R. Zabarauską juokina dėl aktų staiga jį užklupęs dėmesys

Paviešinti savo idėją visi būdai geri. Taip mano jaunas lietuvių kino režisierius Romas Zabarauskas, kurio sumanymas sudomino ir užsienio žiniasklaidą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2014-11-07 06:47, atnaujinta 2018-01-22 02:57

24-erių režisierius interneto platformoje „Kickstarter“ renka lėšas naujam savo filmui „Nuo Lietuvos nepabėgsi“.

Tikslas – surinkti 20 tūkstančių JAV dolerių, už kuriuos bus galima susukti šį filmą. Aukotojams Romas žada atsilyginti įvairiomis su filmu susijusiomis dovanomis – DVD, suvenyriniais plakatais, marškinėliais.

Bet daugiausia šurmulio sukėlė viena jo pasiūlyta dovana – visiems, kurie paaukos daugiau nei 50 JAV dolerių, vaikinas žada išsiųsti savo nuotrauką su parašu, kurioje jis įsiamžinęs nuogas.

Homoseksualios orientacijos neslepiančio režisieriaus pasiūlymas sukėlė audringas diskusijas socialiniuose tinkluose, bet tikslas pasiektas – pinigai į sąskaitą kapsi.

Provokuoja ne pirmą sykį

Kino meną Jungtinėse Valstijose studijavęs R.Zabarauskas triukšmą sukelia ne pirmą sykį.

Prieš keletą metų savo filmo „Porno melodrama“ premjeroje Vilniuje jis daug ką nustebino, viešai prisipažindamas, kad yra gėjus. Pats filmas, narpliojantis homofobijos temą, buvo parodytas užsienio festivalyje, sulaukė gerų vertinimų, tačiau Lietuvoje buvo sutiktas skeptiškiau.

Pernai filmą „Streikas“ Romas pristatė internete išplatindamas reklaminius plakatus, raginančius vaikus neiti į mokyklą. Skelbimai pasirodė rugsėjo 1-ąją.

Be to, pristatydamas savo kūrinį kino festivalyje Maskvoje Romas ant raudonojo kilimo prasisegė marškinius ir pademonstravo marškinėlius su užrašu, palaikančiu tuo metu įkalintas pankes „Pussy Riot“, supykdžiusias Vladimirą Putiną.

Tikisi sudominti užsieniečius

„Reikia, kad mano projektai sulauktų dėmesio. Tačiau mano galimybės šiuo klausimu ribotos. Esu jaunas nepriklausomas kūrėjas, neturiu pinigų užsakyti reklamą gatvėse.

Todėl einu kitu keliu. Kita vertus, aš ne kartą lankiausi užsienio kino festivaliuose ir visada ateidavo tokia pati mintis – režisieriai savo darbus pristato labai nuobodžiai, nesugalvoja nieko įdomesnio“, – sakė Romas.

Per pirmas tris dienas sąskaitoje atsirado per 3 tūkstančius JAV dolerių. Vienas aukotojas Romo idėjai paremti skyrė daugiau nei 500 JAV dolerių.

Kiek vėliau aukojančiųjų atsirado daugiau. Vienas geranoriškai nusiteikęs žmogus paaukojo 3 tūkst. JAV dolerių. Aukoja ir lietuviai, ir užsieniečiai.

„Atvirai kalbant, Lietuva šiuo atveju net mažiau svarbi. Tikiuosi, kad ši idėja pasklis užsienyje. Atgarsis jau yra – per porą dienų susidomėjo keli nemaži užsienio portalai, daviau interviu net labai populiariai svetainei „Huffington Post“, – džiaugėsi R.Zabarauskas.

Nuotraukos jau padarytos

Tiesa, Lietuvoje jo idėja patiko ne visiems. Andrius Mamontovas užsiminė, kad mintis pardavinėti „nuogas“ savo nuotraukas jam primena prostituciją.

„Nesuprantu, ką jis turėjo omenyje. Kiekvienas turi savo nuomonę. Andrių aš gerbiu, konfliktų su juo neieškau“, – kalbėjo R.Zabarauskas.

Sumokėjusių daugiau nei 50 JAV dolerių jau yra nemažai. Režisierius žada tesėti pažadą, jei bendra 20 tūkst. JAV dolerių riba bus peržengta.

Žinomiems vyrams Lietuvoje fotografuotis apsinuoginusiems nėra naujiena. Tai darė ir Arūnas Valinskas, ir TV laidų vedėjai bei žinomi sportininkai.

„Mano nuotraukos jau padarytos, tuo pasirūpino fotografė Neringa Rekašiūtė.

Fotografijose būsiu visiškai nuogas, bet viskas labai subtilu. Tiesą sakant, mane net pralinksmino, kad tam skiriama tiek dėmesio. Šiais laikais nusifotografuoti nuogam – nieko ypatinga“, – juokėsi R.Zabarauskas.

Filmas – apie save patį

Vaidybinis filmas „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ pasakos apie patį Romą – homoseksualų režisierių, padedantį savo draugei kino aktorei Indrei pabėgti iš Lietuvos po to, kai ji nužudo savo motiną ir pavagia jos pinigus. Kartu į kelionę filmo pagrindinis veikėjas pasiima savo meksikietį vaikiną Carlosą.

„Filmas nėra visai autobiografinis, bet jame nemažai tikrų mano bruožų. Pats savęs nevaidinsiu. Žinau, kad kai kurie režisieriai vaidina savo filmuose, bet man tai būtų pernelyg daug streso“, – sakė Romas.

Jo vaidmenį filme atliks aktorius Denisas Kolomyckis. Indrę įkūnys aktorė Irina Lavrinovič, o meilužį Carlosą – neprofesionalus aktorius iš Meksikos Adrianas Escobaras.

Žadama, kad epizodinį vaidmenį filme atliks ir populiarus dainininkas Vaidas Baumila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.