Lietuvos krepšininkus su pergale „Blikas“ sveikino fejerverkais

Antradienio vakarą fejerverkų festivalio „Vilniaus fejerija“ rengėjai vilniečiams ir miesto svečiams griausmingai pranešė apie artėjančią ugnies ir lazerių šventę. Sostinės „Oslo“ namų kieme kompanijos „Blikas“ pirotechnikai išbandė naujausius pirotechnikos gaminius ir svečius pakvietė į liepsnojančias vaišes.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė

Sep 9, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:02 PM

Rugsėjo 20-ąją Vilniaus Vingio parke vyksiančio jau šeštojo festivalio „Vilniaus fejerija“ rengėjai savo svečius pakvietė į „Oslo namų“ kiemą.

Čia netrukus išdygs naujas pastatas, o dabar pirotechnikai jo pamatams išraustą duobę kuo puikiausiai panaudojo įspūdingiems fejerverkams leisti. Dangų nušvietę fejerverkai – „Bliko“ parodomojo fejerverko repeticija. Vakaro svečiai džiaugėsi, kad taip su pergale prieš turkus buvo pasveikinti ir Lietuvos rinktinės krepšininkai.

Vienintelio Lietuvoje fejerverkų festivalio konkursinėje programoje varžysis trys ne tik savo šalyje, bet ir Europoje garsios komandos komandos: belgai „T&T Fireworks“, bulgarai „Enigma fireworks“ ir svečiai iš Čekijos „Ohnostroje minergis“.

Renginyje svečiai stebėjo ne tik stulbinančius fejerverkus, bet ir įdomų lazerių šou – repeticiją. Tačiau visi, kurie tikisi tokius pat lazerius pamatyti festivalyje, gali ir apsirikti.

Ši naujovė retai kada pavyksta lygiai taip pat. Lazerių pasirodymą sunku surepetuoti, todėl kiekvieną kartą žiūrovų laukia staigmena.

Po ugnies ir lazerių pasirodymo vakaro šeimininkai – pirotechnikas Gytis Lagunavičius ir „Oslo namų“ vadovas Egidijus Damulis svečius pakvietė degančios vakarienės. Susirinkusieji skanavo firminio pirotechnikų patiekalo – degančių dešrelių ragavo liepsnojančių gėrimų ir stebėjo, kaip su ugnimi gaminami desertai.

Šviešų ir ugnies renginys sostinę rugsėjo 20-ąją užlies ne tik įspūdingomis fejerverkų spalvomis bei raštais, bet ir muzika. Sutemų, fejerverkų ir lazerių šou lauksime kartu su šalies popmuzikos grandu Gyčiu Paškevičiumi ir grupe „Crazy Crow“.

Festivalio „Vilniaus fejerija“ programos esmė – pademonstruoti žiūrovams meniškai pagal muziką rodomus įspūdingiausius fejerverkus ir išrinkti geriausius fejerverkų meistrus. Sostinės dangų daugiau nei valandą spalvins ir žiūrovus stebins ne tik fejerverkai, bet ir naujausių technologijų lazerių efektai.

Kiekvienos pirotechnikų komandos muzikinį fejerverką sudarys trys dalys. Pirmoje dalyje komandos kurs fejerverką pagal tą pačią muziką – vieno žymiausių visų laikų šlagerio „Švieski man vėl“ fragmentą. Ši rungtis žiūrovams parodys, kaip fejerverkų meistrai interpretuoja esant vienodoms sąlygoms.

Antroje dalyje kiekviena komanda parodys fejerverką pagal muziką, atspindinčią šalies nacionalinį savitumą. Trečioje – fejerverkų programa pagal laisvai pasirinktą muziką.

Vakarą vainikuos Lietuvos pirotechnikos ir fejerverkų profesionalų įmonės „Blikas“ parodomasis fejerverkas, kuriame ir vėl bus daug staigmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.