„Vilniaus fejerijos“ vaizdais mėgavosi ir žinomi veidai

Šeštadienio vakarą sostinės Vingio parke nugriaudėjo kasmetinis, jau šeštasis fejerverkų festivalis „Vilniaus fejerija 2014“. Įspūdingo ir spalvingo šou stebėti susirinko minios vilniečių. Neeilinio reginio nepraleido ir žinomi žmonės.

Įspūdingo reginio nepraleido ir „Lietuvos ryto“ televizijos veidai.<br>D.Umbraso nuotr.
Įspūdingo reginio nepraleido ir „Lietuvos ryto“ televizijos veidai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2014, 10:43 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:10 AM

Fejerverkų šou kartu su savo atžalomis stebėjo aktorė ir televizijos laidų vedėja Edita Užaitė, žurnalistė Rūta Janutienė bei žurnalistas Marius Jančius.

Visus, belaukiančius akimirkos, kada dangų nuspalvino originalios fejerverkų kompozicijos, linksmino atlikėjas Gytis Paškevičius su grupe „Crazy Crow“.

Vakaro staigmena tapo ant scenos pasirodžiusios „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos palaikymo šokėjos. Kartu su jomis ant scenos užlipo ir pačios jaunimo komandos krepšininkai. Jie prisijungė prie festivalyje pasirodžiusių fejerverkų komandų vertinimo komisijos.

Kasmetinio fejerverkų festivalio „Vilniaus fejerija 2014“ programos esmė – pademonstruoti žiūrovams galybę meniškai ir pagal muziką rodomų įspūdingiausių fejerverkų bei išrinkti geriausius fejerverkų meistrus. Skaičiuojama, kad per festivalį sostinės dangų fejerverkai daugiau nei valandą spalvins įvairiais pirotechnikos efektais.

Šiemet į festivalio konkursinę programą buvo pakviestos dalyvauti pirotechnikų komandos iš Belgijos, Čekijos ir Bulgarijos.

Kiekvienos pirotechnikų komandos muzikinį fejerverką sudarė trys dalys: pirmojoje komandos kurė fejerverką pagal tą pačią muziką. Ši rungtis žiūrovams parodė, kaip fejerverkų meistrai interpretuoja esant vienodoms sąlygoms.

Antrojoje – kiekviena komanda parodė fejerverką pagal muziką, atspindinčią šalies nacionalinį savitumą, o trečiojoje – fejerverkų programa buvo sukurta pagal laisvai pasirinktą muziką.

Vakarą vainikavo Lietuvos pirotechnikos ir fejerverkų profesionalų įmonės „Blikas“ parodomasis fejerverkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.