Mirties alsavimas Ligitą Kernagį privertė stabtelėti

Šokas, kankinančios laukimo savaitės ir įkyrios mintys apie mirtį. Tai išgyveno dainininkas Ligitas Kernagis (51 m.), išgirdęs, kad jam nustatytas odos vėžys.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 22, 2014, 5:21 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:49 PM

Beveik prieš du mėnesius buvęs Seimo narys L.Kernagis kreipėsi į medikus dėl keisto darinio ant veido ir išgirdo sergantis klastinga liga, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Teko atlikti operaciją. Vyras tikisi, kad vėžys neatsinaujins, o užmiršti sunkius patyrimus padeda malonus laukimas. 20 metų jaunesnė žmona Neringa sausio pradžioje jam turėtų pagimdyti sūnų.

Jonavoje gyvenanti Kernagių šeima jau augina penkerių metų dukrą Šarlotę. Su ankstesne drauge L.Kernagis turi 16-metį sūnų.

Atvirai apie vaikus, šeimą ir ligą L.Kernagis prabilo LRT televizijos laidoje „Gyvenimas“.

Perspėjimas. Kai buvo nustatyta klastinga liga, L.Kernagis prisiminė, kad maždaug prieš šešerius metus viena pažįstama, išvydusi ant jo veido gumbelį, patarė kreiptis į gydytoją. Moteris sakė, kad toks gumbelis buvo atsiradęs ir jos motinai. Gydytojai esą nustatė vėžį.

L.Kernagis į perspėjimą nekreipė dėmesio. „Buvau įsitikinęs, kad tai tik į paviršių iškilusi kraujagyslė“, – pasakojo vyras.

Reguliariai sportuojantis Ligitas nemėgo lankytis pas gydytojus, o dėl menkų negalavimų konsultuodavosi telefonu.

Tiesa, prieš pusmetį žmonos paragintas L.Kernagis buvo nuvykęs į polikliniką, ten jam buvo atlikti kraujo tyrimai. Tąkart gydytojai neįžvelgė jokių pavojaus ženklų.

Šokas. Šios vasaros pabaigoje dainininkas susirūpino daug metų ant veido esančiu gumbeliu.

Pirmasis susitikimas su specialistu Ligito širdyje pasėjo nerimą. Dainininkas puikiai prisimena akimirką, kai skambino gydytojui, kad sužinotų tyrimų rezultatus.

„Išgirdęs diagnozę padėjau ragelį, bet po akimirkos vėl paskambinau pasitikslinti. Kai jis dar kartą patvirtino, kad sergu vėžiu, mane ištiko šokas“, – pasakojo pašnekovas.

Vyras puolė internete ieškoti informacijos. Apie ligą papasakojo ir gydytojas.

Jis neslėpė – pasitaiko, kad po auglio šalinimo operacijos žmogus netenka pusės veido, nosies ar žandikaulio.

L.Kernagis džiaugiasi, kad jo laukė ne tokia sudėtinga operacija. Liga nebuvo išplitusi greičiausiai dėl stiprios imuninės sistemos.

Kazachstano saulė. L.Kernagiui nedavė ramybės mintis, kodėl ir kada atsirado tas gumbelis.

„Ėmiau tyrinėti savo nuotraukas ir supratau, kad jis atsirado grįžus iš Kazachstano“, – nustatė vyras.

Nuo 2006 metų L.Kernagis vienoje šios šalies televizijoje prodiusavo laidą „Ekstremali komanda“. Prodiuseris daug laiko praleido filmuodamas stepėse, kur labai karšta.

Gydytojų nuomone, vėžys galėjo atsirasti dėl kaitrios Kazachstano saulės. Kita priežastis galėjo būti mieste tvyrojęs smogas.

Palengvėjimas. Po operacijos per tris savaites turėjo paaiškėti, ar liga nesmogs iš naujo. Ligitui atrodė, kad laikas tarsi sustojo.

„Nebūties nebijau. Juk vis tiek visi mirsime. Aišku, geriau būtų, jeigu tai įvyktų kuo vėliau. Išgirdęs gydytojų diagnozę galvojau tik apie artimuosius, – sunkų laikotarpį prisiminė L.Kernagis. – Kaip jie gyvens be manęs? Kas jais pasirūpins?“

Paaiškėjus, kad vėžys įveiktas, šeima lengviau atsikvėpė. O L.Kernagis nusprendė apie patirtus išgyvenimus prabilti viešai – jis įsitikinęs, kad žmonės turi žinoti, kaip užkirsti kelią odos vėžiui. Juk pats dėl savo nežinojimo galėjo skaudžiai nukentėti.

Dainininkui skaudu dėl kaltinimų, esą apie ligą pasipasakojo norėdamas pasireklamuoti. „Niekam nelinkėčiau tokios reklamos“, – sakė L.Kernagis.

Vyras prisipažino, kad liga jį smarkiai pakeitė. „Tai buvo tarsi rankinis stabdys gyvenimo kelyje, – filosofiškai dėstė Ligitas. – Stabtelėjau ir susimąsčiau. Supratau, kad laikas bėga labai greitai, todėl reikia rūpintis ir savimi, ir artimaisiais.“

Meilė. Per visą gydymo laikotarpį nuo L.Kernagio nesitraukė sutuoktinė Neringa.

Pora susipažino Kauno regioninėje televizijoje, kai Ligitas savo vedamai laidai ieškojo naujo veido. Neringa laimėjo atranką ir nusifilmavo keliose laidose.

„Kai susipažinome su Neringa, jau buvau išsiskyręs“, – pasakojo L.Kernagis. Neringa taip pat nebuvo įsipareigojusi.

Net ir pajutę abipusę simpatiją Neringa ir Ligitas neskubėjo užmegzti romano.

„Nė vienas nesitikėjome, kad užgims jausmai“, – prisiminė moteris.

Netrukus po pažinties moteris išvyko dirbti į Vilnių, o Ligitas – į Kazachstaną. Pora susitikdavo retai, tačiau atstumas jausmų ne tik kad neatšaldė, bet dar labiau sustiprino.

Vestuvės. Iš Kazachstano grįžusį L.Kernagį įtraukė politika, o Neringa suprato besilaukianti kūdikio.

Kai 2008-aisiais Ligitas buvo išrinktas į Seimą, Neringa turėjo viena rūpintis ką tik gimusia dukra Šarlote ir didžiuliais namais Jonavoje.

Kai spauda ėmė rašyti apie nesantuokinius Seimo nario santykius, pora susituokė.

Sūnus. L.Kernagis neslepia – jo santykiai su šešiolikmečiu sūnumi yra sudėtingi.

Vyras prisipažino jaučiantis, kad sūnų bandoma nuteikti prieš jį. „Vis dėlto tikiu, kad išauš diena, kai jis supras, jog tėtis jį myli“, – susigraudinęs kalbėjo dainininkas.

Sužinojęs, kad žmona laukiasi sūnaus, L.Kernagis sakė: „Neslėpsiu, kad labiau norėjau dukros. Įsitikinau, kad mergaitės labiau linksta prie tėvo, o berniukai – prie motinos.“

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.