Žinomi žmonės Kaune kilniaširdingumą rodė aukodami vaikams

Šalies medikų elitas ir kiti garsūs žmonės šeštadienio vakarą rinkosi į Kauno valstybinį muzikinį teatrą, kur buvo raginami rodyti kilniaširdingumą.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 8, 2015, 12:55 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:34 AM

Į teatre surengtas bendrovės „Ortopedijos technika“ 70 metų jubiliejaus iškilmes atvyko Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalasevičiūtė, vienas garsiausių Lietuvos širdies chirurgas Rimantas Benetis su žmona Gražina, Kauno klinikų vadovas Renaldas Jurkevičius, Europos kardiologų asociacijos garbės narys Donatas Vasiliauskas, plastikos chirurgai Vygintas Kaikaris su žmona Kristina ir Jonas Staikūnas su žmona Neringa, kiti svečiai.

Svarbiausias renginio akcentas – labdara. Šventės metu svečiai buvo raginami aukoti į į specialią dėžutę. Vakaro metu surinkti 5 tūkst. eurų skirti Lietuvos samariečių bendrijos globojamiems asmenims.

Ši savanoriška visuomeninė organizacija rūpinasi nelaimės ištiktais žmonėmis: likimo nuskriaustais vaikais, daugiavaikėmis socialiai remtinomis šeimomis, neįgaliaisiais, globoja senus vienišus žmones, moko teikti pirmąją pagalbą nukentėjusiam.

Bendrovės „Ortopedijos technika“ generalinė direktorė Rūta Vilemienė šventėje paaukotas lėšas įteikė Samariečių Kauno skyriaus valdybos narei Irenai Bražiūnienei.

Vakaro svečiai turėjo progos stebėti įspūdingą reginį – baleto „Žydrasis Dunojus“ pagal Johannno Strausso muziką, premjerą. Šį spektaklį režisavo Jungtinėse Amerikos Valstijose įsikūrusi daugybės baleto gerbėjų širdį užkariavusi primadona Eglė Špokaitė.

Šventės metu taip pat koncertavo grupė „Rondo“ ir Kauno rajono choras „Božolė“.

Prieš septynis dešimtmečius Kauno proteziniame-ortopediniame kombinate įkurta ortopedinių gaminių įmonė išaugo į didžiausią šios srities įmonę Baltijos šalyse. Ji bendradarbiauja su medicinos ekspertais ir pacientų organizacijomis, dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose projektuose. Įmonės produkcija paklausi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.