprinimas, civiliais drabužiais apsirengę vyrai dovanų ir pirkinių maišus nunešė į automobilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.