Aistė Guogienė: „Jaučiau, kad gims berniukas“

„Neapsakomas“, - taip jausmą, gimus jos ir vyro europarlamentaro Antano Guogos (40 m.) sūnui Herkui, apibūdino Aistė Guogienė (33 m.). Dabar moteris rami ir laiminga, nes prieš tai nerimavo - juk gimdyti svečioje šalyje šioks toks iššūkis.

Aistė Guogienė nuo pat pradžių jautė, kad jai turi gimti berniukas.<br>D.Umbraso nuotr.
Aistė Guogienė nuo pat pradžių jautė, kad jai turi gimti berniukas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 13, 2015, 6:21 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:56 AM

Briuselyje Aistė ir Antanas įsikūrė dar vasaros pabaigoje, kai vyras tik pradėjo eiti europarlamentaro pareigas. Didžiąsias metų šventes juodu, kartu su kitais dviem šeimos nariais – mylimais šunimis Nordu ir Mūru – sutiko Briuselyje, nes Aistė vaiko gimimo norėjo laukti ramiai ir be streso, niekur nekeliaujant. Sūnus į pasaulį pasibeldė sausio 8-ąją, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Jaučiuosi kaip ir kiekviena moteris, kuri susilaukia kūdikio. Jos žino, koks tai jausmas. Neapsakomas. Suvoki, kad turi vaikelį, esi mama. “, – sakė A.Guogienė.

Pirmą kartą į rankas paėmusi savo kūdikį ji buvo pakylėta, patyrė pačius gražiausius jausmus. Tačiau moteris nelinkusi visko per daug idealizuoti – juk tam ruošėsi visus devynis mėnesius. „Kai lauki ir tam ruošiesi, tiesiog žinai, kad gyvenimas pasikeis. Smagu, kad gerai jaučiamės“, - sakė ji.

Nuostabiai šiuo metu jaučiasi ir Antanas. „Tėvelis laimingas, kad mes sveiki, kad viską atlaikėme. Gimdymas buvo ilgas, viskas vyko labai lėtai. Džiaugiuosi, kad viskas pavyko natūraliai, neprireikė jokių operacijų“, - pasakojo A.Guogienė.

Dėl gimdymo Briuselyje ji nerimavo – juk žmonės čia kalba prancūziškai, ne visi puikiai supranta angliškai. Tačiau naujais namais tapusiame Briuselyje ji susirado puikią kliniką, gerus gydytojus. „Esu labai patenkinta, mane supa profesionalus personalas, kuris labai rūpinasi ir pataria“, - sakė A.Guogienė, rūpestingoje priežiūroje išbuvusi iki sekmadienio.

Ligoninėje nuolat su ja ir mažyliu buvo ir vyras. Tiesa, atostogauti vaiko gimimo proga A.Guoga neketina, mat Aistė įsitikinusi – puikiai su viskuo susitvarkys ir pati.

Nors pora anksčiau visus tikino nežinanti savo būsimo vaiko lyties, kad gims berniukas, Aistė jautė nuo pat pradžių.

„Kai tik sužinojau, kad laukiuosi, nuojauta kuždėjo, kad bus berniukas. Su gydytoja šiek tiek apie tai kalbėjau - ji man patvirtino, kad didelė tikimybė susilaukti berniuko. Bet Antanui nesakiau, norėjau, kad nežinotų“, - šypsojosi moteris.

Keletą vardo variantų naujagimiui pora buvo apsvarsčiusi iš anksto, tačiau tik gimus vaikui akimirksniu apsisprendė pavadinti jį Herkumi.

Vis dėlto didelių gyvenimo permainų šiuo metu Aistė nesitiki: „Tiesiog dabar esame didesnė šeima – toks pokytis. O daugiau sunku ką nors pasakyti – žiūrėsime. Nemanau, kad kažkas keistųsi iš pagrindų. Dabar smagiau, daugiau gražių akimirkų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.