Algirdas Kaušpėdas kepurę koncertams pirko gėjų parduotuvėje

Išskirtiniams koncertams reikia išskirtinių kostiumų. Tiksliau – maždaug 140 kostiumų. Tiek jų bus grupės „Antis“ 30-mečio koncertuose gruodžio pabaigoje – jiems ruošiasi ne tik muzikantai, bet ir dieną naktį plušančios „LT Identity“ dizainerės Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė.

"Anties" įvaizdžiu rūpinasi dizainerės I.Ševiakovaitė ir J.Rimkutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
"Anties" įvaizdžiu rūpinasi dizainerės I.Ševiakovaitė ir J.Rimkutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas")

Dec 19, 2014, 7:10 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:28 PM

Matuodamasis griežto kirpimo švarką dizainerių studijoje Užupio rajone „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas šypteli: „Atrodau kaip išprotėjęs karininkas.“

Tai tik vienas iš daugelio jo įvaizdžių, sukurtų įspūdingam grupės šou „Zombiai atrieda, atidunda!“, kuris gruodžio 20-ąją bus rodomas Šiaulių, gruodžio 29-ąją – Vilniaus, o gruodžio 31-ąją – Kauno arenose.

Algirdas per vakarą persirengs aštuonis kartus. „Jis bus ir pamišęs lėlininkas, ir girtuoklis, ir elegantiškas iš karsto prisikeliantis zombis, ir kariaunos vadas“, – pasakojo J.Rimkutė.

Ypatingi drabužiai kuriami ir dešimtims scenoje šėlsiančių šokėjų, ir koncerto svečiams – kartu su „Antimi“ dainuosiantiems Merūnui Vitulskiui, Rafailui Karpiui, Justei Arlauskaitei-Jazzu.

„Justė bus ir vienuolė, ir dar kai kas – palikime intrigą. Merūnas virs kunigu Meironiu, o Rafailas bus „Anties“ atsakas Conchitai Wurst“, – kvatojosi I.Ševiakovaitė.

Vienam A.Kaušpėdo kostiumui, kurį jis šiandien demonstruoja „Stiliaus“ skaitytojams, prireiks elektros laidų – švarką puošia dešimtys lempučių.

Ant dirbtuvės stalų guli ir dešimtys koncertui siuvamų ordinų, o pokalbio metu kaip tik buvo baigiama „vienuolės“ Jazzu suknelė.

Linksmai nuteikia kariškos A.Kaušpėdo kepuraitės istorija. Ją Algirdas nusipirko pats gana pikantiškoje vietoje.

„Kai Londone filmavausi dainos „Nauji metai“ klipe, pamačiau tą kepurę specializuotos gėjų drabužių parduotuvės lentynoje.

Nusipirkau, nes gerai atrodo. Tik kaukolę nulupome – vietoj jos dizainerės pritaisė šių „Anties“ koncertų ženklą – apverstą trikampį“, – juokėsi dainininkas ir architektas.

„Antiškai“ pasipuošti, beje, galės ne tik muzikantai, bet ir žiūrovai.

Daugelio muzikantų koncertuose galima įsigyti marškinėlių su jų emblema ar atvaizdu, tačiau žadama, kad „LT Identity“ pagaminti „Anties“ suvenyrai bus ypatingi.

Pirmiausia skirtingo dizaino marškinėliai, džemperiai ir kepuraitės bus pagaminti labai nedideliu tiražu.

„Be to, viskas bus pagaminta Lietuvoje. Net didžiausios Vakarų roko žvaigždės dažniausiai parduoda masiškai ir pigiai Azijoje pasiūtus marškinėlius, o čia viskas bus lietuviška.

Todėl tai ir bus nepigu. Kainuos maždaug tiek, kiek didžiausių pasaulio muzikos žvaigždžių suvenyrai. Tiražas ribotas, išpardavus daugiau nebus siuvama“, – sakė I.Ševiakovaitė.

„Tai atspindi mūsų šio koncerto idėją – norime pakelti lietuvių savivertę ir pasitikėjimą savimi“, – džiaugėsi A.Kaušpėdas.

Ar lengva dirbti su vienais lietuviško roko lyderių? Dizainerės sako, kad taip.

„Algirdas visada turi aiškią viziją. Be to, turi sukaupęs visą savo scenos kostiumų kolekciją. Kadangi koncerte bus senų dainų, kai kur mums tiesiog reikėjo sukurti drabužius, atspindinčius senąjį grupės įvaizdį. Be to, kai kurie dalykai yra esminiai ir jų keisti negalima. Pavyzdžiui, „Anties“ spalvos – raudona, balta, juoda“, – pasakojo J.Rimkutė.

„Kai mums buvo pasiūlyta prisidėti, nekilo nė mažiausios abejonės. Tai lyg išsipildžiusi paaugliška gerbėjų svajonė. Juk tai puiki proga prisidėti prie istorijos“, – džiaugėsi I.Ševiakovaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.