Menininkė Monika Dirsytė surengė performansą vamzdyje

Menininkė ir režisieriaus Oskaro Koršunovo mūza Monika Dirsytė antradienio vakarą surengė neeilinį performansą. Savo meninį sumanymą ji įgyvendino moterų menininkių suorganizuotos parodos „Juodos rožės“ atidarymo metu.

Monika Dirsytė parodoje „Juodos rožės“ pristatė surengė unikalų performansą.<br>V.Buivydės nuotr.
Monika Dirsytė parodoje „Juodos rožės“ pristatė surengė unikalų performansą.<br>V.Buivydės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2015, 2:25 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:32 AM

Jono Meko vizualiųjų menų centre, sostinėje, savo kūrybą pristatė dar 8 menininkės: Eglė Grėbliauskaitė, Milda Laužikaitė, Gabrielė Šermukšnytė, Gedvilė Tamošiūnaitė, Daina Pupkevičiūtė & Vaida Tamoševičiūtė, Greta Vileikytė ir Jurgita Žvinklytė.

Originaliu menininės saviraiškos žanru besidominti M.Dirsytė šį kartą savo performansą pavadino „Aš – tavo saulė“. Šiuo pasirodymu jaunoji menininkė norėjo pavaizduoti besąlygišką ir jokių taisyklių nepaisančią meilę kitam.

„Norėjau įkūnyti meilę, kuri kartais perauga į desperatišką norą bet kokia kaina būti su žmogumi. Apie kito savinimąsi, apie savininkiškumo jausmą...“, – portalui lrytas.lt sakė M.Dirsytė.

Jos performansas truko net 2 valandas. Jo metu M.Dirsytė buvo užsidariusi 4 metrų aukštyje, bokšte-vamzdyje su permatomu dugnu.

„Žmogus, patekęs į vamzdžio vidų ir pakėlęs akis į viršų, galėjo mane matyti – buvau tiesiai virš galvos. Būdama viduje, šaukiau žodžius „Aš – tavo saulė“. Tuo tarpu, aš pati buvau aklai apšviesta, todėl nemačiau, kas į mane žiūri iš apačios. Taip vyko dialogas tarp manęs ir žiūrovo, o mus skyrė stiklas. Be to, virš manęs buvo veidrodis, kuris sukūrė begalybės efektą“, – pasakojo menininkė.

M.Dirsytė pasakojo, kad po savo pasirodymo jautėsi gerokai išsekusi. Tačiau mergina džiaugėsi sulaukusi gerų žiūrovų atsiliepimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.