Selo mylimoji Eleonora Sebrova jo sūnui išleido knygą

„Įdomiau nei telefonas!“ – sušuko septynmetis Deividas, dainininko Egidijaus Dragūno-Selo sūnus. Nors netrukus viršų vis dėlto paėmė telefonas, svarbioji šių vyrų gyvenimo moteris Eleonora Sebrova (30 m.) komplimentą įsidėjo į širdį. Juk jos knyga „Skraidantis berniukas“ nuo pat pradžių buvo skirta būtent Deividui.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Dec 17, 2014, 9:05 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:37 AM

Knygelei iliustracijas sukūrė Amerikoje gyvenanti Eleonoros sesuo Kristina Santangelo. Ant drobės nutapytus paveikslus E.Dragūnas-Selas planuoja pakabinti sūnaus kambaryje – Eleonora vertina tokį dėmesį.

„Skraidantis berniukas“ bus pirma knyga, kurią Egidijus perskaitys, nes jis jų neima į rankas. Štai kodėl Eleonora ir sumanė parašyti knygą – kad nuo mažens su ja augantis Deividas užsikrėstų smalsumu ne tik naujausioms technologijoms, bet ir spausdintam žodžiui.

Svarbiu įvykiu gyvenime Eleonora dar nespėjo pasidžiaugti, nes per pastarąsias dienas nutiko ne mažiau reikšmingų: E.Dragūnas tapo Lietuvos atlikėju, į kurio koncertą arenoje susirinko daugiausia žiūrovų, o albumas „Aš kaip žąsis“ paskelbtas geriausiai perkamiausiu per keletą metų.

„Esu panirusi į koncertinę veiklą ir staiga gaunu iš spaustuvės nuotrauką su kalnu savo knygų! Dar net rimtai nesuplanavau, kur pardavinėti, kada ir kaip rengti pristatymą“, – už galvos susiėmusi, bet laiminga kalbėjo Eleonora.

Koks jausmas išleisti knygą? Eleonora svarstė, kad greičiausiai moteris gyvenime turi nuveikti ką nors kūrybiško – kaip vyras privalo pastatyti namą, pasodinti medį ir užauginti sūnų.

Prieš išleisdama savąją, E.Sebrova atliko knygų rinkos tyrimą. Nustebo, kad visų jų tiražas – vos keli tūkstančiai, regis, daugybė vaikų turėtų skaityti. Be to, ji pasigedo vaikiškos knygos su moralu, tad į savąją įpynė tokį, kad kiekvieno žmogaus gyvenimas yra pasaka, tik labai svarbu kasdienybėje pajusti jos magiją.

Knygai Eleonora buvo numačiusi „iPad“ formatą – juk kūrėjas Steve’as Jobsas greičiausiai jį labai gerai apgalvojo. „Skraidančio berniuko“ formatas mažesnis, bet parinktas toks, kad būtų patogu skaityti, nešiotis. Viršelis – išskirtinis, vienintelis iš esančių Lietuvos knygų lentynose: faktūra primena telefono dėklą, o gal net aksomą – knygą liesti be galo malonu.

„Deividui patiko viršelis, o tai reikšmingas faktas, nes jis labai išrankus“, – džiaugėsi Eleonora.

Kaip ji vertina faktą, kad knygos pardavimui greičiausiai turės teigiamos įtakos tai, jog ji žinoma, be to, garsaus muzikanto mylimoji?

„Tuo net neabejoju ir manau, kad tai labai gerai. Jei nebūčiau žinomas žmogus, galbūt net nebūčiau leidusi knygos. Nors, kita vertus, ko imuosi, neabejoju, kad bus lydima sėkmės. Gal skamba pagyrūniškai, bet nuoširdžiai – taip jaučiuosi, nes į bet kokį projektą įdedu daug jėgų, energijos ir širdies“, – sakė Eleonora.

O kad jai pavyko mylimojo sūnui įskiepyti meilę skaitymui – akivaizdu, mat viso pokalbio knygyne metu Deividas ramiai sklaidė ir skaitinėjo knygeles.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo