Oksanai Zlatkovaitei akmuo padėjo atrasti save ir sukurti verslą

Visiems, kurie pliurpė, kad žinomo futbolininko mylimosios darbas – tik būti gražiai, šiandien Oksana Zlatkovaitė (31 m.) turi atsakymą: akmenys jai padėjo atrasti save, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“. Su mylimuoju Lietuvoje gyvenanti moteris džiaugiasi – baigėsi nuolatinės kelionės ir idėja kurti stilingus rankų darbo papuošalus pagaliau virsta verslu.

Papuošalus iš akmenų kurianti Oksana tiki jų galia.<br>R.Baltakio nuotr., S.Svirčinskaitės makiažas
Papuošalus iš akmenų kurianti Oksana tiki jų galia.<br>R.Baltakio nuotr., S.Svirčinskaitės makiažas
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas")

Nov 24, 2014, 6:21 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:28 PM

Idėja kurti papuošalus iš natūralių akmenų futbolininko Deivido Šembero mylimajai Oksanai kilo daugiau nei prieš metus stebint saulėlydį pajūryje. Akmenimis seniai besidominti jauna moteris iškart rado ir bendramintę – modelį Jurgitą Kiguolę, su kuria jos labai geros draugės.

Akmenimis besidominčios moterys vis apgailestaudavo, kad tokie papuošalai atrodo kaip senoviniai, nestilingi, o Lietuvoje dažnai ir su nenatūralių spalvų, dažytais ar net klijuotais akmenimis. Jaunimas tokių papuošalų nemėgsta, nes neranda pateiktų moderniai ir gražiai.

„Tik natūralus akmuo turi savo savybes, reikšmes. Įvairius rankdarbius darau seniai – matyt, šią aistrą paveldėjau iš puikiai mezgančios mamos. Lankiau juvelyrikos kursus, vėriau ir gaminausi papuošalus. Žinau, kad moku ir galiu“, – pasakojo Oksana.

Pirmąją apyrankę, kaklo vėrinį astrologija besidominti Oksana pasidarė sau, nes pirkti tokių, kokių nori, nerado. Kai tokių papuošalų pradėjo prašyti draugės, jauna moteris nutarė: papuošalus kurs ne tik sau, bet ir visiems, kurie jų norės. Šiandien savo pomėgį ji jau vadina mažu verslu, mat tų norinčiųjų atsiranda vis daugiau.

Dabar O.Zlatkovaitė papuošalus kuria viena pati, mat J.Kiguolė pasitraukė iš verslo, tačiau bičiulės žino: savo žiniomis apie akmenis Jurgita visada mielai pasidalys su drauge.

„Socialiniame tinkle mūsų „Gyvas akmuo“ sukurtas jau seniai, tačiau neviešinau, kad tai mano kuriami papuošalai. Norėjau iš pradžių pasitikrinti, ar tai, ką kuriu, žmonėms buvo įdomu ne dėl to, kad su Jurgita esame kažkiek žinomos.

Norėjome pačios sau įrodyti, kad mūsų darbai įdomūs – tuomet malonumas kurti daug didesnis“, – šypsojosi Oksana.

Šiandien ji jau žino – originalūs rankų darbo papuošalai iš sidabro ir natūralių akmenų žmonėms tikrai patinka, yra noriai perkami. Pajutusi nemažą susidomėjimą O.Zlatkovaitė net atsisakė gaminti papuošalus iš netauraus metalo, o ateityje galbūt kurs ir su auksu.

Oksana nedrįsta tvirtai teigti, kokį akmenį siekiant laimės turėtų nešioti moterys. Tačiau jei žmogus jos klausia, ji remiasi knygomis, kurias perskaitė. Be to, ji nuotoliniu būdu mokosi astromineralogijos pas Amerikoje gyvenančią garsią rusų akmenų žinovę.

„Kai pradėjau domėtis akmenimis, Lietuvoje apsilankiau pas astromineralogę. Man parinko akmenį pagal horoskopą – tai rausvasis kvarcas. Jis sustiprina Veneros savybes.

Šį akmenį ir nešioju, tačiau nesu fanatikė. Aš tuo tikiu, man patinka ir yra be galo gražu. Man akmuo padėjo atrasti save – juk dabar darau tai, kas man miela“, – šypsojosi akmenų galia tikinti Oksana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.