Garsenybės raudonuoju kilimu rinkosi į lietuviško filmo premjerą

Lietuvos kino teatrus pasiekė ilgai laukta kino juosta – nuotykių komedija „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ su aktoriais Giedriumi Savicku ir Mariumi Repšiu. Režisierių Simono Aškelavičiaus ir Ričardo Marcinkaus filmas pritraukė ir būrį žinomų žmonių.

Vakaro svečiai.<br>T.Bauro nuotr.
Vakaro svečiai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 7:58 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:47 AM

Filmo dainą „Saulius ir Paulius“ galima išgirsti ne tik žiūrint šią kino juostą, bet ir klausantis naujausio dainininko Marijaus Mikutavičiaus albumo – dainą kino juostai parašė jis.

Antradienio vakarą filmą stebėjo kviestiniai svečiai ir juostą kūrusi komanda. Žiūrovai filmo premjerą kino teatruose galės išvysti nuo vasario 6 dienos.

Pusantros valandos trunkanti istorija apie nedidelio Lietuvos miestelio gyventojus, jų neišmoningą automobilių prekybos verslą, draugystę, meilę ir surežisuotą traukinio apiplėšimą įtraukia į veiksmo, šūvių, netikėtų posūkių verpetą.

Romantiškas įsimylėjėlis Saulius ir dalykiškas, į avantiūras linkęs Paulius (aktoriai Giedrius Savickas ir Marius Repšys) – mažame Lietuvos miestelyje gyvenantys du draugai. Jų gyvenimas – niekuo neišsiskiriantis, vienodai ramus. Bet vieną dieną Sauliaus mylima mergina ima ruoštis vestuvėms – ji tekės už turtingo gruzino. Čia prasideda vaikinų nuotykiai.

Aktoriai pripažino, kad sunkiausia filme buvo nesikeikti. Filmas pasižymi natūralia aktorių kalba, tačiau jame nėra necenzūrinių žodžių . „Norėjome parodyti, kad norint pavaizduoti natūralią kalbą filme, keiksmažodžiai nebūtini“, – sakė režisieriai.

Vieno iš personažų mylimąja suvaidinusi jauna kino aktorė Rita Žliobaitė atskleidė, kad jai sunkiausia buvo anaiptol ne intymi scena su Giedriumi Savicku malkinėje. „Man sunkiausia buvo rūkyti, nes gyvenime aš nerūkau“,- prisipažino ji.

Filmas nepretenduoja į aukštas materijas, gyvenimo prasmės ir būties apmąstymus. Į jį patartina eiti, jei nori smagiai praleisti laiką.

Juostą, kurią susuko Anykščiuose, kūrėjai užbaigia taip, kad lieka erdvės jo tęsiniui. Režisierius R.Marcinkus neslėpė – sumanymų turi daugybę ir bent jau antroji serija tikrai bus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.