K. Krysko-Skambinė sužavėjo karius ne tik savo grožiu

„Tikiuosi pritapti prie būrio ir atlikti visas užduotis taip, kaip sutarta, kaip nurodyta. Čia yra labai labai smagu, tokio dalyko nesitikėjau. Ir vyrai smagūs, ir netgi moteris yra viena”, – kalbėjo dainininkė Karina Krysko–Skambinė, atsidūrusi projekte „Pavojingas ginklas". Iš pirmo žvilgsnio gležna moteris per kelias valandas privalėjo išmokti oro gynybos subtilybių. Išklausyti apžvalgos radaro operatorės instruktažą, pasiruošti išvykimui į operacijų rajoną ir vykdyti užduotis.

J.Stacevičiaus nuotr.<br>K.Krysko-Skambinė karius sužavėjo ne tik savo grožiu.
J.Stacevičiaus nuotr.<br>K.Krysko-Skambinė karius sužavėjo ne tik savo grožiu.
Daugiau nuotraukų (1)

Širlė Žvirblė

Nov 5, 2014, 2:03 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 6:19 AM

Antžeminė oro gynyba – artimojo nuotolio raketiniai kompleksai, sujungti su apžvalgos radarais. Operatoriaus darbas yra susekti neatpažintus skraidančius objektus ir nustačius, kad tai yra priešo orlaivis, perduoti koordinates taikinių naikintojams.

„Karina rodė daug entuziazmo, daug pastangų, mačiau didelį susidomėjimą“, – gražių žodžių negailėjo kariškis Gediminas Juozapaitis. Jis vėliau pridūrė, kad tokios sumanios ir entuziastingos moterys, kaip Karina, Lietuvos kariuomenėje būtinybė.

„Karina būtų puikus pavyzdys visoms moterims, kad tarnauti nėra vien vyrų darbas“, - sako grandinis G. Juozapaitis. Ar dainininkė išties tokia gera radaro operatorė? Ar sugebėjo aptikti ir nusitaikyti į visus neatpažintus oro objektus? Kaip jai sekėsi vairuoti vikšrinę karinę techniką ir kas jai atėmė kalbos dovaną pamatysite naujoje projekto „Pavojingas ginklas‘‘ dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.