Knygą parašęs Minedas tikisi susirasti merginą

Penktadienį Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibiotekoje įvyko Mindaugo Jonušo-Minedo knygos pristatymas. Į jį atlikėjas pakvietė atvykti visus klaipėdiečius. Savo kūrybą pristatęs vyras aiškino, kad išleisti knygą buvo pati geriausia idėja, galinti įprasminti jo dešimties metų muzikos scenoje sukaktį.

Penktadienį Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibiotekoje įvyko Mindaugo Jonušo-Minedo knygos pristatymas.
Penktadienį Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibiotekoje įvyko Mindaugo Jonušo-Minedo knygos pristatymas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 5:56 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:01 PM

Pasak Minedo, Klaipėdoje jau seniai nevyko jokio renginio, kuriame jis būtų pasirodęs. Ir tik jo šviežiai išleistos knygos „Pasaulis Minedo akimis“ dėka tokia proga atsirado.

„Aš manau, kad tai yra simboliška. Savo 27-ąjį gimtadienį taip pat atšvenčiau scenoje. Menininkui nėra nieko geriau kaip savo sukaktį minėti scenoje. Sėdėjimas veidu į mišrainę – tikrai ne man. O į šią knygą yra sudėtas visas mano dešimtmečio požiūris“, - prieš knygos pristatymą aiškino vyras.

Pasak jo, esminė knygos idėja buvo visuomenei parodyti savo tikrąjį veidą, mat pastaruosius dešimt metų jam tokia galimybė nebuvo suteikta.

„Visada mano žodžius arba interpretuodavo arba iškirpdavo. To tikrojo manęs nebuvo nei muzikoje, nei kažkokiuose pasisakymuose. Dėl to ir kilo idėja parašyti knygą“, - guodėsi Minedas.

Anot vyro, knyga yra „nuoga“, mat ją rašydamas jis suprato, kaip atvirai joje atskleidė savo mintis ir išgyvenimus. Nors tikino žinantis, kad šiais laikais būti „nuogam“ yra labai pavojinga ir rizikinga.

Tačiau scenoje praleistas dešimtmetis buvo ne vienintelė priežastis, dėl kurios garsusis Minedas nusprendė ant popieriaus išdėstyti savo mintis: „Norėjau parodyti merginoms tikrąjį Mindaugą, nes jis skiriasi nuo Minedo. Galbūt tai juokingai ir skamba, bet tai buvo viena iš idėjų. Dar kita idėja: norėjau, kad ir tie, kurie ateina į mano koncertus, pažintų kitokį mano atlikėja“, - aiškino jis.

Į knygą Minedas sakė idėjęs ir tam tikrų komentarų, kurie parodo, koks yra žmonių bendravimas viešojoje erdvėje bei kokie žmonės yra drąsūs. Joje rašoma ir apie vertybių stoką, patriotiškumą.

„Kas liečia patriotiškumą, knygoje labai aiškiai išreikšta pozicija. Netgi, labai šokiruojančiai. Man patriotiškumas nėra Kovo 11-ąją arba per krepšinio turnyrą nusidažyti veidą. Kai šventės baigiasi, tuos dažus mes nusiplauname, o patriotiškumas ir lieka tik su nubėgusiais dažais. Man patriotiškumas yra mylėti Lietuvą tokią, kokia ji yra“, - atviravo atlikėjas.

Anot jo, dėl esamos situacijos yra kalti tie, kurie valdo šalį. Tačiau juk politikai, kaip ir kunigai nenusileidžia iš dangaus – atlikėjas visiems siūlo pradėti keistis nuo savęs.

Minedas patikino, kad jo parašyta knyga jau sulaukė didžiulio susidomėjimo. „Man užteko socialiniame tinkle paskelbti, kad tam tikram žmonių ratui dovanosiu knygą, mano elektroninis paštas prisipildė laiškų. Sulaukiau klausimų, kaip įsigyti knygą. Netgi užsienio lietuviai kreipėsi su klausimais, kaip įsigyti knygą“, - gyrėsi jis.

Atlikėjas mano, kad išleisti knygą buvo kur kas geresnis sprendimas nei pristatyti naują muzikos albumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.